Kombine ameliyatlar

Hazır ameliyat sezonu başlamışken, bu hafta siz değerli okuyucularıma kombine ameliyatları anlatmak istiyorum. Bir taşla birkaç kuş avlamak gibi nitelendirebiliriz kombine ameliyatları. Özellikle çoklu doğumlar ya da hızlı kilo alıp verme sonrası hastalarımıza uyguladığımız bu operasyonun detaylarını yazımda bulabilirsiniz.

Haberin Devamı

Kombine operasyonları “aynı anestezi altında birden fazla bölgenin ameliyat edilmesi” olarak nitelendirmek yanlış olmaz. Çok sayıda doğum, yaş alma ile vücutta oluşan sarkmalar, hızlı kilo alıp verme ile oluşan deformasyonlar, bu ameliyatların yapılmasının temel nedeni olarak gösterilebilir.

Karın germe, meme dikleştirme ya da toparlama, yağ enjeksiyonları, gerektiği takdirde liposuction da bu ameliyatlar esnasında uyguladığımız operasyonlar arasındadır.

Yine normal doğum sonrasında genital bölgede oluşan deformasyonlar da bu ameliyat sırasında toparlanabiliyor.

Yazımın başında dediğim gibi, burada amaç tek bir anestezi süresinde birden fazla müdahaleyi bir arada yaparak deformasyonları tek seferde iyileştirmektir.

Hastanın sağlık durumu el verdiği takdirde, 4-4.5 saat süren bir operasyonla tüm bu müdahaleleri gerçekleştirebiliyoruz.

Haberin Devamı

Operasyon sonrasında hastanın 2-3 gece hastanede kalması, 7 ila 10 günde evde dinlenmesi gerekiyor. Sonrasında kontrollü olarak günlük hayatına dönebilir, doktorunun izni ile belirli bir süre sonra yürüyüşlere ve spora başlayabilir.

Kombine ameliyatlarda neler yapıyoruz?

Meme dikleştirme: Yerçekimi, yaşın ilerlemesi, emzirme, ani kilo kaybı, doğum gibi nedenlerden dolayı meme dokusunda sarkma ve doku kaybı olması sıkça karşılaştığımız durumlar. Dikleştirme ameliyatında, meme ucu çevresinden yapılan kesiyle fazla deri çıkarılır ve çoğu zaman meme altına yerleştirilen implant ile dikleştirme işlemi yapılır.

Karın germe: Hamilelik, hızlı kilo alıp verme, yanlış beslenmeden dolayı alınan bölgesel kilolardan kaynaklanan, egzersiz ve cihazlı uygulamalarla toparlanamayan sarkmalarda hastalarıma karın germe operasyonlarını öneriyorum. Operasyonda karın bölgesindeki çatlaklar da çıkarılan fazla deriyle birlikte ortadan kaldırılır. İyileşme döneminde hasta özel bir korse kullanır.

Yağ enjeksiyonları: Kombine operasyon ameliyatlarında hastanın bel, iç bacak, kol ve karın çevresinde bölgesel yağlanmalar varsa, liposuction ile müdahalede bulunabiliyoruz. Buradan çıkardığımız yağları hasta istediği takdirde popo şekillendirmede ya da yüz bölgesinde dolgu olarak kullanabiliyoruz.

Haberin Devamı

Göz kapağı estetiği: Genelde lokal anestezi ile yaptığımız göz kapağı estetiği, istendiği takdirde bu ameliyatların bir parçası olarak uygulanabilir. Özellikle hasta lokal anestezi ile operasyondan korkuyorsa kombine operasyon ameliyatlarının bir parçası olarak yapılabilir.

Zaman avantajı sağlıyor

Değerli okuyucularım, kombine ameliyatlar ilk başta hastaya ürkütücü gelse de hem tek anestezi altında yapılması hem de tek bir iyileşme sürecinde birçok ameliyatın iyileşmesi gerçekleşeceğinden zaman avantajı sağlamaktadır.

Bunun yanı sıra görsellik açısından da hasta için avantajları olacaktır.

Bu, tıpkı yüz ile dekolte iyileştirmelerinin aynı anda yapılması gibidir. Hasta nekahet dönemini atlatıp hayatına kaldığı yerden devam ettiğinde geçirdiği bu zor gibi görünen ameliyatla kendini yenilenmiş hissedecek, bu da özgüvenine pozitif etki edecektir.

Haberin Devamı

Hep söylediğim gibi bizlerin elinde sihirli bir değnek yok. Uzmanlığımız ile sizlere destek olmaya çalışıyor, hayatınıza pozitif etki edecek operasyonlar yapıyoruz. Ancak bunların sürekliliğinin olması ve devam etmesi sizin kendinize nasıl davrandığınızla da ilgili. Hastalarıma düzenli egzersizi, Akdeniz tipi beslenmeyi ve onları mutlu kılacak birtakım hobiler kazanmalarını her fırsatta dile getiriyorum.

Hep söylediğim gibi; iyileşme içten dışa oluyor.

Sevgiyle kalın...

 

 

Yazarın Tüm Yazıları