Burun dolgusu hakkında merak edilenler

Herkesin en az bir kez burnunun şeklini, biçimini değiştirmek aklından geçmiştir.

Haberin Devamı

Sağlık açısından yapılacak operasyonları bir tarafa bırakırsak, daha kalkık, daha küçük ya da daha kısa olması için burun estetiği olmak isteyenlerin sayısının azımsanmayacak kadar çok olduğunu söyleyebilirim. Bu yüzden de estetik operasyonlar arasında burun ameliyatları birinci sırada yer alıyor. Ancak bugün yazımda burunda minik dokunuşlarla, dolgu ile yapılabilen bir uygulamadan siz değerli okuyucularıma bahsetmek istiyorum.

Yazımın girişinde de bahsettiğim gibi estetik operasyon arasında burna yapılan müdahaleler birinci sırada yer alıyor. Özellikle gençler burun estetiğine ilgi duyuyor. Bu yaşlarda yapılan operasyonlarda da oldukça iyi sonuç alıyoruz diyebilirim.

Sizlerin de bildiği gibi artık mikro cerrahi ile yapılan endoskopik burun ameliyatları, burun estetiği operasyonlarında kesinin küçük olmasının birçok avantajı oluyor. Mikro cerrahi aletleri ile yapılmasından dolayı operasyon sonrasında da kısa sürede iyileşip, sosyal hayata dönmeye olanak sağlıyor. Bugün ise size burun estetiği operasyonuna gerek kalmadan ufak dokunuşlarla gerçekleştirdiğimiz, burnun şeklini değiştirmenin mümkün olduğu burun dolgusu hakkında bilgi vereceğim.

Haberin Devamı

Burun dolgusu; ameliyatsız olarak nitelendirdiğimiz medikal estetik bir uygulama olup, bazı hastalarımızda burun şeklini hyalüronik asit, kristal bazlı dolgular ya da kişinin kendi yağının enjekte edilmesi ile gerçekleştirilir.

Dolgu ile yapılan ufak dokunuşlar; var olan, hastayı mutsuz eden şekilsel bozuklukları gidermek için yapılır.  

Burun dolgusunu kimler yaptırabilir?

Burun dolgusu ile yüz genelini ve görünümü etkileyebilecek sonuçlar elde edebiliyoruz. Dolayısıyla ameliyata gerek olmayan durumlarda her yaş grubunda kadın ve erkek hastaya dolgu ile burun müdahalesi gerçekleştirmek mümkün. Burada belirtmek istediğim en önemli noktalardan biri, görünümde bütünlük sağlamak için burun dolgusu ile birlikte alt yüze yapılacak müdahaleleri de hastalarıma tavsiye ediyorum.

Tabii buna bir hastanın tanısı sırasında karar vererek, hastanın kendi rızası ile müdahale ediyoruz.

Haberin Devamı

Burun dolgusu acısız bir uygulamadır

Burun dolgusu işlemi öncesinde burun bölgesine acıyı azaltması için anestezik krem uygulanır. 20-25 dakika bekleme sonrasında daha önce belirlenen şekilde dolgu uygulaması yapılır. Oldukça konforlu bir uygulama olup, yaklaşık 12 aya kadar kalıcılığı olan burun dolgusu işlemi bu sürenin sonunda tekrar uygulanabilir ya da hasta kalıcı bir çözüm istiyorsa burun estetiğine yönlendirilebilir.

Hastalarımız burunlarda dolgu ile yapılan ufak dokunuşlarla oldukça mutlu oldukları gibi, bu görünümün daha kalıcı olması için ikinci aşamada endoskopik burun estetiği operasyonlarına da yönelebiliyorlar.

Burada belirtmek istediğim çok önemli bir nokta var. Dolgu ile yapılan burun müdahalelerinden asla bir burun estetiği ameliyatı sonucu çıkmaz. Bu uygulama ile minör dokunuşlarla etkili ama geçici sonuçlara ulaşabiliyoruz. Burun dolgusu ile küçük farklılıkların dengelenmesi, asimetrileri, burun ucunun hafif kaldırılmasını ve inceltilmesini sağlayabiliyoruz. Bununla birlikte gözle görülebilen hafif eğriliklere de müdahale edebiliyoruz.

Haberin Devamı

Burnunda görsel olarak değişiklik isteyen ve ameliyattan korkan hastaların genelde tercih ettiği burun dolgusu uygulaması için hep belirttiğim gibi işinin uzmanına gitmelisiniz.

Özellikle sosyal medya araçlarında sıkça karşınıza reklamlara itibar etmeyin. Kliniklerde, merdiven altı diye nitelendirebileceğimiz merkezlerde lütfen uygulama yaptırmayın. Uygulama yaptırırken muhakkak kullanılacak ürünün ambalajını sorun ve gerekli izinlerinin alınmış olup olmadığını sorgulayın.

Bazen çok önemsiz gelen bu detaylar ya da uygulamayı yaptırmak için ödemekten kaçınacağız bedel daha kötü sağlık sorunlarına neden olabilir. Estetik bir görünüm evet olmalı ama önce sağlığınızı gözetmelisiniz.

Sağlıkla ve sevgiyle kalın...

 

 

Yazarın Tüm Yazıları