Badem göz ameliyatı

Pandemi tüm dünyamızı değiştirdi. Bugünlerde yeni aksesuarımız, hepimizin sağlığı için şart olan maskeler oldu. Maske kullanmak günlük hayatımızda artık tamamen kabullendiğimiz bir parça. Maskeyle beraber makyaja ara verdiğimiz bu günlerde kaş-göz estetiği oldukça önem kazandı.

Haberin Devamı

Yüzünüzle uyumlu bakışlar

Yeni dönemde en çok istenen estetik uygulamanın gözlerde olduğunu söylersek kimse şaşırmaz. Pandemi dönemi bize daha etkili yani etkisini kısa sürede göreceğimiz ve uzun süre de bitmeyen kalıcı işlemlerin daha çok rağbet gördüğünü gösterdi. Özellikle küçük cerrahi uygulamalarla kalıcı sonuçlara ulaşmanın ne kadar güzel olduğunu bir kez daha anladık.
Bununla birlikte hızlı yapılan ve kalıcı sonuçlar alınan cerrahi işlemler birçok kişi için tercih edilmeye başlandı. 30-35 yaş sonrası yavaş yavaş yer çekiminin etkisi hissedilir. Kaşlar düşmeye başlar, göz altlarında boşluklar bazen de torbalanmalar oluşur.
Üst göz kapağındaki ve kaşlardaki düşüklük, şakaklardaki boşalmalar kişiyi mutsuz ya da daha ileri bir yaşta gösterir.
Bazen de genetik nedenlerle daha erken yaşlarda kaşlar düşüktür ve bu durum kişiye mutsuz ifade verir.
Yaşın ilerlemesi, kişinin genetik yapısı, kaşların yanlış alınması ya da fazla yapılan bazı uygulamalar kaşların şeklini bozar.
Kaşlar daha düşük ve gözler yorgun gözükür. Bununla birlikte kişide orta yüz dediğimiz yanaklarda sarkma ve boşalma gözükür.
Yanaklar sarktıkça çene hattı bozuluyor ve kişi saçları uzunsa at kuyruğu yaparak kaşlarını daha sert şekillendirmeye ya da makyaj hilelerine başvurabiliyor.
Bazen de dolgu, iple asma, medikal cihazlar gibi birçok medikal uygulamayı deneyebiliyor.
Bu uygulamalar mutlaka bir dereceye kadar yüzün toparlanmasını sağlıyor. Ancak gereksiz birçok işlem yapıldığı zaman istenmeyen sonuçlarda görülebiliyor.
Özellikle değişen yaşam şartları kişinin mutsuz ve yorgun gözükmesini istemiyor.
Daha iyi yaş almasını ve daha sağlıklı görünmesini istiyor. Gelişen teknolojik imkanlarda daha minik kesiklerden, daha güzel ve doğal sonuçlara ulaşmamızı sağlıyor.

Haberin Devamı

Günümüzde cerrahi işlemler

Gelişen teknolojik imkanlarla birlikte kişilerin daha etkili sonuç alma ve yapılan işlemlerde de uzun süre sorun yaşamamak istemeleri nedeniyle günümüzde endoskopik cerrahiye ilgi artmaktadır.
Endoskopik cerrahide özellikle saç içinde izlerin saklanması, kesiklerin kısa olmasıyla sonuçlar etkili olurken kısa ameliyat ile iyileşme süreciyle de sonuçların iyi olması sağlanmaktadır.

Haberin Devamı

Endoskopik şakak germe ve badem göz

Daha canlı bakışlara, daha sağlıklı ve daha kalıcı ulaşmanın en güzel yolu endoskopik şakak germedir. Saç içinden yaklaşık 5 milimlik kesiklerle 2-3 noktadan giriliyor. Kaşın dış kenarı, elmacık kemiklerinin üzerindeki yumuşak doku ile sağ ve sol taraflı olarak saat 10 ve 2 hizasında yukarı taşınır. Tüm yüz birden yukarı taşınırken, kaşlardaki düşüklük ortadan kalkar.
Derin gülme çizgileri açılıp yanaklardaki düşüklük de giderilir. Aynı seansta ihtiyaç halinde vücut yağından elde edilen yağ kök hücresi tüm yüze enjekte edilerek çene hattı belirginleştirilebilir.
İhtiyaç varsa göz altı, şakak, gülme çizgisi gibi yüzdeki boşluklar kişinin kendi dokusu ile doldurulur. Bu sayede tüm yüz cildinin, cilt kalitesi arttırılırken daha gergin ve parlak bir cilt sağlanıyor. Endoskopik şakak germe; yaklaşık 45-60 dakika arasında süren ve hafif anestezi altında yapılan bir uygulamadır.

Haberin Devamı

Hangi işlemlerle kombine edilir?

Endoskopik şakak germe ameliyatında üst göz kapağında fazlalık varsa alınır. Bunun yanında alt göz kapağında fazlalık, torbalanma veya boşluk varsa düzeltme işlemi yapılabilir. Endoskopik şakak germe operasyonu en fazla kişinin kendi vücut yağı ile yapılacak yağ enjeksiyonu ile de kombine edilebilir. Yağ enjeksiyonu alın, şakak, gülme çizgileri, göz altlarına, çene hattına yapılabilir. Böylece yüzdeki boşluklar doldurulurken belirsiz olan hatlar tamamlanır. Bu sayede daha parlak ve canlı bir cilt oluşurken, kişi mutlu bir şekilde canlı ve daha genç bir yüz yapısına kavuşur.
Kişinin daha sağlıklı gözükmesini sağlarken yaşıtlarına göre 10-15 yaş daha gençleşir. Endoskopik şakak germe ameliyatı sonrası sağlıklı beslenmenin yanı sıra kiloyu sabit tutarak bol su içmek çok önemlidir.

 

 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları