2023’te estetikte bizleri neler bekliyor

Estetik operasyonlar, ameliyatsız uygulamalar, bakımlar ve daha fazlası artık bir mit değil ve günümüzde daha geniş kitleler tarafından uygulanıp, uygulandığında da bir sır gibi saklanmıyor. Estetiğin günlük hayatın bir parçası olduğu günümüzde taleple birlikte trendlerin etkisiyle bazı uygulamalar, operasyonlar popülerleşip daha fazla uygulanıyor.

Haberin Devamı

2023’te estetikte bizleri neler bekliyor

Bu yıl estetikte az ama öz yılı diyebiliriz. Yine işlemler, uygulamalar yapacağız ancak daha rafine işlemler gençleşmiş yüzler, eşit cilt tonu elde ettiğimiz, net çene hatları olan dudakların ise geçmiş yıllara göre biraz inceleceği ama yine gülüş estetiği uygulayacağımız bir yıl olacak.

Dünyayı kasıp kavuran moda akımlarında olduğu gibi estetikte de trendler ünlülerin tercihleri, birtakım akımların ve sosyal medyanın manipülasyona varan etkisi ile şekilleniyor diyebiliriz.

Yine danışanlarımızın talepleri de akımların nereye gittiğinin ipuçlarını veriyor.

2023’te aydınlanmış, renk tonu eşitlenmiş yaşının iyisi bir cildin sırrı, kişiye özel hazırlanan prosedürlerin yılı olacak.

Haberin Devamı

Altını çizerek belirtmek isterim ki özellikle medikal estetikte elde edilecek görünümün sürekliliği için kişiselleştirilmiş bir protokol işin sırrı ve bunu aksatmadan yıla yayılan bir takvimle uygulamak da başarının ardındaki gerçek.

Örneğin, ayda bir cilt bakımı, üç ayda bir botoks, lazer ya da mikro iğneleme radyofrekans ile özelleştirilmiş bir plan ameliyatla yapılacak yüz gençleştirmeyi öteleyebilecek bir plan olarak uygulanabilir. Yine bu planı kişinin ihtiyaçları ile genişletmek mümkün.

İçeriklerle hazırlanan kokteyller gündemde

Birçok farklı marka altında farklı patentli içeriklerle nem aşıları, vitamin kokteylleri spesifik cilt sorunlarını iyileştirmede sihirli bir işlem olarak hem tek başına hem de lazer, radyofrekans gibi uygulamalarla birlikte kullanılarak cilt tonunu iyileştirmede, lekelerin tedavisinde, akne-skar izlerinde sıkça kullanılacak.

Daha fazla RF cilt gençleştirme

Cilt sıkılaştırma ve gençleştirme için fraksiyonel radyofrekans teknolojisine ilgi giderek artıyor. Lazer cihazlarına kıyasla tedavi edilebilen cilt tiplerinin genişletilmiş kapsamıyla, RF teknolojileri cilt dokusunun sıkılaştırılmasında, leke-akne izlerinin iyileştirilmesinde alternatif bir ameliyatsız cilt gençleştirme protokolü olarak yer alacak.

Haberin Devamı

Nörotoksinler hayatımıza girecek

Yine bu yıl hayatımıza kasları bloke ederek çalışan ve özellikle kırışıkların, ince çizgilerin iyileştirilmesinde alternatif bir içerik olarak nörotoksinler girecek. Şu anda özellikle Amerika’da kullanılmaya başlanan nörotoksinler yayılarak tüm ülkelerde daha fazla kullanılır hale gelecek.

2023’te estetikte bizleri neler bekliyor

Estetik operasyonlara kısa bir bakış

Trendler bu yıl bizleri daha doğal daha atletik bir görünüme doğru bizleri itecek. Özellikle son birkaç yıldır çok revaçta olan BBL olarak nitelendirilen protezle kalça büyütmeler yerini daha mütevazı görünümlere bırakacak. Aynı şekilde göğüslerdeki iddialı protezler de yerini daha az hacimli protezlere bırakacak.

Haberin Devamı

Bu yıl özellikle trendlerde yükselişe geçen fütüristik tarzın bedenler üzerindeki etkisi de dediğim gibi daha sade, daha yalın ve daha sportif görünümler ön plana çıkacak. Bu da beraberinde yine sıkı vücutlara, kaslı karınlara sahip olma arzusunu getirecek.

Bunun yanı sıra estetik operasyonlarda mikrocerrahi ile burun ameliyatları, lokal anestezi ile göz kapağı operasyonları geçen yıl olduğu gibi bu yılda sıkça yapılacak.

2023’te estetikte bizleri neler bekliyor
 

Yazarın Tüm Yazıları