Karşıyaka’dan yine bir ilk

KARŞIYAKA Spor Kulübü yine bir ilke imza atmaya çalışıyor. Hep söylüyorum bazı takımlar bir kulüpten çok daha fazlasıdır. Karşıyaka da onlardan biri... Bana göre Türkiye’nin en güçlü sivil toplum örgütlerinden...

Haberin Devamı

 

Bakmayın bulunduğu yere, en kısa sürede hak ettiği yere gelecektir.
Buna yürekten inanıyorum.
Sporda finansal devrim denebilecek bir işe imza atacak Karşıyaka...
Biliyorsunuz finansal piyasalarda dijital paralar çok yaygınlaştı.
Benzer bir projede Karşıyaka Spor Kulübü ve Bitci Teknoloji işbirliği yapacak.
Karşıyaka Token 19 Aralık’ta satışa sunulacak.
İlk etapta satışa sunulacak 10 milyon adet token’e sadece İzmir’den değil; Türkiye’nin farklı şehirlerinden, ABD ve Avrupa’dan da büyük talep var.
Yani yeşil kırmızılı renkleri unutamayan çok insan bulunuyor.
Blockchain işbirlikleri ve taraftar token projeleri aslında yeni bir konu... Karşıyaka’nın buna öncülük ediyor olması da ayrıca beni mutlu etti.
Bitci Teknoloji’nin yerli blockchain platformu Bitci Chain üzerinde çalışacak Karşıyaka Token’lardan toplam 355 milyon 1 adet üretilecek. Üretilen bu token’lerin 10 milyon adedi de 19 Aralık’ta, 30 kuruşluk avantajlı ön satış fiyatıyla Bitci.com ve Karşıyaka aplikasyonu üzerinden satışa sunulacak. Kalan tokenlar ise Karşıyaka’nın kontrolünde olacak; ilerleyen dönemde yeniden satışa sunulabilecek ya da farklı kampanyalar için kullanılabilecek.
Nasıl borsada bir şirkete ortak oluyor ve gelecek planlarını ona göre yapıyorsanız; taraftar token projesine de öyle bakın.
Hem bir aidiyet sağlayacak, hem de kulüplerinize destek olacaksınız.
Ben token’lerimi alacağım.

Haberin Devamı

 
Taraftar neler yapabilecek

KARŞIYAKA’nın geçmişten gelen borçları var. Aslında birçok kulüp benzer bir mali yapı içinde... Bunu yapılandırmak, ekonomik anlamda daha güçlü olabilmek için yeni gelir kaynaklarına ihtiyaç var. Bu bir çıkış olabilir.
Yeter ki, buradan gelecek kaynaklar altyapının güçlendirilmesi için kullanılsın.
Taraftarlar token’leri değerlendirebilecek. Özel hazırlanan aplikasyon üzerinde token’lerini kullanarak içeriklere ve anketlere erişebilecek; kimi zaman sporcularla özel buluşmalara katılabilecekler. Ellerindeki token’leri Bitci Pay ile anlaşması olan tüm noktalarda alışveriş için kullanabilecekler. Token’ler işlem görmeye başlamasıyla diledikleri zaman bu token’leri alıp satabilecekler.

Haberin Devamı

 
ABD ve Almanya’ya
özel masalar kuruldu

SON dönemde dünyanın önde gelen spor kulüplerinin blockchain işbirliklerine gidiyor ve çok da başarılı oluyor. Aslında Karşıyaka bunun hazırlığını çok önceden başlatmıştı. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Turgay Büyükkarcı yönetimine dijitalleşmeden sorumlu bir yönetim kurulu üyesi de atamıştı.
Sportif olaylar daha önde olduğu için bu gözden kaçmış olabilir. Büyükkarcı şöyle konuşuyor: “Karşıyaka’nın spordaki öncü rolünü pekiştirmekten çok mutluyuz. Talepler nedeniyle ABD ve Almanya’ya özel masalar kuruyoruz. Taraftarlarımızın bunu kulüplerine bir destek aracı olarak göreceklerine inanıyorum. Henüz çok farkında olmasak da yakın gelecekte bu tür blockchain iş birlikleri Türk sporunu finansal olarak da bambaşka seviyelere taşıyacaktır.”

Haberin Devamı

 
Önce İzmir sonra dünya

BODRUM merkezli Çağdaş Holding bünyesindeki Bitci Teknoloji’nin Genel Müdürü Onur Altan Tan “Karşıyaka ile işbirliğinden çok mutluyuz. Türkiye’de 4, dünyada 6 farklı spor kulübüyle masadayız. Bodrumlu bir şirket olarak İzmir’de başlattığımız bu hikâyeyi önümüzdeki dönemde dünyaya taşımak istiyoruz. Karşıyaka ve İzmir blokchain teknolojilerinin spordaki merkezlerinden biri olacak” dedi.

 
Blockchain nedir?

HERHANGİ bir merkez ya da otoriteye ihtiyaç duymadan, verilerin dağıtık ağ üzerinde saklandığı kayıt teknolojisine blockchain ya da blok zinciri deniyor. İlk kripto para birimi Bitcoin ile hayatımıza giren blockchain, geleneksel veri tabanları gibi değil, işlemlerin ardı sıra listelendiği dijital bir kayıt defteri şeklinde çalışıyor. Son derece güvenilir bir sistem...

Haberin Devamı

 
Karşıyaka Token
nasıl alınabiliyor?

* 10 milyon adet Karşıyaka Token, 19 Aralık 2020 Cumartesi günü 30 kuruşluk ön fiyattan satışa sunulacak.
* Token almak isteyenler Bitci.com ve Karşıyaka Token aplikasyonu üzerinden işlemlerini yapabilecek.
* Aplikasyon üzerinden satın alım yapacak kişiler, Google Play ve App Store üzerinden ücretsiz Karşıyaka S.K. aplikasyonunu indirebiliyor.
* Burada üyelik işlemlerini tamamladıktan sonra Bitcoin, Ethereum veya Bitcicoin karşılığında Karşıyaka Token’lerini satın alabiliyor. Satın alma işleminin tamamlanmasının ardından tokenler otomatik olarak kullanıcının bakiyesine aktarılıyor.

 
Barcelona kullanıyor

BLOCKHAIN kullanan kulüplerden bazıları şöyle: FB Barcelona, Atletico Madrid, Paris Saint Germain, AS Roma ve Juventus...
Ve Karşıyaka...
Hadi bakalım, hayırlısı olsun...

Yazarın Tüm Yazıları