Bu seçimde sürpriz isimlere hazır olalım

AK Parti kongresini yaptı; Cumhurbaşkanı Erdoğan bir kez daha Genel Başkan seçildi. Burada bir sürpriz yok... Zaten Cumhur İttifakı da son seçimlerde aldığı sonuçların moraliyle rahat durumda... Ama Millet İttifakı’nda özellikle de CHP’de işler karışık...

Haberin Devamı

 

CHP MYK, 38. Olağan Kurultayı’nın 4-5 Kasım’da düzenlenmesi kararını aldı. Kemal Kılıçdaroğlu ve Özgür Özel’in yarışacağı kurultayda delegeler, partinin yeni genel başkanını seçecek. Gerçi Örsan Kunter Öymen ve İlhan Cihaner de aday olduklarını açıklamıştı ancak kurultay delegelerinin yüzde 5’inden imza toplayabilmelerinin zor olduğu konuşuluyor.
Değişim tartışmalarının yaşandığı CHP’de tüzükte de değişikliğe gidilecek. Parti içi tartışmalardan etkilenmemesi için Tüzük Kurultayı’nın Olağan Kurultay’dan sonra yapılması görüşü MYK’da öne çıktı. Olağan Kurultay’dan yaklaşık 15 gün sonra Tüzük Kurultayı’nın düzenlenmesi bekleniyor.
Ama bu arada beklenmedik bir gelişme oldu.
İstanbul İl Kongresi’nde başkanlık yarışını İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ve Özgür Özel’in desteklediği Özgür Çelik kazandı. Özgür Çelik 342, Cemal Canpolat ise 310 oy aldı.
Dengelerin nasıl olacağı merak ediliyor.
Ama Kılıçdaroğlu’nun İstanbul’a rağmen genel başkan seçilmesi bekleniyor.
Peki adaylar ne zaman, nasıl belirlenecek?
AK Parti bu gelişmelere göre değil kendi takvimine göre hareket bir parti ancak yine de CHP’deki genel başkanlık yarışı bitmeden adaylarını açıklamaz, sonuçları ve etkilerini bekler.
Çünkü CHP’deki Genel Başkan’a göre adaylar şekillenecek.
Belki açıklanan İstanbul, Ankara, Aydın’da değişim zor olur ama diğer kentlerde sürprizler şaşırtmamalı.

Haberin Devamı

Konuşulan isimler
istenen profil

AK Parti İzmir’de arayışların devam ettiğini görüyorum. Büyükşehir için konuşulan isimler şöyle; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Gençlik ve Spor eski Bakanı Mehmet Kasapoğlu, İzmir milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı...
Ama parti örgütü ve Genel Merkez; İzmir’in iyi tanıdığı bir iş insanı profilini son dakikaya kadar araştıracak.


Zübeyde Hanım’ın kızlarına davet
Ben de orada olacağım

KADIN Milli Voleybol Takımı’mızın başarıları hepimiz için büyük bir motivasyon oldu. Etrafıma bakıyorum; gençler voleybola şimdi çok daha fazla ilgi duyuyor. Buna seviniyorum. Çünkü 70’li, 80’li yıllarda voleybolu daha fazla konuşuyorduk. Ya da benim çevremde voleybolu sevenlerin sayısı bir hayli fazlaydı.
Voleybol geleneği olan bir okulda okudum. Saint Joseph’te aralarda herkes voleybol oynar; boş zamanlarımızı da böyle değerlendirirdik. Okul maçları da çok çekişmeli geçerdi. En az profesyonel lig kadar seyirci çekerdi.
Milli takımlarımızın başarıları, kulüplerimizin Avrupa’daki şampiyonlukları o eski günleri yeniden hatırlatıyor.
Aslında İzmir bir voleybol şehridir.
Karşıyaka’nın kulüp tarihinde de voleybolun ayrı bir yeri vardır.
O ruh bugünlerde yeniden sağlandı.
Yeni bir yönetim geldi ve gelecek planlarında istikrarlı başarılar var.
Ve daha çok gencimizin spor yapmasını istiyorlar. Bunu daha çok önemsiyorum. Spor yapan bir kentte başarılar da kalıcı olur çünkü...
Karşıyaka Voleybol’un yeni sponsoru Medical Point, Başkanı da Veysi Kubba oldu.
Kubba, gençlerimizin spora bakışını değiştirmek için altyapıya büyük önem veriyor.
Pazar günü Karşıyaka Edremit Belediyesi Altınoluk Spor Kulübü Kadın Voleybol Takımı’yla ilk maçına çıkacak. Maç, Dünya Kız Çocuklar Günü nedeniyle kız çocuklarına ücretsiz olacak.
“Zübeyde Hanım’ın kızları Karşıyaka Medical Point Kadın Voleybol Takımı’mız, kız çocuklarımız başta olmak üzere tüm genç ve çocuklarımız için birer rol model. Sporla ilgilenen fidanlarımızın sağlıklı, kültürlü ve disiplinli bir hayata adım attığı bilinciyle, onları spora teşvik etmek için her zaman elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. İyi bir başlangıç yapmak için herkesi maça bekliyoruz...”
15 Ekim Pazar günü 16.00’da ben de Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Salonu’nda olacağım.

Haberin Devamı


Borsada hep kazanılmaz
yatırımcı olmayı bilin

SON dönemin en popüler yatırım aracı borsa oldu. Ben borsaya inanan biriyim. Ama kısa değil uzun vadeli yatırım yaptığınızda sonuç alabileceğinizi de hatırlatmak isterim. Etrafımda da görüyorum; borsa endeksi arttıkça yatırımcının iştahı da artar. Yatırımcı sayısının 8 milyona çıkmasında yeni halka arzların da büyük etkisi oldu. Tavandan tavana giden kağıtlar birçok insan için yatırım değil, geçim kaynağı oldu. Ama borsada sürekli bir çıkış asla olmaz. Yatırımcı uzun vadeli düşünmeli; aldığı hissenin ortağı olduğunu unutmamalı, Bu refleksi bilmeyen ve sürekli kazanacağını düşünen küçük yatırımcılar en ufak düşüşte de paniğe kapılıyor. İşte o zaman da kazandığını geri vermeye ve hatta eksiye düşmeye başlıyor. Borsadan para kazanmadan daha ötesi, yatırımcı olabilmektir. İnanın iyi bir hisse seçtiyseniz ve sabrınız varsa çok daha fazla kazanırsınız.
Çok erken kaybettiğimiz Yaşar Erdinç hocanın finansal okur yazarlığın oluşmasında önemli bir katkısı olmuştu. Bugün de iyi uzmanlarımız var. Onları dinlemelerini tavsiye ederim.
Yaşar Erdinç’in şu sözü akıllarda olmalı; “Sert düşüş günleri gelecek 6 ay, 8 ay, 12 ayda en iyi getirileri sağlayacak hisseleri bulmak için inanılmaz fırsat yaratan günlerdir. Yani sert düşüş günleri çok değerlidir ve yağmurdan sonra ortaya çıkan bembeyaz nefis mantarlara benzerler. Bu konuda kafa yormaya şimdi başlarsanız, ileride çok başarılı yatırımcılar olursunuz.”

Yazarın Tüm Yazıları