Bu büyük mirası yaşatmak hepimizin sorumluluğu

NEF Vakfı, Türk milletinin zafer dolu hikâyesinin 100’üncü yılına özel Zafer Ultra Maratonu düzenliyor. Bu sefer sınırlar da aşılıyor, sanal platformda küresel bir deneyime dönüşüyor.

Haberin Devamı


295 kilometrelik bu eşsiz rotaya İngiltere’den Amerika’ya, Türkiye’den Azerbaycan’a, Kazakistan’dan Almanya’ya, Fransa’dan Hollanda’ya kadar birçok ülkeden katılım var.
Nef Vakfı, Zafer Ultra Maratonu’nun ilkini geçtiğimiz yıl Zafer Bayramı’nın 100’üncü yılında gerçekleştirmişti.
Bu yılki maraton 15 Ağustos’ta başladı. Binden fazla sporcu 10 bin 41 kilometre koştu, bu rakam 30 Ağustos’a kadar artarak devam edecek.
Zafer Ultra Maratonu, millî mücadele ruhundaki inancı, gücü ve azmi hatırlatmayı hedefleyerek geleceğin sorumluluğunu taşıyor.
Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur şöyle konuşuyor:
“Türk milletinin bir olduğu ve zafere koştuğu bu zafer yolunda, geçtiğimiz sene atalarımız gibi bir olduk ve 84 milyon tek yürek onların izinden koştuk. Bu sene dünyanın neresinde olursa olsun, zafer yolunda buluşmak isteyen herkesle birlikte koşuyoruz. Birlik ve bütünlük mesajını tüm dünyaya veriyoruz. Biz nice zaferlerle kazanılmış bu özel topraklara doğmuş çocuklarız. Şanslı çocuklarız ama geleceğimize borçluyuz. Atalarımız bu mücadeleyi hep birlikte tek yürek olarak kazandılar. Nef Vakfı olarak bu büyük mirası aynı birlik, beraberlik ve dayanışma bilinciyle yaşatmak belki en önemli sorumluluğumuz.”

Haberin Devamı

Bu büyük mirası yaşatmak hepimizin sorumluluğu


Koşuya nasıl katılabilirsiniz?

KOŞUYA www.zaferultramaratonu.com üzerinden hızla kayıt yaptırmak mümkün. Katılımcılar diledikleri mesafeyi koşup, zafer yolunu ve zafer ateşini temsil eden bu adımları uygulama yardımıyla kaydedip Nef Vakfı sistemine yüklüyor. Aşılan kilometreler ise sistemde otomatik olarak güncellenerek takip ediliyor.

Zafer Ultra Maratonu manifestosu ne olacak

BU yılki maratonun manifestosunda çok beğendiğim mesajlar var.
Onlardan bazıları şöyle:
“Bu yol bir ulusun yeniden doğuşun ve mücadelenin yolu. Bu yol son nefesine kadar bayrağı düşürmeyen Sancaktar Mehmet’in, cepheye mermi taşıyan Zehra Ana’nın, Halime Çavuş’un, Çoban İsmail’in yolu.
Türk milletinin ‘bir’ oluşunun yolu. Bu yol her şeyini vatanına verenlerin, bir milletin uyanışının yolu. Bu yol zafer yolu.
Tam 100 yıl önce zafer yoluyla başladı her şey.
100 yıl sonra yine bu yolda, Atatürk ve kahraman silah arkadaşları gibi biz de bir olalım ve 84 milyon yürek bir arada Zafer Ultra Maratonu’nda birlikte yürüyelim, birlikte koşalım.”

Haberin Devamı


Küresel bir mücadelenin içindeyiz

SICAKTAN da, soğuktan etkilenmem...
Öyle bir uyum kabiliyetim var.
Ama bu yıl ben de şikayetçiyim, herkes gibi ben de sıcaklardan etkileniyorum.
TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Murat Kurum, İklim Kanunu hazırlıklarında sona gelindiğini açıkladı.
İyi haber, keşke çok daha önce bu uygulamaları hayata geçirseydik.
Kurum, şöyle konuşmuş:
“Böyle bir kanuna ihtiyacımız olduğu aşikardır. Ulusal çevre strateji ve politikalarımız doğrultusunda çevrenin ve yeşil alanların geliştirilmesine, iklim değişikliğine karşı mücadele çalışmalarına ve döngüsel ekonomiye geçişe komisyon çalışmalarımızla katkı sağlayacağız. 2053 Net Sıfır Emisyon hedefimizi gerçekleştirmek istiyoruz. Özellikle son yıllarda iklim krizine bağlı olarak yaşanan küresel ısınma, ekolojik istikrarsızlık, biyolojik çeşitliliğin azalması ve çevre kirliliği gibi küresel sorunların tüm insanlığın yüzleşmesi gereken bir noktaya ulaşmıştır.”
Birçok kişi çok uzun yıllar sonra iklim krizinin olabileceğini düşünürken, değişen yaşam koşulları bir krizin tam ortasında olduğumuzu bizlere hatırlattı.
Aynen öyle...
Yüzleşmek zorundayız.
Ve çözümleri bulup hayata geçirmeliyiz.
Dünya kritik bir eşikten geçiyor. Küresel ısınmayı 1.5 derece sınırında tutmalıyız. Küresel emisyonları sıfırlamalıyız. Karbon ayak izini azaltmalıyız, yenilenebilir enerjiyi artırmalıyız.
Bunun da küresel bir mücadele olduğunu hatırlatmak isterim.

Yazarın Tüm Yazıları