Müşteri aranıyor Başkent kaybediyor

Binali Yıldırım’ın ‘Başbakan’ olarak Başkent’te katıldığı ilk açılış Keçiören’deki Osmanlı Halk Pazarı oldu. Gündem pazar değil, ulaşımdı.

 
Keçiörenlinin kulağı Başbakan Yıldırım’ın metro için vereceği tarihteydi.
‘Bu yıl sonu’ dedi Yıldırım
Yıldırım’dan önce konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Havalimanı Metrosu’nun temelinin ise bu yıl içerisinde atılması beklentisinde olduğunu ifade etti.
* * *
Konuşmalar hep Ankara ulaşımı hakkındaydı. Bugün haberimizde okudunuz, Fatih Köprüsü’ne kardeş köprü, kavşak, yol bağlantısı, monoray, bulvar, metro, tünel yol...
Başkent’in dört bir yanına dev inşaatlar yapılırken, yollar yetersiz kalıyor. Park yeri sıkıntısı had safhada.
Gerekli çalışmalar yapılmazsa Ankara’da büyük sıkıntıların yaşanması kaçınılmaz.
* * *
Dikkatimi çeken bir konu daha var. Gökçek, ‘Keçiören’den girip Etlik ve Bilkent şehir hastanelerinin yanından geçen, Çankaya’ya kadar ODTÜ’nün altından geçen 18.5 kilometrelik tünel yol’ düşüncesinden bahsetti. Bunun için yap-işlet-devret modeliyle müşteri aradıklarını söyledi. 
Benzer durum AŞTİ’nin taşınacağı Mamak’la kent merkezi arasında yapılması düşünülen monoray projesi için de geçerli.
Özetle ‘müşteri’ aranıyor ama vakti Ankara kaybediyor. 
Türkiye’nin başkentinin ulaşım ihtiyacı için ‘yerel’ yetişemiyorsa ‘genel’ devreye giremez mi?
 
BELLİ ONDA BİR ŞEY YOK
 
Başkent'teki’teki terör saldırılarının ardından güvenlik tedbirleri arttı. Polisin tedbirlerinin yanı sıra AVM cenneti kentimizin güvenlik elemanları AVM girişlerinde bagaj araması yapıyor.
Ne arama ne arama...
Önceki gün bir AVM’ye giriş yaparken hemen önümdeki otomobilin bagaj kontrolünü ışık hızıyla yapan görevli ardından aracıma doğru yöneldi.
Kendisine, ‘Bagajda iki büyük valiz var. Ya içinde bir şey varsa?’ diye sordum. Cevap, ‘Yok ağabey belli onda bir şey yok’ oldu.
Ne diyelim, Allah hepimizi korusun...
Yazarın Tüm Yazıları