İmamoğlu ya da Yavaş Cumhurbaşkanı adayı olur mu

Siyasetin dili Türkiye’de son yılların en büyük tartışma konusu. Bu durum iktidarın muhalefette, muhalefetin iktidarda kabahati bulduğu bir çıkmaza dönüştü. Ve maalesef en üst tabakadan en alt tabakaya kadar yayıldı.

Haberin Devamı

Bir süredir yazılarımda bu gerginliğin kent siyasetine sirayetinin handikaplarına yer vermeye çalışıyorum.
Hürriyet Ankara ailesi olarak yıllardır ‘kentten yana’ yayıncılık yapıyoruz, ‘kentin siyaseti olmaz’ diyoruz. Kent siyasetinin zararının o kente, ilçeye, mahalleye olduğunu ve olacağını söylüyoruz.

* * *

CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı ile geçtiğimiz günlerde yaptığımız sohbete de siyasetin diliyle başladık. Ankara Büyükşehir Belediye(ABB) Meclisi’ndeki gerilimin bitmesi gerektiğini söyleyen ve “İktidarın genel politikalarındaki gerginlik, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’ne de sirayet ediyor. Bu gerginliğin bitmesi lazım. Gerginlikten halk da zarar görür, siyaset de” diyen Akıllı’ya, ‘Bu konuyu ABB Başkanı Mansur Yavaş’la da konuşuyor musunuz?’ diye sordum, şunları söyledi:

İmamoğlu ya da Yavaş Cumhurbaşkanı adayı olur mu

“Konuşuyoruz Mansur Bey ile. Aslında iktidar bu engelleyici tutumdan vazgeçse uzlaşıya hazır. Mansur Bey, ilçe belediyeleriyle ortak çalışmak için yetki istedi, o bile verilmedi. Bunun zararı en çok Ankaralılara dokundu. Son bir yıldaki tutum değişikliği bu gerginliğin sebeplerinden biri. AKP’nin grup başkanvekilliği değişiminden sonra çok ciddi olarak gerginlik düzeyi arttı. Mansur Yavaş Meclis’e rağmen iş yapıyor, yapmaya da devam edecek.

* * *

Haberin Devamı

Meclis çoğunluğuyla ilgili yaşanan sıkıntılar ortada. Göreve geldiğimiz günden beri özellikle dış ilçelerde çalışmaya başladık. Nüfusu az da olsa o ilçelerimizin temsil kabiliyeti Büyükşehir Meclisi’nde yüksek. Örneğin Kahramankazan’da 50 bin kişi varsa Ankara’da Kahramankazanlı 300 bin kişi var. Diğer ilçeler için de aynı şeyler geçerli. O yüzden dış ilçelerdeki çalışmalarımız merkezi de etkiliyor. Önümüzdeki seçim Etimesgut ve Mamak’ı kesin alacağız. Altındağ ve Keçiören için de aynı hedeflerimiz var.”

* * *

“Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın ismi sık sık Cumhurbaşkanlığı için anketlerde geçiyor. Nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusunu Akıllı şöyle yanıtladı:
“Zamanı geldiğinde elbette değerlendirilecektir. Millet İttifakı bileşenleri aday konusunda birlikte hareket edecektir. Mansur Bey de Ekrem Bey de bu göreve layık isimler. Ancak siyasetin bir realitesi var ve bunun bugünden konuşuluyor olması doğru değil. Bu tartışmalar kimseye yarar sağlamaz. Ankara’da Mansur Başkan’ın da önceliği belediyecilik ve Ankara’dır.”

İmamoğlu ya da Yavaş Cumhurbaşkanı adayı olur mu

ÖZEL HALK OTOBÜSÜNDE BİR VEKİL

Haberin Devamı

Gazetemizin başarılı yerel yönetimler muhabiri Murat Yılmaz sosyal medyayı da yakından takip eder. AK Parti’nin Ankara’da en genç milletvekili olan Zeynep Yıldız’ın geçenlerde yaptığı bir paylaşımı gösterdi.

İmamoğlu ya da Yavaş Cumhurbaşkanı adayı olur mu

Yıldız, özel halk otobüsüne(ÖHO) binerek Ulus’a gitmiş, kaleyi, Atatürk heykelini, bir çanta dükkânının tezgâhını fotoğraflayarak, “Otobüste en sevdiğim köşede yer bulmuş olmama ve iki ağır çantam olmasına rağmen, inip kaleye yürüme hayali kurduracak kadar güzel bir hava” sözleriyle kareleri paylaşmış. Üstelik fotoğraflarda kendisi de yok. Bir diğer paylaşımında da Çıkrıkçılar Yokuşu’ndan bir simit tezgâhı fotoğrafını paylaşarak Ankara simidini övmüş. Genç bir vekilin otobüse binip Kızılay’dan Ulus’a gitmesi, günlük rutin şekilde Ankara sokaklarında gezmesi çok da alışkın olmadığımız bir durum...

Yazarın Tüm Yazıları