Çayyolu’na Amsterdam modeli bisiklet yolu

Başkent'in tam göbeğinde devasa bir park düşünün. İçine girdiğinizde kentin keşmekeşinden uzaklaştığınız, otomobil seslerini duymadığınız, betonsuz bir park...

Haberin Devamı

Çayyolu’na Amsterdam modeli bisiklet yolu

Meydanları, trafiğe kapalı caddeleri filan.
Tüm dünyada medeniyetin simgesi olan bisiklet yolları ve bisikletin bir ulaşım aracı olarak kullanıldığı bir kent.
O zaman sürekli eleştirilen yüksek katlı binalar, mantar gibi türeyen alışveriş merkezleri gözümüze bu kadar batmazdı belki.

* * *

“Bir anda devasa bir şehir parkımız, meydanlarımız olamaz belki ama bir yerden başlanabilir” düşüncesiyle geçtiğimiz haftalarda Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna’ya sormuştum:
“Bisiklet yolları hakkında düşünceniz nedir?”
Mustafa Tuna, “İlçelerden talep gelirse değerlendiririz” diyerek yeşil ışık yakmıştı.

* * *

Haberin Devamı

Önceki gün Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen telefonla arayarak, “Çayyolu’na bisiklet yolu yapıyoruz” dedi ve anlatmaya başladı:
“Bisiklet yolu denilince akla ilk gelen ülke Hollanda. Özellikle Amsterdam’da çok güzel uygulamalar var. Elektrikli bisikletlere de geçtiler, en ileri ülke konumundalar. Hollanda Büyükelçiliği ile iletişime geçtik. Teknik konularda ve proje olarak onlarla çalışacağız. ‘Yolun bir tarafını maviye boyadık, işte bisiklet yolu’ şeklinde olmayacak, çok ciddibir iş olacak.”

* * *

Geçmişte de gündeme gelmişti Ümitköy-Çayyolu bölgesinde bisiklet yolu projesi. Bölge o dönem Yenimahalle’ye bağlıydı. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar projeyi gerçekşetirmeye çalışmış, dönemin Büyükşehir yönetimi yanaşmayınca gerçekleşmemişti. Bu kez Büyükşehir’den yeşil ışık, Çankaya’dan teknik çalışma var. Keyifle takipçisi olacağız.

* * *

Çayyolu’na Amsterdam modeli bisiklet yolu

İYİ PARTİ İL BAŞKANI ÖZARSLAN:

ADAYLARIMIZ ARASINDA ANKARA'NIN BİLDİĞİ İSİMLER DE OLABİLİR

İyi Parti Ankara İl Başkanı Mesut Özarslan bir kaç gün önce ziyarete geldi.
Öveçler’de İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in katılımıyla açtıkları akıllı binada çalışmaya başladıklarını anlattı.
Özarslan’ın bürokratlık ve akademisyenlik geçmişi var. Şimdilerde Türkiye’de 55, yurt dışında 3 şantiyesi olan bir şirketin yönetim kurulu başkanı.
İl yönetiminin yüzde 65’i gençlerden, yüzde 25’i kadınlardan oluştuğunu söylüyor.
Nasıl bir muhalefet tarzınız olacak? sorusuna, “Büyükşehir Belediye Başkanı’nın doğru yaptığı projeleri destekleyeceğiz, hata yapılan konularda uyarılarda bulunacağız. Bu noktalarda da çözüm önerilerini beraber sunacağız. Parazit siyaset değil, pozitif siyaset yapacağız” yanıtını verdi.

Haberin Devamı

ALTYAPI VE ŞEHİRCİLİK SORUNU

Büyükşehir’de ve ilçelerde tanınmış isimler aday olacak mı? sorusunu ise, “Aytun Bey CHP’den, Koray Bey MHP’den geldi. Ayrıştırıcı bir parti değiliz, aday belirlerken de liyakat ve katma değer oluşturması esas olacak. En önemli hassasiyetimiz FETÖ ve diğer catan haini yapılanmaları partimizde olmaması. Adaylarımız arasında her kesimden hatta Ankara’nın bildiği isimler de olabilir” diyerek yanıtladı.
Son olarka size göre Ankara’nın en önemli üç sorunu ne diye sordum Özarslan’a:
“İlk sırada altyapı ve ulaşım problemi geliyor. Ankara’nın kültür dokusuna uygun bir şehircilik anlayışı yok maalesef. Üçüncüsü işsizlik, istihdama yönelik proje azlığı. Bu sıkıntıların tümüne çözümlerimiz var. Üç aylık bir tespit sürecinin ardından yılın 6. ayında Ankara projelerimizi açıklamaya başlayacağız.”

Haberin Devamı

BİR ARADA MUTLU YILLARA

Türkiye’nin baş döndüren gündeminde zamanı tutamıyoruz.
Bir de Ankara’daysanız, ucundan kıyısından siyasi gelişmeleri takip ediyorsanız anlamadan geçiyor zaman...
İyisiyle, kötüsüyle 2017’yi geride bıraktık.
Hürriyet Ankara ailesi olarak ‘Daha yaşanabilir bir başkent için’ haberlerimizde en doğruyu yansıtmaya çalıştık.
2017’nin öne çıkan gelişmelerini bugün Sedat Cenikli’nin kaleminden okuyacaksınız.
Kentin en aktif okur köşesi olan Burada Okur Yazar’a yıl boyunca gelen iletileri Editörümüz Fatih Tekeci derledi.
2018’in hepimize, ülkemize huzur ve mutluluk getirmesi ortak temennimiz.
Başta siyasiler olmak üzere herkese görev düşüyor, gidecek başka ülkemiz yok ve hiç bir görüş ayrılığı bir arada olmamızdan daha önemli değil.
Bir arada olabilmenin gücünü hatırladığımız bir yıl diliyorum...

Yazarın Tüm Yazıları