Bunu sakın yapmayın

Hain saldırının ne şokunu atlatabildi Ankara ne de tedirginliğini. Olanı biteni takip ederken, ‘Keşke film olsa’ diye içimizden geçiriyoruz, halen gerçek olduğuna inanmak istemiyoruz.

Haberin Devamı

Kimimiz isyan ediyor haklı olarak.

“Bu nasıl yargı sistemi. Ülkenin rütbeli askerleri komplolarla tutuklu yargılanırken, teröristler nasıl tutuksuz yargılanır” diyerek Ankara bombacısının olay öncesi yakalanamamasına kızıyor.
Kimimiz de, “Başkent’te 5 ayda 3 patlama nasıl engellenemez” serzenişinde bulunup, “Yetkililer hesap vermeli” diyor.
* * *
Tüm bunlar tartışılmalı, ihmali olanlar bedelini ödemeli. Bunun tartışılacak bir tarafı yok. Ancak olayları birbirine karıştırmamız gerekiyor. Başta da söyledim.
Tedirgin olmamız, şoku atlatamamamız gayet normal. Hatta korkmamız da normal. Bunlar demek değil ki gereksiz paniğe yol açacak meseleler içine girelim.
* * *
Dün bir anda Ankara’da dedikodu gazetesi çalışmaya başladı. Sosyal medya ve kısa mesajlarla bir anda tüm kent alarma geçti.
Filanca AVM’de canlı bomba yakalandı filanca AVM boşaltıldı, Bahçelievler trafiğe kapatıldı.
Hatta saat veren bile vardı: “18.00-21.00 saatleri arasında Tunalı’ya ve ... AVM’ye gitmeyin. Bomba ihbarı var.”
* * *
Bu tip iddialara “İçişleri Bakanlığı’ndan ya da Ankara Emniyeti’nden bir arkadaşımdan duydum” cümlesi eklenip, olayın büyümesi sağlanıyor.
Bunu kim yapıyor bilmiyorum ama kimseye bir yararı olmadığı kesin.
Kentte panik havası yaratıyor, zaten tedirgin olan kentlileri daha da tedirgin ediyor. İnsanların evlerine hapsolmasını isteyenlerin ekmeğine yağ sürüyor.
* * *
Hem terör hem de asayiş olaylarında vatandaşların Emniyet güçleriyle işbirliği çok önemli. Şüpheli durumlar ve endişeler polise bildirilmeli. Teyit edilmemiş bilgilerin sosyal medyadan paylaşılmasına gelince işler değişiyor. Tıpkı dün Başkent Ankara’da olduğu gibi...

Haberin Devamı

HERKESE UYGULANMALI

Merasim Sokak saldırısının ardından Başkent’e özel güvenlik stratejisi belirleneceği açıklansa da, Kızılay saldırısı maalesef engellenemedi.

Bundan sonra daha sıkı önlemler alınması gerekiyor.

Bu önlemlerin ne olacağı uzmanların işi. Ankara’daki yoğun protokol ve “Sen benim kim olduğumu biliyor musun” çılgınlığı güvenlik önlemlerini aşmamalı. Daha güvenli bir Başkent için hangi önlemler alınacaksa herkese eşit uygulanmalı...

Yazarın Tüm Yazıları