Yağmur ve sel: Türklerin genlerindeki bilgi ve farkındalık

Sevginin güzelliğinden herkese merhaba...

Haberin Devamı

Bugün Tayland‘da olduğum için İstanbul’daki yoğun yağmur nedeni ile gelişen sel baskınlarını uzaktan takip ettim. Sevgili İstanbul’lu okurlarıma çok geçmiş olsun dileklerimle yazıma başlıyorum.

Bugün gelişen süreçlerde benim aşık olduğum, büyük hayranlık duyduğum Muazzez İlmiye Çığ ile “Düşle İnan Yaşa” kitabım için yaptığım röportajdan bir kısım aklıma geldi. Kitapta olduğu şekli ile değil ama hatırladığım kadarı ile sizinle aramızdaki dialogtan bahsetmek istiyorum.Çünkü içinde çok önemli bir bilgi var.

Muazzez Hanım röportaj esnasında bana Türk’lerin her zaman dağların tepelerinde ve yüksek yerleşim bölgelerinde yaşamak istediklerini anlattı. Bunun nedeni de Sümerler zamanında olan bir su baskınında yaşanan kötü olayların onların genetik hafizalarında kayıtlı olmasına dayanıyormuş. Muazzez Hanım Türk’lerin o yüzden her zaman içsel olarak daha yüksek yerleşim bölgelerine yaşam alanları kurduklarını bana anlatmıştı.

Haberin Devamı

Açıkçası bundan çok etkilendim. Çünkü ben içsel olarak her zaman evimin yüksekte olmasını istemişimdir, aşağı katlarda olmasını hiç istemedim.

Tabi aşağı katta yaşamadım mı? Elbette yaşadım. Orayı seviyor muydum? Sevmeyi öğrendim ve dönüştürdüm diyelim.

İÇ SESİN DOĞA İLE BAĞLANTIDA

Sel sırasında bir çok insan mağdur kaldı veya zorluklar yaşadı.

Eğer kendi iç sesinizi dinlerseniz ve kendi bedensel farkındalığınız ile bağlantıda olursanız, o gün bir yere gideceğiz zaman yaşayacağınız sorunu hisseder ve gitmezsiniz.  Sel olacağını bedensel farkındalığınız, içsel sesiniz çok önceden size haber verebilir.

Benim bunun ile ilgili sayısız deneyimim var. Lakin size başka bir örnek vermek istiyorum. Biliyorsunuz, insanlarla çok rezonansa girmemiş hayvanlar çok önceden doğal afetleri ve hava durumlarını hissederek hareket edebiliyorlar. Peki biz neden algılarımzı yeterince etkili kullanmıyoruz? Veya neler kullanmamıza elgel oluyor?

Ve elbette en önemli soru bunları kullanabilmek için neler yapmalıyız?

Bunlarla ilgili yakın zamanda yazacağım. Lakin kısaca şunu söylemek istiyorum ben kalbimin sesini ve içsel benliğimi dinlediğim zaman, her daim kazandım, dinlemediğim zamansa her daim kaybettim.

Haberin Devamı

Gelin hep beraber iç sesimizi daha çok dinleyelim.

Sevginin kaynağı lütfen algılarımı ve farkındalığımı çok daha fazla aç ve yükselt...

Sizi seven bir Can...

 

Yazarın Tüm Yazıları