Saldırmaktan Değil, Sevmekten Zevk Alın...

Sevmenin ve Hoşgörünün Güzelliğinden Herkese Merhaba...

Haberin Devamı

Günümüzde insanlar başkalarının eksik yada olumsuz yanlarını bularak onları aşağılamaktan, eleştirmekten ve karalamaktan adeta zevk alıyorlar.

Bunu yapan insanlar aslında içlerinde kendileri, geçmişleri ve tüm yaşamla barışık olmadıkları için bunu yapıyorlar.

Aslında başkalarına saldırıp aşağıladıkları veya eleştirdikleri zaman, dikkati oraya yönlendirerek, kendilerinde mutsuz oldukları her ne ise onu unutmaya ve unutturmaya çalışıyorlar.

Sosyal medyada özellikle hemen her şeyden bir şikayet, her şeyi bir eleştirme hali en büyük moda olmuş durumda...

Dün bir arkadaşım ile beraber Bağdat Caddesine gittik. Ve tabi herkesten aylardır duyduğum o meşhur cümleyi duydum. “Burada ki inşaatlar burayı mahvetti, kamyonlar trafiği mahvetti, burada yaşanmaz artık!”

Haberin Devamı

Ne yapsın insanlar evleri yenileniyor, kamyonların başka bir çaresi var mı? Gece çalışsalar ses oluyor, gündüz çalışsalar trafik oluyor. Sokakların planından dolayı trafik oluyor tabi ama o sokakların planı da 100 yıl içinde gelişmiş bir durumda sonuç olarak birilerini suçlamaya çalışmak çok gereksiz.

Bir de her şeyden mutsuz olacak bir şeyler bulmaya çalışmak çok yanlış bir tutum. Zaten kimsenin kimseye tahammülü yok, araplara insanlar söyleniyor, turistlere söyleniyorlar ve herkesten bir şikayet durumu...

Tamam herşey mükemmel demiyorum. Lakin olumsuzun içinde bile biraz olumlu olabilmek, her şeyde iyiyi ve güzeli görebilmek zamanımızda büyük erdem...

Sosyal medyada birilerine saldırmak yerine hoşgörü ve saygı ile yaklaşabilseniz her şey bambaşka olur.

Benim burada yazdıklarımı beğenin veya beğenmeyin, mutlaka ama mutlaka Türkiye’de sevgi, barış ve hoşgörü egemen olmalıdır.

Bunun başlangıç noktası da sizlersiniz. Başkalarının bunu yapmasını beklemeyin! İlk önce siz yapın...

Ve artık saldırmaktan vazgeçin. İnsanlar başkalarına saldırmak, kötülemek ve olumsuza yönelmekten zevk alıyor. Bunun yerine sevmekten ve hoşgörüden zevk almalıyız. Aslında kendimizin ve hiçbirimizin mükemmel olmadığı gerçeğini kabul ettiğimiz zaman her şey çok daha güzelleşecektir.

Yazmaya devam edeceğim...

Haberin Devamı

Sevginin kaynağına seslenin ve onu hayatınıza davet edin.

Sizi seven bir Can...

Yazarın Tüm Yazıları