Yeni yılda önce sağlık

YENİ yıl ruhu, aralık başı gibi girmeye başlıyor hayatlarımıza.

Haberin Devamı

Yılbaşı ağaçları, ışıklı caddeler ve hediye paketleri sarıyor etrafımızı. Yılbaşının gelmesini bekliyoruz, üzerine düşünüyoruz, plan yapıyoruz, heyecanlanıyoruz ya da kaygılanıyoruz. Rutinlerimizden çıkıyoruz, hayatımızı gözden geçiriyoruz. Yeni yılın sembolik anlamı kişiden kişiye değişse de, temelde hayallere odaklanmak ve yenilenmek olarak çıkıyor karşımıza. Yeni yılda sağlıklı bir beden ve ruh. Araştırmalar en popüler yeni yıl kararlarının (yıllardır) kilo verme ve zayıflama odaklı olduğunu söylüyor. Sağlıklı beslenme, 5-10 kilo verme, dolaplarımızda bekleyen kıyafetlerin içine girebilme, diyete ve spora başlama, şekeri hayatızdan çıkartma gibi gibi... Kilo verme kararının bu denli popüler kılan elbette ki pratiğe dönüşememesi. Peki, ne oluyor da istediğimiz kiloya bir türlü ulaşamıyoruz? İdeal kilo denen şey neden hep bir hayal olarak kalıyor?

Haberin Devamı

FARKLI BİR BAŞLANGIÇ

Yılın ilk gününde yeni bir başlangıç yapmak, yeni hedefler koymak herkes için farklı bir yaşamı da beraberinde getirebilir. Doktor Tayfur Yağcı, doğru bir beslenme sisteminin yaşamınızda neleri değiştirebileceğini anlatarak sağlıklı bir yaşama adım atmanın tüm kilit noktalarının ipucunu verdi. İşte o detaylar... Estetik ve güzel görünmenin ön plana çıktığı bir dönem yaşıyoruz. Gencinden yaşlısına, kadından erkeğe hemen herkes medikal estetik ve estetik cerrahi doktorlarına, güzellik salonlarına gidiyor. Peki dış görüntümüze bu kadar önem verirken içimizde neler oluyor biliyor musunuz? Toplumlarda kilolar artıyor, insülin direnci ve şeker hastaları çoğalıyor; astım, alerjik rinit, ürtiker, vs. alerjik hastalıklar, romatoid artrit, multipl skleroz, psoriasis, hashimato tiroid vs gibi bağışıklık sistemi etkileyen otoimmün hastalıklarda belirgin bir artış var. Yaşanan çevresel, toplumsal ve sosyal olaylar sinir sistemlerini bozuyor. Depresyon, panik atak, öfke, kızgınlık, unutkanlık, agresif davranışlar toplumları zorluyor. Vücudumuzun düzeni ve dengesi tüm bu olayların sonucu olarak bozularak ortaya çıkıyor.

Haberin Devamı

ÖNCELİK BAĞIRSAKTA

Peki bozulan sağlığımızı düzeltmek için yani içimizi düzeltmek için ne yapmalıyız, tabii ki öncelikle bağırsağımızı düzeltmeliyiz. Bozulan bağırsak floramızın dengesini sağlamalıyız. Bunun için; * Gluten içeren besinleri daha az tüketin, buğday, arpa, çavdar gibi ürünleri azaltın. * Şeker ve karbonhidratlardan uzak durun. * Doğal ve organik ürünleri tercih edin. * Probiyotikten zengin beslenin. * Ev yapımı turşu, yoğurt, kefir ve soğan, sarmısağı beslenmenizden eksik etmeyin. * Gerekirse doktorunuza danışarak probiyotik desteği alın. Bunlar cildinize de iyi gelecektir. * Ve en önemlisi mümkün olduğunca sizi üzecek kişi ve olaylardan uzak durmaya, temizliğinize dikkat etmeye hayata daha olumlu bakmaya gayret edin. Sağlık içten dışa güzelliktir. Sağlıklı, mutlu, huzurlu ve başarılı bir yıl dileklerimle.

Yazarın Tüm Yazıları