Saç dökülmesini önlemek mümkün mü?

Son yılların en büyük kozmetik sorunlarından birinin de saç dökülmesi olduğu kesin.

Haberin Devamı

Bu durumun pek çok nedeni bulunuyor ama bu ani artışın arkasında çevre kirliliğinin, sağlıksız beslenmenin, stresin, mevsim değişikliğinin, yanlış uygulamaların da katkısı var. Eğer siz de bugünlerde saçlarınızın dökülmesinden endişe ediyorsanız, o zaman gelin bu sorundan nasıl kurtulacağımızı birlikte öğrenelim. Cildimiz kadar özenli bir bakıma ihtiyaç duyan saçlarımız, dökülmeye başladığı zaman, öncelikli olarak estetik açıdan bir kaygı yaratıyor. Ancak saç dökülmesi sorununu çok iyi değerlendirmek oldukça önemli. Çünkü problemin ardında böbrek üstü ve yumurtalık tümörleri, zehirli guatr ve tiroit bezinin az çalışması, karaciğer ya da böbrek yetmezliği gibi ciddi sağlık sorunları da yatabiliyor. Bu nedenle saç dökülmeniz çok uzun zamandır devam ediyorsa, sakın nasılsa düzelir diyerek, sorunu görmezden gelmeyin ve doktora başvurmayı ihmal etmeyin. Peki, saç dökülmesinin altında ciddi bir sağlık sorunu yatmıyorsa ve mevsimsel değişimler, çevresel faktörler, stres ya da sağlıksız beslenme gibi nedenlerle dökülüyorsa bunu önlemek mümkün mü? Cevabımız, kesinlikle mümkün... 

Haberin Devamı

Saç dökülmesini önlemek mümkün mü

SAÇ SORUNLARINI ÇÖZMEK İÇİN DOĞADAN YARDIM ALIN

Altta yatan herhangi bir sağlık sorunu olmayan saç dökülmelerine karşı mücadelemizde öncelikli olarak doğadan destek alacağımızı belirtmek isterim. Bu tarz hastalarıma her zaman öncelikli olarak fitoterapik çözümler ve doğal takviyelerle çözümler öneriyorum. Çünkü doğanın gücünü ve şifa kaynaklarını saçlarımıza uyguladığımız zaman güzel sonuçlar alabiliyoruz. Hadi gelin şimdi, bu gücü nasıl kullanacağımıza bir bakalım.

Saç dökülmesini önlemek mümkün mü

Saç dökülmesini önlemek mümkün mü

Haberin Devamı

SAÇ SAĞLIĞINI DESTEKLEYEN TAKVİYELER

Yeterli ve dengeli bir beslenme tarzınız yoksa o zaman karşılaşacağınız en önemli sorunlardan biri vitamin ve mineral eksikliği olacaktır ki bu durum da saç dökülmelerinin ana nedenleri arasında yer alır. Genellikle diyet dönemlerinde görülen demir, çinko, biyotin, B grubu vitaminler ve D vitamini eksikliği dökülmeye neden olur. Saç sağlığınızı korumak için bu vitamin ve mineralleri yeteri kadar almaya özen göstermemiz şart. Bunları ister beslenme yoluyla alabilir isterseniz de takviye olarak kullanabilirsiniz. Ancak, takviye olarak almadan önce mutlaka değerlerinize baktırmanızı ve doktor kontrolünde bu bitkisel ürünleri kullanmanızı öneririm.

Haberin Devamı

SAÇ SAĞLIĞINA İYİ GELEN BAHARATLAR

Yemeklerimize lezzet katan birçok baharatın saç sağlığımız üzerinde oldukça önemli faydaları olduğunu belirtmek isterim. Mesela, sarımsağın içeriğinde bulunan sistein maddesi, saçlara çok iyi gelir. Güvenilir yerlerden aldığınız sarımsak tozunu şampuanlarınızın içine koyarak, rahatlıkla kullanabilirsiniz. Diğer bir önemli baharat ise kırmızı pul biberdir. Bu baharat, A ve C vitamini açısından yüksek bir besin değerine sahiptir. Bunu direkt olarak ya da toz halinde tüketebiliriz. İsot da bu anlamda çok değerli bir baharattır. Mide rahatsızlıklarına iyi geldiği bilinen rezene de aynı zamanda saçlı deriye inanılmaz iyi gelir. Özellikle saç diplerinde ağrı veya iltihabi follüküller oluşuyorsa rezene ile yapılmış tarifler kullanılabilir. Tarçın da antioksidan olduğu için saçlarımıza da iyi gelen baharatlar arasında yer alır. Mesela filtre kahvenin telvesini alıp, içine bir tatlı kaşığı Hindistan cevizi ve bir tatlı kaşığı tarçın koyun. Bunları iyice karıştırdıktan sonra saçlı deriye masaj yaparak sürün. Saçlarınız bu şekildeyken 2-4 saat kadar bekleyin ve sonra durulayın. Bu karışım, saçlarınızın beslenmesine destek olarak daha canlı bir görünüm elde etmenize yardımcı olacaktır.

Haberin Devamı

SAÇLARINIZIN TÜM İHTİYAÇLARINI KARŞILAYAN BİTKİSEL YAĞLAR

Öncelikle düzenli saç bakım rutininize doğal yağlar eklemenizi öneririm. Çünkü doğru bir şekilde uygulanan bu yağlar, saçların beslenmesi, güçlenmesi ve korunması noktasında etki gösterirler. Bu doğal yağların bazıları ise şunlardır:

Saç dökülmesini önlemek mümkün mü

Hindistan cevizi yağı: Saçlarımıza besleyici bir etki sağlayan Hindistan cevizi yağı, özellikle E vitamini ve antioksidanlar açısından zengindir. Saçlarınıza hem koruyucu hem de besleyici bir etki sağlar.

Saç dökülmesini önlemek mümkün mü

Papatya yağı: İltihaba bağlı saç dökülmesinin engellemesinde papatya yağını sıkça kullanırız. Eğer saç derinizde kaşınmaya bağlı bir yara oluşuyorsa, dökülme ya da kepek meydana geliyorsa papatya yağını kullanabilirsiniz. Bunun için papatya yağını, zeytinyağı ve jojoba yağıyla karıştırın. Daha sonra bu karışımı saçınıza masaj yaparak sürün. 2 saat bekledikten sonra durulayın.

Haberin Devamı

Saç dökülmesini önlemek mümkün mü

Havuç yağı: Beta karoten içeriği yoğun olan havuç yağı da saç sağlığı açısından önemlidir. İki yemek kaşığı zeytinyağına 10 damla havuç yağı ekleyerek, saç derisine uygulayabilirsiniz.

Saç dökülmesini önlemek mümkün mü

Nane yağı: Saç dökülmesini engelleyen önemli yağlardan biridir. Özellikle erkeklerde 25-30 yaşlarda saç dökülmesi başladıysa kullanmak faydalı olacaktır. Çünkü bu yağ, saç kanallarını ve damarlarını açtığı için çok hızlı şekilde saçı toparlıyor ve saçların gürleşmesini sağlıyor. Ancak nane yağını 2 yemek kaşığı zeytinyağının içine 5-8 damla koyarak kullanmalısınız. 

Saç dökülmesini önlemek mümkün mü

Üzüm çekirdeği yağı: Üzüm çekirdeği yağı da saç çıkmasına destek olan yağlardan birisidir. Ayrıca saçın nemlenmesine yardımcı olurken, kırılmalara karşı da koruma sağlar.

Yazarın Tüm Yazıları