Kışın bedenimiz susuz kalmasın

Yılın bu zamanlarında su ihtiyacının azaldığını düşünüp sıvı tüketimini aksatanlardan, içmeyi unutanlardan mısınız? Soğuk havayla birlikte susuzluk hissinde azalma olsa da aslında mevsimler durumu değiştirmez. Bol bol içmenize yardım edecek pratik önerilerim var.

Haberin Devamı

Kan dolaşımından tutun beyin sağlığına, iyi bir sindirimden toksinlerin atılmasına kadar tüm hücre fonksiyonları için olmazsa olmaz yegâne ihtiyacımız sudur...  Soğuk havalarda kuruyan ve çatlayan ciltlerin de en büyük sebebi yetersiz su tüketimidir. Kısacası daha iyi hissetmek ve sağlıklı yaşamak isteyen herkesin mevsim gözetmeksizin su içmeye önem vermesi gerekiyor. Kış aylarında daha fazla ihmal edildiğini düşünerek size sıvı alımını kolaylaştıran pratik öneriler hazırladım...

Kışın bedenimiz susuz kalmasın

Buz gibi havalarda sıcak içecekler daha cezbedicidir. Bitki çayları, ılık limonlu sular, zencefil çaylarını tüketerek hem vücut sıcaklığını dengeleyebilir hem de sıvı alımını arttırabilirsiniz. Benim çok sık yaptığım bir diğer yöntemse suyu lezzetlendirmek. Yine içimini sevdiğiniz sıcaklık derecesindeki suyun içine portakal, greyfurt, limon dilimleri, nar taneleri, kabuk tarçın, karanfil, taze nane ve fesleğen ekleyerek aromalı sular hazırlayabilirsiniz. Su içeriği yüksek portakal, greyfurt, kabak, marul gibi meyve, yeşillik ve sebzeleri bolca yiyerek sıvı alımını yükseltebilirsiniz.

Haberin Devamı

Su içeriği yüksek olan portakal, marul gibi meyve ve yeşillikleri daha sık yemeye çalışın.

Sıcak çorbalar da en kolay ve pratik sıvı alımı yöntemlerinden. Ana öğünlerinize 1 kepçe sebze çorbası veya tavuk suyu çorba ekleyebilirsiniz. Telefonunuza veya akıllı saatlere su hatırlatıcı uygulamalar indirip günlük su tüketiminizi takip edebilirsiniz. Bu uygulamalar bildirimlerle gün boyu size su içmeyi hatırlatacaktır. Masada, arabada, çantada da sizinle birlikte gezen bir su şişeniz olsun. Sürekli onu görmek isteğinizi arttırır ve alışkanlık haline getirtir.

Alkol, enerji içecekleri, kafeinli içeceklerse vücuttan su atımına sebep olduğu için bunların aşırı tüketiminden kaçınmanızı öneririm. Bu içecekleri tüketirken yanına mutlaka su eklemeyi ihmal etmeyin.

 

Haberin Devamı

GÜNAYDIN İÇECEĞİ

Kışın bedenimiz susuz kalmasın

NE LAZIM?

4 dal maydanoz 

2 dal taze nane

1/2 parmak taze zencefil

1 dilim ananas veya 1/4 ekşi yeşil elma

NASIL YAPARIM?

Malzemeleri 1  litre suyla blender’dan geçirin. Sabah saatlerinde tüketin.

 

ÖDEM ATTIRAN SU

Kışın bedenimiz susuz kalmasın

NE LAZIM?

1 avuç dolusu maydanoz

1 salatalık

1 yemek kaşığı elma sirkesi

1 çubuk tarçın

1/2 greyfurt veya portakal dilimleri

NASIL YAPARIM?

Tüm malzemeleri 1 litre suyla karıştırın. İçinde bekleterek gün boyu içebilirsiniz.

 

ANTİOKSİDAN DEPOSU

Kışın bedenimiz susuz kalmasın

NE LAZIM?

2 yemek kaşığı nar

2 dilim limon

1 parmak taze zencefil (kabuksuz, dilimlenmiş)

1 avuç taze nane

 NASIL YAPARIM?

Tüm malzemeleri 1 litre suyla karıştırın. İçinde bekleterek gün boyu içebilirsiniz.

 

 

Yazarın Tüm Yazıları