Kıyafetin oyunculuk üzerinde etkisi çok güçlü

Prada’nın özel davetinde Taro Emir Tekin ile bir araya geldim. Genç aktör, modanın oyunculuğa etkisini şöyle anlattı: “Beni daha çok etkileyen bir kıyafetin sizi manipüle etme yetisi. Kıyafetin oyuncunun performansı üzerinde çok güçlü bir duygusal ve duyusal etkisi var.”

Haberin Devamı

Kıyafetin oyunculuk üzerinde etkisi çok güçlü

Prada mağazasının Bodrum Yalıkavak Marina’da açılışı Villa Maçakızı’nda verilen davetle kutlandı.
Arzu Demirer’in davetiyle katıldığım Cennet Koyu manzaralı bu özel davette modanın renkli etkisine tanık oldum.
Birçok eski dostla da bir araya geldim.
Konu moda olunca gözlüğü, yüzükleri ve seçtiği parçalarla kendi tarzını yaratan Taro Emir Tekin’le gecenin temasını konuştum.
Genç oyuncu, “İnsanın iç dünyasına sadık ve dürüstçe giyinmesinin, çok güçlü bir iletişim aracı olduğunu düşünüyorum. Modanın hayatımda böyle bir fonksiyonu var. Hızlı tüketim üzerine kurulan moda anlayışının hiçbir zaman bende çok karşılığı olmamıştır” dedi.

KIYAFET SİZİ MANİPÜLE EDEBİLİR

Oyuncular ve moda arasında özel bir bağ var gibi...
Film ve dizilerde kostümlere çok önem verilir. Ünlülerin günlük hayatlarında giydiği ya da taktığı bir parçanın hit olmasına da çok şahit olduk.
Bu konuyla ilgili Taro Emir Tekin, şu yorumu yaptı:
“Oyuncular sinema ve televizyonda, çeşitli tasarımları hakkıyla ve iç duygusuna sadık bir şekilde taşıyor.
Bu tasarımların daha büyük kitlelere ulaşıp ilham kaynağı olmasını sağlamış da olabilirler.
Fakat beni daha çok etkileyen tarafı, bir kıyafetin sizi manipüle etme yetisi.
Bedeninizin bir kumaşla kısıtlanması ya da özgür bırakılmasının, o kumaşın hissiyatının, temsil ettiği statünün veya parçası olduğu dönemin oyuncunun performansı üzerinde çok güçlü bir duygusal ve duyusal etkisi var.”

Haberin Devamı

LÜKS HOLLYWOOD

Yüksek modanın tanınmış patronu François-Henri Pinault, Hollywood’un en önde gelen yetenek ajanslarından Creative Artists Agency’ın (CAA) çoğunluk hissesini 7 milyar dolarlık yatırımla satın almaya mı hazırlanıyor?
1975’te Michael Ovitz, Ron Meyer tarafından kurulan CAA, uzun süredir Hollywood’un güç merkezi. Los Angeles’ta bulunan ve Hollywood stüdyolarına yetenek yönlendiren CAA ile bir oyuncunun anlaşması kariyerinde olabilecek en önemli kırılma noktalarından biri olarak kabul edilir. Sektörü domine eden birçok A sınıfı oyuncu zaten CAA’ye bağlı çalışıyor. Satın alma gerçekleşirse Salma Hayek’in kocası François-Henri Pinault, moda devi olmanın yanı sıra Hollywood’un en güçlü yetenek ajansının da sahibi olacak.
Gucci ve Bottega Veneta gibi ünlü markaların sahibi olan Pinault ailesi, şirketleri Artemis aracılığıyla moda dışında birçok prestijli varlığı da kontrol ediyor.
Taro’yla da konuştuğumuz gibi aktör ve aktristlerin moda üzerindeki etkisi muazzam. Bu iki dev güç bir araya gelirse Fransız milyarderin Hollywood’daki etkileri nasıl şekil alacak merak ediyorum.

Yazarın Tüm Yazıları