Yuvarlak yüzde katlı modeller

Bakımlı, sağlıklı ve özenle yapılmış saçlar, kendimizi iyi hissetmemizi sağlayan en önemli etkenlerden biridir. Saç hem kadın hem de erkek için güzellik simgesi. Sağlıklı ve bakımlı saçlar hepimiz için şüphesiz vazgeçilmezlerimiz arasında. Tasarımından bakımına saçlarımızı emanet ettiğimiz eller de çok önemli. Metin Kaya, Ankara’nın başarılı, yenilikçi saç sanatçısı. Kendisini her zaman yenileyen, dünyayı takip eden bir sanatçı. Sevgili Metin Kaya ile bu kışın renklerini, saç modellerini konuştuk.

Haberin Devamı

METİN KAYA İLE 5 SORU 5 CEVAP

Yuvarlak yüzde katlı modeller

1-Metin Kaya’yı sizden tanıyalım?

Meslek hayatım boyunca kendimi, ekip arkadaşlarımı hem mesleki anlamda hem de vizyon ve beden dili eğitimi anlamında sürekli geliştiriyorum. Yurt içi ve yurt dışı eğitimlerine katılıyor, yurt dışındaki fuarları her yıl takip ediyorum. Pandemiden dolayı bu aralar uzak kaldık ama bir an önce eski günlerimize dönmeyi bekliyorum.

2-Saçlarda bu sezon hangi tonları ve modelleri tercih edelim?

Sonbahar kış renklerinde bu sezon, sarı saçlarda daha sıcak sarılar ve bal köpüğü tonlarını çok göreceğiz. Koyu renklerde bitter kahveleri ve karamel kahve tonları kendini gösterecek.

3-Yuvarlak yüzlerde hangi modeller daha dinamik gösterir?

Yuvarlak bir yüzde kesinlikle yüzü daha ince gösterecek modeller kesmek gerekir. Yani omuzlarda ve katlı modeller hem yüzünüzü inceltir hem de modern ve dinamik bir hava yaratır.

Haberin Devamı

4- Pandemi döneminde kuaför salonları nasıl etkilendi? Hijyen kuralları için nelere dikkat ediyorsunuz?

Pandemi sürecinde tabi ki uzun bir süre kapalı kaldık ve ciddi anlamda sektör olarak etkilendik. Ama tüm hijyen kurallarına uyan ve mağazasını ve ekip arkadaşlarını iyi yöneten işletmeler çok güçlü olarak işletmelerini büyüttüler ama kurallara uymayanlar maalesef mağazalarını açamadılar.
Mağazamız belli aralıklarla büyük dezenfekte makineleriyle dezenfekte ediliyor, her misafirimizden sonra ise daha küçük dezenfektan makinesiyle temas edilen alanları dezenfekte ediyoruz. Terasımızı bahar ve yaz aylarında çok aktif kullanıyoruz. Hatta bu pandemiden sonra direkt terasta açık havada çalışmaya başladık. Kış aylarının gelmesiyle ve havaların soğumasıyla yavaş yavaş salonumuzun kapalı alanlarını sosyal mesafe kurallarına uyarak çalışmaya başladık.

5-Mottonuz?

Mesleğini çok severek yapan birisi olarak ve sektörde saç kesimi ve renklendirme eğitimleri de uzun yıllardır vermekteyim. Genç arkadaşlara mesleğimizi sevdirmeyi ve onlarla mesleki tecrübelerimi paylaşmayı çok seviyorum. Bir de sektörümüzde bir ilki yaşamanın şuan gururunu yaşıyorum daha önce yapılmamış ve zor olan bir şeyi başardık Kuaförlük Kooperatifi kurduk. Bende kurucu ortaklardan ve yönetimdeyim, geniş kapsamlı bir proje sektörümüze bir miras bırakmak istiyoruz. Salonlarımızda kullandığımız tüm ürünlerimizi boyalarımız bakım gruplarımız ve bir çok ürünü en kaliteli şekilde üretip sektörümüze en uygun fiyat kalitesiyle sunacağız. Geniş kapsamlı bir proje şu an tüm Türkiye’den 50 kişiye yakın kuaför, erkek berberi ve güzellik uzmanı üyelerimiz var. Hedefimiz 200 üyeye ulaşıp üretime başlamak ve sektörümüze bir miras bırakmak istiyorum.

Yuvarlak yüzde katlı modeller

STİL KİŞİNİN KENDİYLE BÜTÜN OLMA HALİDİR

Haberin Devamı

Başarılı tasarımcı Ayşe Burcu Kaya, okuyucularımız için şıklığın anahtar parçaları ve stil ipuçlarını verdi:
“Stil kişinin kendiyle tutarlı ve bütün olma halidir. Duruş, gülüş, yürüyüş, aksesuar kullanma biçimi, eşarbı kullanma, çantayı tutuş biçiminize kadar her şey stilinize dair bir kesit. 2020-2021 sezonunda benim kendi koleksiyonumdan da severek kullandığım trend parçalar neler diyecek olursak; krep kumaştan yandan smokin şeritli, belden kemerli vizon, ekru, fuşya tulumlar olmazsa olmazlarım arasında. Kapüşonlu ceketler dünyada trend olmaya devam ediyor, geçen sezondan bu yana koleksiyonumuzdaki en önemli parçalardan biri, siyah kapüşonlu tüvit ceketlerimiz. Yüksek bel smokin şeritli pantolonlarımız, gündüz sneakerslar ve tişörtlerle, akşamları stilettolarla gündüz-gece size eşlik ediyor. Beyaz gömlek ve siyah tişört, zamansız şıklığın anahtar parçaları. Bakımlı, temiz, güler yüzlü bir duruş ile kombinlenen bu parçalar her daim stil sahibi bir duruş için size göz kırpıyor.”

Yazarın Tüm Yazıları