Stil kodları

1. Yukarı, aşağıdan iyidir. (Kaşlar, gözlükler)

Haberin Devamı

2. Yumuşaklık, sertlikten iyidir. (Makyaj)
3. Aydınlatma, koyultmadan iyidir. (Yüz, saçlar)
4. Sıcak tonlar, soğuk tonlardan iyidir. (Saç rengi, makyaj)
5. İnceltmek, kalınlaştırmaktan iyidir. (Eyeliner, giyim... Kaş için sakın algılamayın. Kaş ne çok kalın, ne çok ince olmalı)
6. Nem, kuruluktan iyidir (cilt, dudaklar, gözler)
7. Pürüzsüzlük, engebelerden iyidir. (Göz kapağı, dudaklar, iç giyim)
8. Farkındalık, sıradanlıktan iyidir. (Kıyafetler, yaşam)
9. Az, aşırılıktan iyidir. (Kıyafetler, yaşam)

İPEK DUMANİ İLE 5 SORU 5 CEVAP

BU hafta “5 soru 5 cevap” bölümümüzde, başarılı Türk çanta markası Bago’nun kurucusu ve kreatif direktörü İpek Dumani var. İpek Dumani ile hem markasını, hem de stilini konuştuk.

Stil kodları

1- Sizi tanıyabilir miyiz?

Adana doğumluyum. Tarsus Amerikan Lisesi, ardından İstanbul Teknik Üniversitesi ve New York/Fashion Institute of Technology’nin beraber yürütmüş olduğu çift diploma programında ‘Tekstil Geliştirme ve Pazarlama’ eğitimi aldım. İstanbul’a döndüğümde Beymen ve Ralph Lauren gibi moda markalarında altı sene çalıştım ve ardından da 2015 yılının aralık ayında Bago’yu kurdum.

2- Çantalarınızın hikâyeleri varmı?

Kadınlar, Bago’nun en önemli bireyleri. Üretimimizin perde arkasında 100’den fazla kadın zanaatkâr bulunuyor. Farklı ülkelerde yaşamını el işçiliği ile sürdüren kadınlar ile çalışıyoruz. Böylece koleksiyonlarımız farklı kültürlerin hikâyelerini içinde barındırmış oluyor. Dünyada sadece el işi yaparak ailesine bakmaya çalışan çok sayıda zanaatkâr ve ev kadını var. Fazla iş imkânı ise maalesef yok. Bu yüzden kadınların birbirini destekleyip, güzel şeyler yaratması için daha fazla olanak sağlanması gerektiğini düşünüyorum. Bu konuda üzerime düşeni yapmaya çalışıyorum. Bu sosyal sorumluluğun yanı sıra sürdürebilir modaya destek vermek de Bago’nun DNA’sını oluşturuyor.
Koleksiyonlarda doğal olmayan hiçbir materyal kullanmıyoruz. İstiridye kabuklarından ananas yapraklarına, muz ağacından palmiye yapraklarına, deniz yosunundan sedefe uzanan zengin bir doğal materyal paletimiz var. Ayrıca bu güzelliklerin yanında koleksiyonlarımızı daha da zenginleştiren doğal amatist, turkuaz, kuvars, lapis gibi taşlar da kullanıyoruz. Bu olayın en güzel yanı üretim sonucunda hiçbir çantanın birbiri ile aynı olmaması oluyor. Böylece her çantayı aslında kişiye özel kılmış oluyoruz.

Stil kodları

3- Kadınlarımız çanta alırken nelere dikkat almalı?

Öncelikle siluetinizi orantılamak için vücut tipinizin zıttı olan modellere, gardıroptaki kıyafetlerinizin genelini aklınıza getirerek kıyafetlerinizin çoğunluğuna uygun, sizi gündüzden geceye kolayca adapte edebilecek, kullanışlı ve taşıması kolay çantalar almayı tercih etmelisiniz.

Stil kodları

4- Siz stili nasıl yorumlarsınız?

Ruhumuzu ve bedenimizi tanıdıktan sonra büyük parçalara odaklanmak yerine, ufak detaylarla yaptığımız kişiselleştirmeler oluşturuyor aslında stilimizi.

5- Türkiye’de kimlerin stilini beğeniyorsunuz?

Ece Sükan, Ezgi Apa ve Aslı Abbasoğlu.

Stil kodları

KÜÇÜK BİR NOT...

Haberin Devamı

Ankara bu yıl 9’uncusu düzenlenecek olan Models of Türkey Güzellik Yarışması’na hazırlanıyor. Bu güzel ve bir o kadar özel yarışmaya, 26 Aralık’ta Joker Ajans’ın kurucusu Burak Özdemir imzasını atacak. Stil bir yarışma olacağından eminim.
Buradan genç kızlarımıza duyurulur:
* Hayatınızda güzel bir anı, bir de taç aldınız mı? Ne büyük bir keyif.
* Doğal, yaşınız gibi, az makyaj ve sadelik hep ön planda olsun.
* Eğitiminizi ön planda tutarak bunu bir de güzellik unvanı ile taçlandırmak çok güzel olsa gerek.
* Unutmayın, güzellik donanımınızla birlikte olursa anlam kazanır.
Joker Ajans bugünlerde adaylarla doluyormuş benden söylemesi. Yarışmayla ilgili tüm ayrıntılı bilgi www.jokerajans.com adresinde.

Stil kodları

Yazarın Tüm Yazıları