Eşarp, şal ve fular her kadın için vazgeçilmezdir

Eşarp, şal ve fular... Bu muhteşem üçlü, her kadının dolabında olması gereken aksesuarlardandır.

Haberin Devamı

Eşarp, şal ve fular her kadın için vazgeçilmezdir
Şık bir görünüm sağlamanın en basit yollarından biri kesinlikle fular, şal kullanmaktır. Dolabınızda, kıyafetleri şıklaştıracak modelde ve renkte mutlaka bulundurmalısınız. Kıyafetinizin tamamlayıcı parçalarıdır ve giyiminizin havasını değiştirir. TheFAD.co markasının kurucusu sevgili Gülsün Öner de eşarp, şal, fular gibi günlük kullanıma hitap eden aksesuarları, moda, sanat ve bilim üçgeninde fraktal formüllerle tasarlayan bir girişimci. Emekçi kadınlara öncelik veren Öner, eşarp, şal veya fuların taşıyana ayrı bir kişilik kattığını söyleyerek söze başlıyor. Dahası ise sohbetimizde...

Eşarp, şal ve fular her kadın için vazgeçilmezdir

GÜLSÜN ÖNER İLE 5 SORU 5 CEVAP

1-Gülsün Öner neler yapıyor?

Ege’nin güzel kasabalarından birisi olan Eski Foça’da doğdum. Anadolu Üniversitesi İktisat bölümü mezunuyum. 20 yılın üzerinde kamu sektörlerindeki görevimden sonra, oğlumun dünyaya gelmesiyle belli bir süre için çalışma hayatıma ara verdim. Sonrasında sosyal sorumluluk anlayışım gereği çeşitli kadın derneklerinde yönetim kurulu üyesi olarak aktif olarak görev aldım ve halen bu çalışmalarıma severek devam etmekteyim. Bu çalışmalarım devam ederken, aktif iş hayatına dönme arzusu her daim içimde var oldu. Bu nedenle, kurumsal iş yaşamına dönmektense yine profesyonel bir iş alanına dönüştürebileceğim ve aynı zamanda kendimi daha iyi ifade edebileceğim, mutlu olabileceğim, inandığım değerlere uygun bir sosyal fayda yaratabileceğim iş fikrini hayata geçirmek istedim ve şu anda sahip olduğum markamın temellerini oluşturmaya başladım.

2- Markanızın hikâyesini öğrenmek isteriz?

Fashion art design kelimelerinden oluşturduğum, aynı zamanda moda akımı anlamına gelen TheFAD.co; şal, eşarp, fular, kimono gibi günlük kullanıma hitap eden aksesuarları, moda sanat ve bilim üçgeninde fraktal formüllerle tasarlayan, giyilebilen sanat eserleri markasıdır. Koleksiyonlarımızdaki desen tasarımları, eserleri 2000 yılından beri ulusal ve uluslararası pek çok saygın platformda sergilenen fraktal sanatçı eşim Ali Öner’e aittir. Aslında fraktaller nehirlerin kıvrımları, bulutların pamuksu hafifliği, ağaç dallarının tekrarlanabilir güzelliği, vücudumuzdaki damarlar ve kalp atışlarımız gibi doğada, canlılarda yaygın olarak bulunan estetik formlardır. Günlük hayatlarımızın içinde farkında olamadığımız bu gizli matematiği, estetik bir biçimde bizim mutluluğumuza katkı sağlasın diye markamız ile günlük yaşamınızın içine katıyoruz. Bunu da yaparken aynı zamanda bir sosyal fayda da sağlamak istiyorum. Tasarımlarımızın kenarları emekçi kadınlarımız tarafından elde kıvrılıyor. Satışlarımız ile üniversite gençliğinin projelerine ve diğer sosyal fayda etkinliklerine katkı sağlamaya çalışıyoruz.

3- Eşarp, şal, fular kıyafetin makyajı mıdır?

Nasıl ki iyi yapılmış bir makyaj kadının içindeki ışıltıyı yansıtıyor ise canlı, çarpıcı renkler, alışılmamış özgün desenlere sahip eşarp ve şallarımızı da kıyafetinizin vazgeçilmez makyajı olarak tasarlıyoruz. Eşarp, şal veya fuların her kadın için vazgeçilmez aksesuarlar olduğuna ve taşıyana ayrı bir kişilik kattığına inanıyoruz.

4- Sürdürülebilirlikle ilgili ne söylersiniz?

Sürdürülebilirlik bugün ilk etapta ve dar anlamda, çevre ve insan dostu olarak algılansa da marka olarak sürdürülebilirliği sloganların ötesinde, inandığımız, kontrol edebileceğimiz şartlarda ‘kaliteli ve sınırlı sayıdaki ürünün en az etki ile etik olarak üretilmesi’ olarak anlıyoruz. Zira yaşadığımız dünyada tekstil sektörünün, petrokimyanın hemen arkasından gelen bir sektör olduğu, yüzde 80’inin kadın çalışan olduğu, 250 milyon gibi büyük rakamlarla ifade edilen oranda çocuk işçinin bulunduğu ve alınan giysilerin yüzde 70’inin bir yıl gibi bir süre içinde atıldığı gerçeği içinde değerlendirdiğimizde tüketici olarak sürdürülebilirlik konusunda firmalardan çok daha fazla bir şeyler yapabileceğimize ve elimizde bu gücü bulundurduğumuza inanıyorum. Bireysel gücümüzü ve beklentimizi harekete geçirmeden sürdürülebilir bir dünya çok yakın değil maalesef. Kaliteli ürünlerle kullanım ömrünü uzatır, yavaş tüketir ve yaşarsak, aldığımız ürünün arkasındaki düşünceyi, felsefeyi sorgular, etiğe önem verirsek çok daha hızlı yol alacağımıza inanıyorum.

5- Stili nasıl yorumlarsınız?

Eğer hikâyesi olan ve özgün bir tasarım üretiyorsanız o tasarımın içinde barındırdığı farklılıktan dolayı her bir kullanıcıda farklı bir duygu, ona özgü bir stil oluşturduğunu düşünüyorum. Stil; sizinle yaşayan, sizi ifade ve mutlu eden duygular yaratan her şey bence. Sadece bir elbise, şapka, eşarp ile yaratılan kıyafetler bütünü değil. Sadece birisi olsaydı hayat çok kolay olurdu. Yani bir bütünleşik duygu uyandırmadan stil yaratamazsınız ve sevdiremezsiniz. Bunu başarabildiğinizde tasarımınız için bir sokak, prestijli bir restoran, bir deniz kenarı, bir toplantı salonu, özel bir davet sizin için podyuma dönüşebilir.

Eşarp, şal ve fular her kadın için vazgeçilmezdir

LOUIS VUITTON’DAN YENİ ÇANTA MODELLERİ

Louis Vuitton Kadın Koleksiyonları Artistik Direktörü Nicolas Ghesquie’re, Maison’un yeni kampanyası için bir kez daha fotoğrafçı kimliğini ortaya koyuyor ve İlkbahar-Yaz 2021 koleksiyonunu Louis Vuitton marka elçileri ile arkadaş grubundan oluşan yıldızlar kadrosuyla sergiliyor. Aralarında Sophie Turner, Cody Fern, Laura Harrier, Carolyn Murphy, Jaden Smith, Halle ve Chloé Bailey, Oscar ödüllü oyuncular Jennifer Connelly ve Emma Stone ile tenis şampiyonu Naomi Osaka’nın yer aldığı dev kadro, Louis Vuitton’un en yeni çanta modelleri coussin ve rendez-vous ile arz-ı endam ediyor. Louis Vuitton, birden fazla bölmeli, farklı stil varyasyonları sunan bu çantalar ile çeşitliliğin ve cinsiyetsiz modanın sınırlarını bir kez daha zorluyor.

Yazarın Tüm Yazıları