Bir davete mi gideceksiniz?

Parlak ve parıltılı ayrıntılar şıklığınıza şıklık katar.

Haberin Devamı

Beyaz saten yakalı smokin cekete ne dersiniz? Altına beyaz bol pantolon, içine beyaz yelek yani baştan aşağı beyaz diyorum. (Teniniz bronzsada güzel bir görüntü.)

Bir davete mi gideceksinizKıyafetinizi seçerken kendi tarzınızı ve vücut ölçülerinizi göz önünde bulundurun.
Topuklu ayakkabı tercihiniz her zaman rahat olmalı. Yoksa kıyafetinizi gösteremezsiniz.
Çok abartılı makyaj yapmayın dikkati mükemmel elbisenize çekin.
Ne dar kıyafetin içinde sıkışın ne de bol kıyafetin içinde kaybolun.
Eğer hata yapmak istemiyorsanız, kesinlikle klasik model ve renklere yönelin.
Örneğin siyah bir mini elbise, her zaman giyebileceğiniz zamansız klasik parçalardandır.
Kıyafetinizi aksesuarlarla zenginleştirin; küçük detaylarla stilinizi yansıtın. Tek parça gecelik tarzında elbiseler de tercihiniz olsun derim .

 

 

 

 

Haberin Devamı

YASEMİN KARAGÜLLE İLE BEŞ SORU BEŞ CEVAP

Bir davete mi gideceksiniz

Başarılı tasarımcı Yasemin Karagülle kendi markasını kurarak moda sektörüne uzun zaman önce giriş yaptı. İlk sihirli pantolonlarını, kimonolarını bir çok ünlünün üzerinde gördük. Sonra farklı tulumları ve elbiseleriyle de çok ses getirdi.

1-Yasemin Karagülle’yi tanıyabilir miyiz?

1983 İzmir doğumluyum, lise ve üniversite eğitimimi İstanbul’da tamamladıktan sonra kendi markamı kurmanın adımlarını atmaya başladım.

2-Kimona’yı nelerle kombinliyelim?

Artık kimonoları her kombinde görebiliriz. Şehirde jeanin üzerine, plajda mayo bikini, yaz gecelerinde ise elbise olarak... Kimono büyük ve genelde başlı başına bir parça olarak giyildiğinden, bir kemer ve bir kupe ile tamamlanması yeterli oluyor.

3-Tasarımınızı keşfe çıkarken, nelerden ilham alıyorsunuz?

Haberin Devamı

Vintage parçaları çok seviyorum, seyahatlerimde mutlaka vintage mağazalar gezip desenlere, modellere göz atıyorum. Ve onları kendi giymek istediğim şeylerin hayaliyle birleştiriyorum. Koleksiyonumda bu şekilde yavaş yavaş ilerliyor.

Bir davete mi gideceksiniz

4-Mayolarımızın üzerine neler giyelim? Neler moda?

Mayoların üzerine ben, keten uzun gömlekler ya da uzun elbiseler tercih ediyorum. Kimono yine çok göreceğiz plajlarda, örgü, file ve Afrika desenleri yine çok olacaklar arasında...

5- Stil nasıl oluşur?

Bence stil biraz içten gelen bir şey. Herkesin farklı şekillerde stile sahip olmasının sebebi de bu aslında. Aslında kıyafetleri kendi yorumunla harmanlayınca stil sahibi oluyorsun, sezonun en moda parçalarını giyerek değil.

Haberin Devamı

AYSUN KABA’YA SOR

- Kır düğününe davetliyim. Kırmızı kumaştan uzun bir elbise giymeyi düşünüyorum. Siyah topuklu sandaletle olur mu? Bir de saçlarım uzun açık mı bırakayım topuz mu olmalı?
Ayşe Şahin

Ayşe hanım kır düğünü için uçuşan elbise tercih edin derim. Ayakkabı olarak kesinlikle zarif dolgu tercihiniz olsun. İnce topuklar çimlerin içini batarak sizi rahatsız eder ve görüntüde hoş olmaz. Saçlar yarım toplama da olabilir ama klasik bir topuz kesinlikle düşünmeyin. Göze batmayın, göze çarpın...

Not: Kır düğünleri, bahçe davetlerinde ince topuklar tercih etmeyin. Ya düz sandaletler ya da dolgu topuklar tercihiniz olsun.

Yazarın Tüm Yazıları