Ayakkabı kıyafetin en büyük tamamlayıcısı

Ayakkabı, kıyafetin en önemli parçasıdır. Ayakkabınızın formu iyi değilse ne giyerseniz giyin, kıyafetinizi iyi gösteremez ve kendinizi iyi hissetmezsiniz. Kıyafet ve ayakkabı birbirini tamamladığında, kendinizi daha iyi ve şık hissedersiniz. Uyumlu giyinmeyi sevenler özellikle hangi kıyafet ile ayakkabıyı kullanacağına dikkat eder. Kıyafette, şık ve konforlu ayakkabı seçimi yaparsanız kendinizi daha göz alıcı hale getirirsiniz. Sevgili Ebru Canyakmaz ve eşi Cemil Canyakmaz için ‘ayakkabı üstatları’ dersek tam yerinde olur. Markaları Canes’i Türkiye’de bir çok ünlü ismin ayağında görebiliyoruz. “Kıyafetimizdeki en önemli dokunuş ayakkabı seçimimizdir” diyen Ebru Canyakmaz ile ayakkabının önemi ve bu sezon hangi ayakkabı modellerinin öne çıkacağını konuştuk.

Haberin Devamı

EBRU CANYAKMAZ İLE 5 SORU 5 CEVAP

Ayakkabı kıyafetin en büyük tamamlayıcısı

1)Ebru hanım sizi tanıyabilir miyiz?

İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’ni bitirdikten sonra, havacılık sektöründe deneyim kazanırken, hayatımın akışı Cemil beyle tanışmam ile değişti. 2000 yılında evlendikten sonra kendimi bu sektörün içinde buldum. Gerek tasarım gerek satış aşamasında yer almaya başladım ve bugüne kadar da devam ediyorum. Bu hayatımın bir yarısı. Diğer ve daha önemli yarısı ise kızım. Hukuk Fakültesi’nde okuyan bir kızım, daha doğrusu en iyi arkadaşım var ve iş dışındaki tüm zamanımızı birlikte geçiriyoruz. Kısacası iş ve kızım arasında bir hayat.

Ayakkabı kıyafetin en büyük tamamlayıcısı

2) Ayakkabının kıyafetimizdeki önemi nedir?

Kıyafetimizdeki en önemli dokunuş ayakkabı seçimimizdir. Ayakkabı bir kıyafetin en büyük tamamlayıcısıdır. Siz ne kadar şık bir elbise, bir pantolon veya tayyör giyerseniz giyin bunların altına şık bir ayakkabı giymezseniz, şık olamazsınız. Öte yandan, sıradan bir elbise veya etek altına giydiğiniz şık, kaliteli bir ayakkabı ile hemen fark edilirsiniz. Ayakkabı sizin hakkınızda bilgi verecek, sizin kendinize güveninizi arttıracak en önemli unsurdur.

Haberin Devamı

3) Zor bir dönemden geçiyoruz gerek doğal afetler gerek pandemi. Siz bu dönemde nelere öncelik verdiniz?

İlk önce maske, sosyal mesafe ve hijyene çok önem veriyoruz. Karantina süresinde elbette insanların gerek alışveriş öncelikleri gerekse de alışveriş yöntemleri değişti. Biz de mağazamızı kapattığımız için bu dönemde müşterilerimizden ayrı kaldık. Normalleşme dönemiyle birlikte kapılarımızı açtığımızda ise önceleri hem biz hem müşterilerimiz bir çekimserlik, bir tedirginlik içindeydik. Fakat gördük ki bu yeni normalden kaçış yok, hijyen önlemleri ile bu duruma alışmak zorundayız. Şimdi maskemiz, mesafemiz ve hijyenimizle mağazamıza pandemi öncesinin ilgisini yakalamış durumdayız.

4) Bu sezon nasıl ayakkabılara yatırım yapalım?

Bu sezonun yıldızı olarak yepyeni formlar kazanan loafer ayakkabıları söyleyebiliriz. Takılarda, kıyafetlerde, çantalarda alışkın olduğumuz zincirler elbette ayakkabılarda da öne çıkarken, yazın giymeye alışkın olduğumuz sabolar bu kış sıkça kendilerine yer bulacak. Hantal lastik botlar ile militer ağır tabanlı bağcıklı botlar ise sadece sokak stilinin değil, artık aynı zamanda şık kombinlerin de bir parçası olmaya aday gözüküyorlar. Öte yandan, tokalar, taşlı püsküller ve işlemeler de ayakkabıların çok daha gösterişli olmasını sağlayacaklar. Ama elbette her sonbahar/kış sezonunun olmazsa olmazı stilettoları ve diz üstü çizmeleri unutmamak gerekir.

5) Mottonuz?

‘Sinirliyken cevap verme, mutluyken söz verme, üzgünken karar verme.’ Yıllardır bu düşünceyi kendime düstur edinmiş vaziyetteyim.

Ayakkabı kıyafetin en büyük tamamlayıcısı

ADİDAS VE BEYONCE’DEN İKİNCİ KOLEKSİYON

adidas x IVY PARK, Beyoncé’nin atletizm ve moda sevgisini adidas’ın performansı ve yeniliğiyle birleştirerek atletik giyimin sınırlarını zorlayarak, güzelliğin fiziksel görünümden daha fazlası olduğunu anlayan herkese ilham veriyor. adidas x IVY PARK, zahmetsiz bir şekilde işlevsel, durmaksızın şık ve her zaman kapsayıcı bir koleksiyon sunmak için geleneksel performans giyiminin sınırlarını zorluyor. Gerçek mercan, sarı tonları, koyu yeşil ve yeşil tonlardan oluşan canlı bir renk paletinde oluşturulan stiller, yaratıcılarınınki kadar cesur ve yenilikçi bir çalışma tarzını yansıtıyor. Koleksiyon, kullanıcının spordan günlük yaşam geçişine kadar sahip olması gereken tüm stil kodlarını sağlıyor. Yeni standart olarak UNITE FIT’i kullanarak birçok stilde giyim koleksiyonu için etkileyici bir XXXS-4X beden aralığı da sağlıyor.

Yazarın Tüm Yazıları