Bulaşmasından korkma, İyilik Her Yerde.

Bu pazar ne güzel gün..

Haberin Devamı

Anneler günü. Bana göre, annelik demek bir insanın dünyaya gelmesine vesile olmak ve onun büyütmek değil. Onunda beraber kendini de doğurup, büyümek demek. Evlat kolay yetişmiyor derler di de anlamazdım. Anne olunca anlıyormuş insan. Kızımın doğumundan sonra, dünya üzerinde yaşayan her insanın bir annenin evladı olduğunu anladığımdan beri, her insana derin bir şefkat besler oldum.

 Çevremde bebek sahibi olmak isteyen ne çok arkadaşım var bilseniz. Çok geç yaşta anne oldum, hayatta gerçekleştirmek istediğim önceliklerimden dolayı. Anne olmaya hazırlandım, kendimi hazır hissettiğimde bebek sahibi oldum. 

Hayat hiç birimiz için kolay değil. Hepimizin hayatında zorluklar var. İş hayatımız, sosyal çevremizde dengeleri sağlamayı çalışmak annelikle beraber bazen bizi zorlayabiliyor. Bir de çocuklarımızın hayatındaki zorluklar var, çocuklarımız büyüdükçe yaşadıkları çevreyle sorunlar yaşarken, işte o noktada bizlerin en önemli görevi burada başlıyor. Onları bu zorluklarla baş etmede nasıl yönlendirdiğimiz geleceklerini belirliyor. Şiddetsiz, sağduyulu, şefkatli, erdemli, sevgi dolu ve  her şeye saygılı, özgüvenli ve özdeğer duygusuna sahip çocuklar hedef olmalı.

Haberin Devamı

 Annelik demek, kahraman olmak demek. Annelik demek, hayatta olan ne olursa olsun, yüzünde kocaman bir gülümseme ile evlatlarının karşısına çıkmak demek. Yumuşak ama güçlü, esnek ama kararlı, şefkatli ve disiplinli ama her şeyden önemlisi eğlenceli olmak  demek. Ciddiyet bir çocuğa sunulacak son şey. Çocuklarımız bizim aynamız. Davranışlarımızı, tepkilerimizi kopyalıyorlar. Kendimizle ve  hayatla iletişimimizle onlara kendi hayatlarında kopyalacakları rol kahramanları oluyoruz.

Anne olunca anladım ki,  her zaman elinden gelenin en iyisini yapmalı. Tabi ki hatalarımız olacak, ancak ne olursa olsun, bu hatayı görebilmek, düzeltebilmek ve daha iyisini yapabilmek isteğinde olalım.

Çünkü çocuklarımız bu hayatı nasıl yaşayacaklarını bizlerden kopyalayarak öğrenecekler. Biz çocuklarımızın rehberleriyiz .

Ve, inanın iyi rehberler yanılmayan değil, yanılsa da doğrudan vazgeçmeyen insanlardır.

Haberin Devamı

Anneler üzerine ilk anneler gününde bana gelen hediyenin üstünden yazarını bilmediğim şahane bir hikaye paylaşmak isterim.

Bir zamanlar dünyaya gelmeye hazırlanan bir çocuk varmış.

 Bir gün Allah’a sormuş;

"Allahım, beni yarın dünyaya göndereceğini söylediler. Fakat, ben o kadar küçük ve güçsüzüm ki, orada nasıl yaşayacağım?"

"Tüm meleklerin arasında senin için bir tanesini seçtim, O seni bekliyor olacak ve seni koruyacak. Meleğin sana hergün şarkı söyleyecek ve gülümseyecek. Böylece sen onun sevgisini hissedecek ve mutlu olacaksın."

"Peki, insanlar bana birşey söylediklerinde, dillerini bilmeden, söylediklerini nasıl anlayacağım?"

"Meleğin sana dünyada duyabileceğin en tatlı ve en güzel sözcükleri söyleyecek. Sana konuşmayı, dikkatle ve sevgi ile öğretecek."

Haberin Devamı

"Peki, ben seninle konuşmak istersem ne yapacağım?"

"Meleğin sana ellerini açarak bana dua etmeyi de öğretecek."

"Dünyada kötüler olduğunu da duydum. Beni onlardan kim koruyacak?"

"Meleğin seni kendi hayatı pahasına da olsa koruyacak."

"Fakat, ben seni bir daha göremeyeceğim için çok üzgünüm."

"Meleğin sana sürekli benden söz edecek ve ulaşmanın yolunu öğretecek."

O sırada cennette bir sessizlik olur ve dünyanın sesleri cennete kadar ulaşır. Çocuk gitmek üzere olduğunu anlar ve son bir soru sorar;

"Şimdi gitmek üzere isem, benim Meleğimin adı ne?"

"Meleğinin adının önemi yok yavrum. Sen onu, "ANNE" diye çağıracaksın."

 Bugün benim için ayrıca önemli sevgili okur,

Haberin Devamı

Çünkü, 8 Mayıs Pazar günü İzmir’deyim,  “Wings for Life” koşusunda koşuyorum. Nedir “Wings for Life” koşusu?  

Omurilik felci çok basit kazalar sonrası herkesin başına gelebilecek bir sakatlık. Tüm dünyada omurilik sakatlanması nedeniyle engelli olan 3 milyon kişi var ve her yıl 250 bin kişi omurilik zedelenmesine yol açan bir sakatlık geçiriyor. Bu kadar çok hayatı etkileyen bir sorun olan omurilik felcinin tedavisine yönelik araştırmalar çok kısıtlı ve desteklenmesi gerekiyor.

 Omurilik felcinin tedavisine yönelik araştırmalara kaynak sağlamak için, Dietrich Mateschitz ve Heinz Kinigadner tarafından kurulan Wings For Life Vakfı, 2004 yılından bu yana faaliyet gösteriyor. Kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olan Wings For Life Vakfı, gerçekleştirdiği etkinlikler ve toplanan bağışlar ile omurilik felcini kesin tedavi bulmayı amaçlıyor.

 

Haberin Devamı

Wings for Life, bugüne kadar Harvard Tıp Fakültesi, Cambridge Üniversitesi ve Charite Berlin gibi kurumlarda yapılan 124 omurilik araştırması projesine fon sağlamış. Omurilik zedelenmeleri için dünyada ilk olacak tedaviyi bulmak için çalışan “Wings for Life” vakfı, bu çalışmalara dikkat çekmek ve fon sağlamak amacıyla Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 34 ülkede aynı anda gerçekleşecek  “Wings for Life” koşusu bu sene 8 Mayıs Pazar günü saat 14:00’da İzmir’de başlayacak. Ben ve 8 Haftada Değişim Programımın ekibinden benimle koşmaya başlayan güzel arkadaşlarımla tekerlekli sandalyedeki bir kardeşimizi iterek koşacağız.  Dualarınızı ve iyi dileklerinizi bizlerden esirgemeyin, tabanlarımızdaki rüzgar olun.

 

Yazarın Tüm Yazıları