Yetiş Ayşe

Sevgili dostlar Yetiş Ayşe’de yayınlanan her talep bizler için çok önemli.

Haberin Devamı


Bir annenin gözyaşını durdurabilmek, bir çocuğun cebine harçlık koyabilmek, bir ailenin sofrasına koyacağı yemeği temin edebilmek, bir öğrencinin okula devam edebilmesi için burs sağlayabilmek, bir başkasının kıyafetini verebilmek, bir bebeğin mamasına bezine destek olabilmek en temel amacımız. Bunların hepsini yıllardır sizin gibi altın kalpli insanlarla yapıyoruz ve gücümüz yettiğince de yapmaya devam edeceğiz dostlar.  Yardımların yerine ulaştığı sevinç ve teşekkür dolu mesajları yardımsever dostlarla paylaşıyoruz. Bu dualar size, bize, hepimize dostlar…

 

Bu hafta yine yardım isteyen dostlarımıza lütfen el uzatalım. Ve ayrıca sizden en önemli isteğim, Yetiş Ayşe’yi sosyal medya hesaplarınızdan paylaşın. Ne kadar fazla kişi Yetiş Ayşe’yi okur ve paylaşırsa, o kadar çok insana yardım ulaşır dostlar.

 

Haberin Devamı

Tüm talepler için aaral@hurriyet.com.tr

 

HASTA ÇOCUKLARIM İÇİN BANA YARDIM EDİN LÜTFEN

 

Merhaba ablacım en çaresiz anımda seni söylediler bana. Ben 27 yaşındayım, 14 yaşında başlık parası karşılığı küçükken menenjit geçiren biriyle evlendirildim. 4 çocuğum var, yaklaşık 1sene önce bir kaza sonucu sağ elimi kaybettim. Çocuklarıma bakamıyorum, en küçüklerim ikiz. Bu hayatta elimden sonra yaşayacağım sınavlarım varmış. İkiz çocuklarım çok hasta, bir tanesinin başında 3 tane kitle var. Diğerinin de kalbinde köprücük damarı açık. Sürekli tedavi etmek zorundayım. 9 ve 8 yaşında kızlarımı geçen sene okula yollayamadım, çaresizlik çok kötü Allah kimsenin başına getirmesin. Canım ablacım umudumu kaybettim artık. Yeşil kart kullandığım için birçok yerde tedavi eksik kalıyor, mama kullanıyorlar alamıyorum, bez alamıyorum, sağlıklı besleyemiyorum. Seninle ve Aslı ablamın vesilesiyle iki çocuğumun sağlığı için okurlarınızdan yardım istiyorum Allah rızası için.

 

Haberin Devamı

HER TÜRLÜ YARDIMINIZA MUHTACIZ

60 yaşındayım. Ankara-Mamak’da çok zor şartlarda yaşıyorum. Uzun yıllardır sağlık sorunlarımla boğuşuyorum. Hiçbir yerden gelirim yok, komşularımın yardımlarıyla karnımı doyuruyorum. Eşim beni terk edip başka şehre gitti, ne arayıp soruyor ne para gönderiyor. 425 TL aylık kirası olan evde oturuyorum, bu ayla beraber 3 kira biriktiği için ev sahibi çık evimden diyor. Nereye giderim, nerede kalırım hiç bilmiyorum. Belediyelere başvurdum, hiç olmazsa bir konteynır baraka istedim ama cevap yok. Eşinden boşanmış bir kızım var, 3 çocuğuyla birlikte bende kalıyor. Bunları yazmaktan çok utanıyorum ama inanın dayanacak gücüm kuvvetim kalmadı artık. Kimselere bir şey anlatamıyorum, derdim budur diyemiyorum ama o kadar çaresizim ki ne yapacağımı da bilmiyorum. Kuru ekmeğe muhtaç haldeyiz. Allah rızası için sesimi duyun yavrum.

 

Haberin Devamı

PARAM OLMADIĞI İÇİN YİYEMEDİĞİM GÜNLER OLUYOR

Ben bu sene Anadolu lisesine başladım. Oturduğumuz ilçeden il merkezine gidiyorum. Annemle birlikte yaşıyorum. Babamı kanser hastalığından kaybettik. Ben küçükken öldü. Öğleyin eve gelemediğim için öğle yemeğini orda yiyorum. Param olmadığı için yiyemediğim günler oluyor ve üzülmesin diye anneme bunu diyemiyorum. Bana harçlık veremiyor. Annem buna çok üzülüyor ama elden bir şey gelmiyor. Formaları daha alamadım. Annemin rahatsızlığı olduğu için çalışamıyor. Hafta sonu bir esnafın yanında çalışıyorum. Bu parayla okulda bir şeyler alabiliyorum
Sizlerden yardım bekliyorum. Yardım ederseniz çok sevinirim.

 

Haberin Devamı

SİZE YALVARIYORUM BANA EL UZATIN


Ben Kocaeli Üniversitesi İktisat 2. sınıf öğrencisiyim, ideallerim doğrultusunda ilaveten İstanbul Üniversitesi'nde açık öğretim Sosyoloji okuyorum fakat bu yıl için 2. üniversitemi dondurmak durumunda kaldım çünkü extra bir harç parası maddi durumumun dengesini ciddi şekilde bozuyor. Kocaeli'de devlet yurdunda kalıyorum ve aldığım geri ödemeli kredinin yarısını yurt ücretine yatırıyorum, diğer yarısı ile ise geçinmek çok zor. Annem evi geçindirdiğinden ve kardeşimi de okuttuğu için destek olabilecek durumda değil. İlginiz için teşekkürler.

OKULUMU DONDURMAK İSTEMİYORUM

Celal Bayar Üniversitesini kazandım. Evim okula çok uzak şehirde, devlet yurdu çıkmadı apartta günlük üzerine kalıyorum. Aylık parasını yatıramadığım için şuan part time iş bakıyorum ama çalışana kadar bana bir miktar tek seferlik yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Okulumu dondurmak istemiyorum bana yardımcı olun lütfen.

 

Haberin Devamı

ANNEM VE BABAM EĞİTİM MASRAFLARIMIZI KARŞILAYAMIYOR


Ben Eylem, Iğdır Üniversitesinde Siyaset Bilimi Uluslararası İlişkiler okudum fakat örgün öğretimi tamamlamayıp öğrenimi açık öğretime çevirdim. Örgün öğrenimimi  %70 bedensel engelli olduğum için bıraktım. Okula gidip gelemiyordum, hem maddi sıkıntılar eklenince. Ailemin en büyüğü benim 10 kardeşiz. Üç kardeş üniversitede okuyoruz. Annem ve babam eğitim masraflarımızı karşılayamıyor. Sizden bir yardım eli bekliyorum bu hem bana diğer okuyan kardeşlerime de ilham olacaktır. Çok teşekkür ederim.

YETİM MAAŞIM KESİLDİ


25 yaşındayım, üniversitede okumaktayım. 25 yaşını doldurduğum için yetim maaşım kesildi 4.sınıf öğrencisiyim okulumu tamamlamam için sizlerden destek istiyorum.

 

BURS İSTİYORUM

Merhaba bir arkadaşım sayesinde sizden haberim oldu. Üniversitede iktisat ikinci sınıf öğrencisiyim. Ailem ekonomik olarak zor durumda olduğu için yardıma ihtiyacım var. Babam bir senedir çalışmıyor eve gelen herhangi bir ek gelir yok. Benden büyük bir ablam var bu sene mezun oldu iş arıyor. Lisede okuyan bir kardeşim var. Annem yazın ağır hastalık geçirdi. Zor durumdayım okula gideceğim herhangi bir burs almıyorum sizden haber bekliyorum.  Allah rızası için yardım edin. İyi çalışmalar.

 

ÇOK İHTİYACIM VAR

Karabük üniversitesi  elektrik-elektronik mühendisliğini 3.sınıfı okumaktayım. Okul hayatımda çok maddi sıkıntılar çekiyorum ve okumakta zorlanıyorum. Ev kirasını ve okul masraflarını karşılayamıyorum. Ailemin bana yardım edecek durumu yok. Son çare olarak size yazdım. Lütfen bana yardımcı olun. Çok ihtiyacım var.

 

KARDEŞİMLE KIYAFETE İHTİYACIMIZ VAR


Ablacım merhaba, kız kardeşimle benim kıyafet yardımına ihtiyacımız var. 36-38 beden giyiyoruz. Kışlık kıyafete ihtiyacımız var. Bu konuda yardımcı olursanız çok mutlu olurum. Bir de ablacığım okunan kitapları okurlarınız benimle paylaşmak isterse çok güzel olur. Kitaplar gerçekten çok pahalı. Şimdiden sonsuz teşekkürler.

 

38 BEDEN KIYAFET İSTİYORUM

S-M beden arası kışlık kıyafete ihtiyacım var. Göndermek isteyen olursa şimdiden teşekkür ederim.

BİLET ALACAK PARA BİLE BULMAKTA ZORLANIYORUM

Merhaba Ayşe abla, Kars Kafkas üniversitesi 3.sınıf öğrencisiyim. Ailemin maddi durumu iyi olmadığı için zorlanıyorum. Yurt paramı ödeyemiyorum, okullar açılıyor 2 hafta sonra dersler başlayacak ve ben bilet alacak para bile bulmakta zorlanıyorum. Allah rızası için bana yardımcı olur musunuz?

 

HARÇLIKLARI BİLE YOK


Asgari ücretle kirada oturup geçinmeye çalışan bir aileyiz. Okullar açıldı ama kardeşlerimin hiçbir ihtiyaçlarını alamadık servis ücretlerini ödeyemedik, harçlıkları bile yok. Bize destek olabilirseniz çok mutlu oluruz

BABAMA YÜK OLMAK İSTEMİYORUM


Merhaba geçen yıl İstanbul Üniversitesi kimya bölümünü kazandım ve hazırlık okudum. Şimdi birinci sınıfa geçtim. İstenilen malzemeleri almak, yol, yemek derken babama çok yük olduğumu fark ettim. Bu yüzden burs almak istiyorum. Hafta sonları çalışıyorum fakat bu yeterli olmuyor. Bana yardımcı olmanızı ekliyorum.

BABAM EMEKLİ MAAŞIYLA BİZİ OKUTMAKTA ZORLANIYOR

3. sınıf hemşirelik bölümü öğrenciyim. Bu yıl kayıt yenilemede çok zorlandık. Babam emekli, 2 kardeşiz ve onunda okul masrafları var. Kendi ihtiyaçlarımı yaz tatilinde çalıştığım işlerle sağlamaya çalışıyorum ama bu sürekli mümkün olmuyor. Burs desteğine ihtiyacım var yardımlarınızı bekliyorum.

 

Bu kaçıncı oldu bilmiyorum

Merhaba Ayşe abla bu kaçıncı oldu bilmiyorum ama ihtiyacım olduğu için tekrar yazmak istedim. Karabük Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü 2. Sınıf öğrencisiyim şehir dışında okuduğum için çok fazla masrafım oluyor ve babam emekli maaşıyla bu masrafları karşılamakta zorlanıyor, ona destek amaçlı yazın çalışıyorum ama çalıştığım da giderlerimi karşılamıyor. Sizden ricam az da olsa yardım edebilecek birisi dönüş yaparsa çok memnun olurum.

 

Yazarın Tüm Yazıları