Yetiş Ayşe

Sevgili dostlar Yetiş Ayşe’ye göstermiş olduğunuz ilgi ve destek için çok teşekkürler…

Haberin Devamı

Hepinizin Ramazan ayınızı kutlarken, yardıma muhtaç dostlarımızı da unutmamanızı dilerim… Yapacağınız yardımlarla bu mübarek ayda sizin sayenizde sofrasına bir tabak yemek koyabilecek insanlara el uzatın lütfen.

 

“Şirketim bize Ramazan Kolisi dağıttı ancak benim ihtiyacım yok size gönderebilir miyim?”

 

“Çalıştığım firma yemek çeki veriyor, ben bunu Yetiş Ayşe’den yardım isteyenlere göndermek istiyor.” Bunun gibi onlarca e-posta geliyor bize. Bu sayfanın samimiyetine inanıp, gönlünden kopanı bütçesi doğrultusunda paylaşan ince düşünceli siz sevgili dostlarımızı sevgiyle kucaklıyorum…

 

 

Haberin Devamı

Her türlü yardımınıza muhtacız

60 yaşındayım. Ankara-Mamak’da çok zor şartlarda yaşıyorum. Uzun yıllardır sağlık sorunlarımla boğuşuyorum. Hiçbir yerden gelirim yok, komşularımın yardımlarıyla karnımı doyuruyorum. Eşim beni terk edip başka şehre gitti, ne arayıp soruyor ne para gönderiyor. 425 TL aylık kirası olan evde oturuyorum, bu ayla beraber 3 kira biriktiği için ev sahibi çık evimden diyor. Nereye giderim, nerede kalırım hiç bilmiyorum. Belediyelere başvurdum, hiç olmazsa bir konteynır baraka istedim ama cevap yok. Eşinden boşanmış bir kızım var, 3 çocuğuyla birlikte bende kalıyor. Bunları yazmaktan çok utanıyorum ama inanın dayanacak gücüm kuvvetim kalmadı artık. Kimselere bir şey anlatamıyorum, derdim budur diyemiyorum ama o kadar çaresizim ki ne yapacağımı da bilmiyorum. Kuru ekmeğe muhtaç haldeyiz. Allah rızası için sesimi duyun yavrum.

 

 

Hızır gibi Yetiş Ayşe abla

Ablacım ben sesimi duyurmak istiyorum lütfen sen yardım et bana. Eşim yıllar evvel vefat etti, bir oğlum var liseye gidiyor. Çok zor şartlarda okutmaya çalışıyorum evladımı. Evimin kirasını ucu ucuna denkleştirip ödüyorum, bu sefer de mutfak masrafları ve faturalar için para kalmıyor. Oğlumun cebine harçlık koyamadan gönderdim okula. İnanın ki bu memlekette tek başına çocuklu kadın olmak çok zor. Hele de sahip çıkanın olmadığında… Kimselere halim budur diyemiyorum bari sen duy sesimi Ayşe ablam. Mübarek Ramazan ayı geliyor ama soframa koyacak yemeğim yok, faturalarım birikti. Allahıma dua etmekten başka çarem yok. Yalvarırın sesimi duyun bana el uzatın…

 

 

Haberin Devamı

Gıda ve kıyafet yardımı

2 kız çocuğum var, 5 ve 8 yaşlarında. Kanser hastasıyım, yardımsever kişilerin destekleriyle kıt kanaat geçiniyoruz.  Allah rızası için gıda ve kıyafet yardımı istiyorum.

 

 

Okul parası

Merhaba Ayşe abla ben lise öğrencisiyim. Memleketimden uzakta yatılı bir okulda okuyorum, ailem maddi durumlardan dolayı okul taksitimi ödeyemiyor.  Allah rızası için benim okuluma devam etmem için okul taksitime yardımda bulunabilir misiniz zor durumda kaldık.

 

 

Mutfak masraflarımı karşılayamıyorum

Yetiş ablacığım 32 yaşındaydım, 14-12 yaşlarında iki oğlum var ve ikisinin de sağlık sorunları var. Zor şartlarda geçindiğimden evime mutfak masraflarımı karşılayamıyorum. Gıda yardımınızı siz hayır sevenlerden yardım bekliyorum.

 

 

Haberin Devamı

Beşik ve bebek kıyafeti

Merhaba Canım Ablam; ablacım ben senden bir konuda yardım isteyeceğim. Benim ablam hamile bir hafta kaldı doğumuna. Bebeğine ne kıyafet ne beşik hiçbir şey alamadılar. Onlar da biz de çok üzülüyoruz. Ablamın evi kira, eniştem asgari ücretle çalışıyor. Kirayı zor denkleştiriyorlar. Ablam canının istediği şeyleri alıp yiyemiyor. 2 senelik evliler. Ablam önce çalışmayı düşündü. İş bulamadı. Şimdi de hamile olduğu için çalışamıyor. Eşyalar için kredi çektiler. O krediyi kendileri ödüyor. Ablam üniversitede okurken burs çıkmadığı için kredi ile okudu. O krediyi de bu sene geri ödemeye başladılar. Beşik ve kıyafet konusunda bize yardımcı olur musunuz? 

 

 

Haberin Devamı

Kıyafet Yardımı Yapacağım
Ayşe Hanım merhabalar, sizi ilgiyle ve hayranlıkla takip ediyorum. Yaz öncesi kıyafetlerimi ayırırken çok sayıda ihtiyacım olmayan tişört, hırka, bluz, tayt, pantolon gibi şeyler buldum. Lütfen bana ihtiyacı olan birini söyleyin hemen göndereceğim. 36-38 beden üstler genellikle. Mevsimlik ve yazlık, 15-35 yaş arası şeyler. Sevgilerle...

 


Çok çaresiz kaldım
Merhaba Ayşe abla. Gecen ay yardım almak için yazmıştım. Çok çaresiz kaldım başka bir çare göremedim. Maddi durumumuz çok kötü. Ramazan ayı olduğu için borç olarak erzak almak zorunda kaldık. Onların ücretini ödemek için çalışmak isterdim ama annem rahatsız ve küçük bir kardeşim var. Bir umut buraya yazmak istedim. Rahat uyuyabilelim diye. Allah herkesten razı olsun. Sevgiler.

 

Yazarın Tüm Yazıları