Alaçatı’nın şarabından içtim

400’den fazla yerli şarap, 52 çeşit peynir, 30’dan fazla şarküteri ürünü... Alaçatı’nın ilk şarap butiğinde sizi neler bekliyor?

Haberin Devamı

Hepimizin üzerinden kocaman bir bayram geçti. Kalabalıktan yollarda yürüyemedik, evimizin yolunu bulmakta zorlandık... Alaçatı da bugünlerde bayram yorgunluğunu üzerinden atmaya çalışıyor. Ben de fırsat bu fırsat “Çeşme-Alaçatı’da ne var, ne yok” diye ikinci turuma çıktım. Bu defa farklı bir dokuyla, farklı bir kokuyla, farklı bir kültürle karşılaştım. Artık Alaçatı’da rakı out, şarap in! İşte yeni açılan Alaçatı’nın ilk şarap butiği ve restoranı Sensus’dan kısa kısa notlar...
Mekân 1880’lerde yapılmış eski bir Alaçatı evi... Dokusu korunarak restore edilmiş ve tekrar hayata kazandırılmış.
600 metrekarelik müthiş bir bahçesi var. İçinde nar ağaçları, zeytin ağaçları, badem ağaçları, incir ağaçları... Sadelik ve sakinlik isteyenler bu doğa dostu bahçeyi, kalabalığa karışıp, gözünü şenlendirmek isteyenler de Kemalpaşa Caddesi üzerindeki şirin masaları tercih edebilir.

Haberin Devamı

150 kişilik kapasitesi olan şarap butiğinin raflarında 400’den fazla yerli şarap sizi bekliyor.
Evet, şarapların hepsi Türk şarabı... Neden mi? Çünkü dünyanın en güzel şaraplarının bu topraklarda üretildiğine inanıyorlar... Şaraplarının Türk insanıyla tanıştırmak istiyorlar... Tüm butik şarap üreticilerinin Türkiye ve dünya çapında tanınmasını istiyorlar... Gönülleri ve damakları Türk şarabıyla fethetmek istiyorlar...

Alaçatı Sensus ailenin 6’ıncı ve en taze üyesi... Açılışı geçen cuma günü yapıldı. Antakya, Marmaris, Bodrum, Galata ve Eskişehir’deki Sensus’lar ailenin büyükleri.
Fiyatlar oldukça uygun... Öyle bir şişe şaraba bir maaş vermiyorsunuz! Zaten Sensus’un iddiası, Türkiye’nin en uygun fiyatlı şarap butiği olmak.
Peki, yanında ne yemeli? 52 çeşit peynir... 30 küsur çeşit şarküteri ürünü... Soğuk etler, sıcak etler... Çıtır çıtır galetalar... “Kırmızı şarapla ne yenir? Beyaz şarapla ne yenir?” diye kafa patlatmaya gerek yok! Kısa ve öz; şarap-peynir ikilisi iyi gider...
“Şaraptan anlamam!” diye korkmayın... Herkes şarap uzmanı olacak diye bir şey yok! Bu noktada ekip yanınıza gelip hızlandırılmış şarap kursu veriyorlar.
İsterseniz küçük shot’lar halinde şarap tadımı da yapabilirsiniz. Beğendiklerinizi de butikten satın alabilirsiniz.

Haberin Devamı

“Kiminle gelelim?” derseniz...
Şarap ya, bir bilenle ya bir dinleyenle ya da bir güzelle içilirmiş... En iyisi siz bileni de dinleyeni de güzeli de kapın gelin!

Yazarın Tüm Yazıları