Sürüklenmekten vazgeç! Duvarlarını yık

Seneler seneleri kovalıyordu…Bugün günlerden 12 Aralık Pazartesi…

Haberin Devamı

Daha dün dedemle ben salonda balon şişirip oyun oynuyordum.

Babamın işten gelmesini bekliyorken annem sofrayı hazırlıyordu ve babaannem namaz kılıyordu…

Şimdi oğlum dedesiyle top oynuyor,

Annem yan odada namaz kılıyor,

Ben bir yandan çay koyuyor ve size iki satır bir şeyler karalıyordum. Bu sahneyi gördükçe zamanın çok acımasızca geçtiğini görüyorum. Bir gün onların olmayacağını bilmek daha da kalbimi yoruyor. Bazı gerçekleri bilmek ve farkında olmak hiç kolay değil… 

Daha 38 yaşındayım ama yaş ilerledikçe çok daha fazla duygusal biri oluyorum.

Son 1 haftada yaşadıklarım ve üzerimdeki o iftira ile aslında Allah’a daha fazla yaklaştığımı hissettim. Zor bir hafta geçti benim için…

Biri sanki içime fısıldadı ve bak bunun sana bir hediyesi var dedi….

Bu senin ihmalkarlığından ya da senin kusurlarından olmuş bir şey değil.

Haberin Devamı

Bazı kötülerle savaşman için yaşandı…

Hatta savaşma şeklini ve inançlarını topluma göstermen örnek olman gerekiyor dedi…

Birden toparladım kendimi… 

Çok tuhaf bir deneyim yaşadım.

Sizlere yargı süreci bittikten sonra neler yaşadığımı ve neler geliştiğini anlatacağım.

(Konuyu bilmeyenler ne oldu diyecek) Bilmeyenler bilmek için uğraşmasın. Zaman kaybı…

Ya da bulursanız bakın hangi haksızlığa savaştığımı görün. Canınız ne isterse… 

Çok sevdiğim ve başıma gelen olumsuzluklarda hep hatırlamayı sevdiğim bir hikaye var: 

Vaktiyle bir derviş berbere gidip: – Vur usturayı berber efendi, der.

Berber dervişin saçlarını kazımaya başlar ve diğer tarafa usturayı vuracakken, mahallenin kabadayısı içeri girer. 

Doğruca dervişin yanına gider, başının kazınmış tarafına sert bir tokat atarak: -Kalk bakalım kel, kalk da tıraşımızı olalım, diye bağırır. 

‘Dövene elsiz, sövene dilsiz’ olan, halktan gelen her şeyin Hak’tan geldiğine inanan derviş, sabreder. Fakat kabadayının tıraş esnasında da dili durmaz, sürekli alay eder derviş ile:

 “Kel aşağı, Kel yukarı.”

Nihayet tıraş biter, kabadayı dükkândan çıkar.

Henüz birkaç metre gitmiştir ki, kontrolden çıkan bir at arabası yokuştan aşağı hızla üzerine gelerek kabadayıyı altına alıp sürükler.

Haberin Devamı

Kabadayı oracıkta feci şekilde can verir.

Berber dervişe bakar, sorar: – Biraz ağır olmadı mı derviş efendi?

Derviş düşünceli bir şekilde cevap verir: – Vallahi gücenmedim ona. Hakkımı da helal etmiştim. Ama gel gör ki, bu kelin de bir sahibi var! 

Ne çok ders verici bir hikâye… Elbet anlayana…

Özellikle ikizler burcundaki dolunay etkilerini bu hafta daha güçlü hissedeceğiz. Dünyadaki tüm haksızlıklar ya da yalanlarla savaşmak kolay olmasa da bazı şeylere sessiz kalmamak çok değerli olacak. Öncelikle hepinize kendi adıma teşekkür ederim. O kadar güzel mesajlar aldım ki sizden…Hiç beklemediğim kişilerden aldığım telefonlarla ne kadar sevildiğimi gördüm. Bana ne kadar güven duyulduğunu fark ettim. Bu beni ne kadar mutlu etti ifade edemem. Kendimle gurur duydum… Ben yalnız olmadığımı ve gerçek dostluğu hiç tanımadığım milyonlarca insandan öğrendim. Diyorum ya her işte bir hayır vardır. Allah büyüktür ve eminim hiçbir kötülük cezasız kalmayacaktır. 

Haberin Devamı

Tüm haftalık burç yorumlarınızın devamını ve haftalık motivasyon sözlerinizi Instagram hesabımda paylaştım. 

Her sabah saat 07:00-10:00 arasında radyod.com frekansında sizlerle canlı yayında güne hazırlıyor olacağım. Yolda isterseniz size eşlik edebiliriz. 

12-18 ARALIK 2022, HAFTALIKLAR 

KOÇ

Sevgili Koçlar ve yükselen burcu Koç olanlar, Güneş ve Satürn’ün Yay burcunda kurduğu olumlu açı ile düşüncelerinize göre hareket ediyorsunuz. Hayallerinizi uygulanabilir hale getirebilirsiniz. Yurt dışı bağlantılı işlerinize ağırlık vererek tarzınızın dışına çıkmalısınız. Zorlandığınız durumlara karşı sakin kalmanız çözümün basit olduğunu size gösterebilir.

BOĞA

Haberin Devamı

Sevgili Boğalar ve yükselen burcu Boğa olanlar, Merkür’ün Kuzey Ay Düğümü ile oluşturduğu destekleyici açı, aldığınız kararları uygulamanıza yardımcı olabilir. Tanıştığınız kişiler ve gittiğiniz yerler önem taşıyabilir. Farklılıklara, potansiyelinizi keşfetmenizi sağlayan aktivitelere ve iş birliklere açık olmalısınız. Venüs’ün de destek vermesiyle, attığınız adamlardan maddi kazanç sağlayabilirsiniz. 

İKİZLER

Sevgili İkizler ve yükselen burcu İkizler olanlar, Mars Chiron üçgeni ile ihtiyacınız olan çözümlerin zaten sizde olduğunu görüyorsunuz. Uzakta aradığınız ve imkânsız gördüğünüz konuları mercek altına almalısınız. Ertelediğiniz projelerinizi gerçekleştirmek için destek görebilirsiniz.  Sosyal çevrenizde attığınız adımın karşılığını alabilirsiniz. Özgüven geliştirmek için uygun bir zaman.

YENGEÇ

Haberin Devamı

Sevgili Yengeçler ve yükselen burcu Yengeç olanlar, Merkür Chiron karesinin kesinleşmeye başladığı 12-13-14 Aralık tarihlerinde kariyeriniz gündeme gelebilir, kiminle ne konuştuğunuza dikkat etmelisiniz. Hatalarınızı telafi ederken başka bir eksiklik oluşmadığından emin olun. İş görüşmeleri ve ortaklıklarda aceleci olmamalısınız. Üstlerinizin onaylayacağı çalışmalara yönelerek onları etkileyebilirsiniz. 

ASLAN

Sevgili Aslanlar ve yükselen burcu Aslan olanlar, Ay Satürn karşıtlığının olduğu 12-13 Aralık günlerinde özel hayatınızda sakin kalmaya çalışmalısınız. Duygusal gereksinimlerin çift taraflı olduğunun farkında olmalısınız. Korktuğunuz konuları direkt paylaşmalı ve düşünce kalıplarınızı yıkmalısınız. 

BAŞAK

Sevgili Başaklar ve yükselen burcu Başak olanlar, 14-15- Aralık tarihlerinde Ay’ın Venüs ile yapacağı açı, duygusal ve parasal konularda şansınızı artırıyor. Duvarlarınızı yıkmayı başardığınızda çevrenizle daha keyifli zaman geçirebilirsiniz. Yaşam alanınızı düzenleyeceğiniz ve kendinize zaman ayıracağınız programlar gündeme gelebilir.

TERAZİ

Sevgili Teraziler ve yükselen burcu Terazi olanlar, 15-16 Aralık’ta Ay’ın burcunuzda ilerlemesiyle ikili ilişkileriniz gündeme geliyor. İyi niyeti ve emeği paylaşmak istiyorsunuz. Bu noktada iyi niyetinizin suiistimal edilmeyeceğinden emin olmalısınız. Ay Chiron karşıtlığı bu konuda sizi uyarıyor; geçmişi arkanızda bırakırken, şu anın sağlam temellere oturduğundan emin olmalısınız. İsteklerinizi ve fikirlerinizi paylaşırken net olmalısınız.

AKREP

Sevgili Akrepler ve yükselen burcu Akrep olanlar, Mars Chiron üçgeniyle endişelerinizin üstüne gidebilirsiniz. Korku ve takıntılarınızdan, geçmişin etkisinden sıyrılarak kurtulabilirsiniz. Geri hareketteki bu iki gezegen size, geçmişi bırakmanız ve geleceğe odaklanmanız gerektiğini söylüyor. Sorumluluklarınıza ve çalışmalarınıza odaklanmalı, hedeflerinize tutunarak sağlığınızı korumalısınız.  

YAY

Sevgili Yaylar ve yükselen burcu Yay olanlar, Güneş Neptün karesinin kesinleştiği 12-13-14 Aralık tarihlerinde, iş konusunda daha dikkatli ve özenli olmalısınız. İlişkilerinizi iyileştirmek ve başkalarına destek sağlamak adına kendinizden veriyor olabilirsiniz. Kime güveneceğinize dikkat etmelisiniz. Bu durum, aile içinde gerginliğe sebep olabilir. Tepkilerinizi, durumla alakalı doğru kişilere vermeli ve kendi davranışlarınızı fark etmelisiniz. Gerçekçi hayaller kurmanız, kazanmanızı sağlayacaktır.

OĞLAK

Sevgili Oğlaklar ve yükselen burcu Oğlak olanlar, Güneş Satürn üçgeninin desteğini aldığınız 12-18 Aralık haftasında sabrınızın karşılığını alabilirsiniz, arka planda yürüttüğünüz işlerin peşinden gitmelisiniz. Motivasyonunuzu korumalı ve araştırmalarınız doğrultusunda günlük hayatınızı değiştirmelisiniz. Böylelikle psikolojik ve fiziksel sağlığınızı iyileştirebilirsiniz.

KOVA

Sevgili Kovalar ve yükselen burcu Kova olanlar, 12-13 Aralık tarihlerinde gerçekleşen Ay Uranüs karesi, ilişkilerinizde sürpriz durumlar yaratabilir. Beklenmedik teklifler ve tanışmalar gündeme gelebilir. Heyecanla ani hareket etmekten kaçınmalı ve içinde bulunduğunuz durumu gerçek hayata nasıl uyarlayabileceğinizi düşünmelisiniz. Dikkat çekiyor oluşunuzu iyi yönde kullanmalısınız. 

BALIK

Sevgili Balıklar ve yükselen burcu Balık olanlar, 14-15-16 Aralık’ta Ay’ın Başak burcunda ilerlemesiyle duygularını kolaylıkla kontrol altında tutabilir, ortaklı işlerinizde mantığınızla hareket edebilirsiniz. Çevrenizle uyumlu bir yapı içinde olmanız partnerinizle daha huzurlu olmanızı sağlayacaktır.  

Mutlu haftalar dilerim.

Yazarın Tüm Yazıları