Kara ay Lilith! Sınırlarınız aşıldığında ne yaptığınızı sizde yeni öğreneceksiniz

Günaydın yıldız savaşçıları;

Haberin Devamı

Bu hafta her hafta gibi önemli ve değerli bir zaman dilimi. Her zaman ayakta kalmaya gayret göstermeliyiz. Yıkılırsanız yer açılır bunu unutmayın :) 

Kimseye yeri kaptırmamak ve en azından ayakta durmaya devam etmek en iyi yapacağımız şey diyebiliriz. 

Bu yüzden yarış büyük olduğu için bizide ayakta tutacak yıldız ver gezegenleri okumaya devam edeceğiz.

Bu haftanın gündemine bakacak olursak; 

Haftanın Gündemi 

  • 5 Temmuz Salı saat 09.04’te Mars, Boğa burcuna geçiyor. Uzun bir süredir yapmak istediğin bir şeyi başlatmak için harika bir zaman dilimindesin. Kendini topla ve harekete geç. 
  • 5 Temmuz Salı saat 09.25’te Merkür, Yengeç burcuna geçiyor. Belki bir kitap yazmak yeni bir kariyere başlamak ya da yeni bir şeye aday olmak, belki de eğitim almak gelecek döngünün tonunu belirleme zamanı. 
  • 10 Temmuz Pazar saat 02.13’de Merkür ve Lilith, Yengeç burcunda kavuşuyor. Yerine getirilmeyen vaatlerin insanda heves değil hınç uyandırdığı bir zamanda olabilirsin. Heveslerini kaçıran insanlardan uzaklaş kimseye bir hınç duyma. 

Şimdi her yerde genelde lilith okuyorsunuz ve bunun ne anlama geldiğini araştırırken çıkan sonuçlar kafanızı fena karıştırıyor. Genelde artık hepiniz burcunuzu, yükselen burcunuzu ve ay burcunuzu biliyorsunuz. Bazılarınız ise hala daha burcunu yeni öğreniyor. Seviye farkı olan bir sınıfta ders anlatan öğretmen gibiyim şu an. Herkesin anlamasını sağlamaya çalışacağım. 

Haberin Devamı

Lilith: Kısa Bir Tarihsel bilgi!

Mitoloji de Adem'e boyun eğmeyi reddeden asi bir iblis olarak nitelendirilen bir figürdür. Bu nedenle Cennet Bahçesi'nden kovuldu.

Lilith tarih boyunca feminizm, cinsellik ve maneviyat ile ilişkilendirilmiştir. Bu figür sanat dünyasına 1800'lerin sonlarında, Rossetti ve Collier'in resimlerinin Viktorya dönemi ikonografisi içinde girdi. 

Ay’ın karanlık yüzü diyebiliriz. Ay'ın Dünya'dan en uzak olduğu yörüngedeki noktasıdır. 

Mitolojide ve astrolojide benzetme yaptığımız noktası da özgür ve asi kadın gibi düşünebilirsiniz. Sınırlarını geçtiğiniz bir kadının size yapacakları ne kadar tehlikeliyse lilith o kadar tehlikelidir. Bir kadının sınırlarını geçmediyseniz sorun yoktur. Yani kimi bu noktaya getirdiniz? Ya da bu noktaya gelen lilith kişisi siz misiniz? 

Lilith'in, bastırmaya veya reddetmeye meyilli olduğumuz en karanlık kısımlarımızı temsil ettiği düşünülmektedir.  Herkesin karanlık bir yönü vardır. Karakterimizin en kötü yanlarını benimsememize yardımcı olacak gücü verir bize. Hepimizin içinde vahşi ve olay anında çıkan bir canavarı vardır. Ben bunu nasıl yaptım? Aslında böyle biri değildim diye söylenebilirsiniz.

Lilith, özgür bir kadın olduğu için kimsenin onun elinden bunu almasına izin vermez. Teslim olmayı reddederek her şeyi terk eder ve kalemi kırar. Bu dışarıdan bir baş belası gibi görünse de kurtuluşun ve özgürlüğünü yeniden kazanmanın bu olduğunu bilir.  

Haberin Devamı

Lilith demek sizin sınırlarınızla, aynı zamanda sizin ayağınızı basan, sınırlar belirlediğiniz ve öfkenizi ifade ettiğiniz alanlarla da bağlantılıdır. Tutkulu doğanızı ve baştan çıkarıcı yönünüzü belki de son kozunuzu oynamak olarak kullanırken ne yaptığınızdır. Sizin bir Lilith burcunuz var. Bu lilithiniz hangi burçtaysa kendinize ne kadar güvendiğinize ve kendinizi ne şekilde açık veya güçlü hissettiğinizi açıklar. Doğum haritanızda bunu anlamak oldukça güçlendirici ve şifalandırıcıdır. Çünkü insanın karanlık tarafını en iyi şekilde tanımasıdır. 

Lilith bu hafta Yengeç burcunda ve dolunay-yeniay fazlarını güçlendirecek.

Bastırılmış bir acıyı önünüze getirmesi muhtemel olabilir. Ya da ailede büyürken kendinizi güvensiz hissettiğiniz şeyler yüzünden şu an bazı konularda aşırı zorluk çekiyorsunuz? 

Haberin Devamı

Bu hafta Merkür ile kavuşması sizlere der ki: sevdiklerinize bakıcılık yapmak bir tuzak olabilir ve sizi tüketebilecek bir başkası tarafından “ihtiyaç duyulma” duygusunun tuzağına çekilme olabilir. Nasıl seçim yapacağınızı ve sağlıklı sınırlar koymayı öğrenin. Yengeç burcundaki lilith besler gibi görünüp zehirleyerek öldürmeyi de anlatır. Yani çevrenizde birilerine yaptığınız kötülük ya da kandırmanın bedelini hiç anlamadan ödeyebilirsiniz. 

İyileşme sürekli bir durumdur. Sevgi vermek ya da almak, o rüyanın peşinden gitmek ya da kendinizi bir sonraki seviyeye taşımak için “tamamen iyileşmiş” olmanız gerekmez. 

Koç:Bu ay boyunca Mars’ın boğa ve Merkür’ün yengeç burcuna geçmesi düşünmenize ve rahatlamanıza izin verdiği için size biraz sakin ve şifa getirecek. Aileniz ve hatta kendi geçmişinizle ilgili bazı finansal sorunları, mirasları ortaya çıkarmak ve hakkınız olanı almayı ortaya sunabilir. Finansal durumunuzu büyütmek için fırsatlar elinize geçecek. Bunları anlamaya çalışın. 

Haberin Devamı

Boğa: Tutulmaları yaşadığınız bir yıl içindesiniz. Bu tarz gezegen geçişleri sizleri daha fazla ilgilendirir. Bu yüzden bir önceki gününüzden bile ders alarak ilerlemelisiniz. Hala engel olunan şeyler olduğunu düşünüyorsanız bu geçiş sizin için işleri hızlandıracak. Merkür size ifadenizle güven verecek ve hatta (izin verirseniz) sosyalleşme fırsatı verecektir. Önümüzdeki ay boyunca çevrenizdeki insanlarla daha fazla meşgul olduğunuz ve sosyal anlamda zaman geçirip ilişkilerinizi kuvvetlendirdiğinizi göreceksiniz. 

İkizler: Sizin yönetici gezegeniniz Merkür artık yengeç burcunda olacak ve artık sahip olduğunuz veya arzu ettiğiniz maddi şeylere odaklanacaksınız. Para ve finansla olan ilişkilerinizi bulmada yeni bir aşamaya gireceksiniz. Değişiklik yapmanız gerektiğini fark ediyorsunuz. Merkür bazı cevaplar sağlayacaktır. 

Haberin Devamı

Yengeç: Bugüne kadar konuşmak ya da söylemek istemediğiniz şeyleri söylemek istiyorsunuz. Kendinizi yeteri kadar sınırlı hissettiyseniz, şimdi kendinizi en gerçek formunuzda ifade etmekte özgür hissedeceksiniz. Zihniniz aktif, fikirler ve yaratıcı düşüncelerle dolup taşıyor, bu yüzden kendinizi anlatın.  Ayrıca Mars’ın boğa burcunda hareket etmesi ise aşk konularında eğlenecek ve keyif alacaksınız. 

Aslan: Bazı işleri yalnız başına yapmayı daha kolay bulacaksınız. Üzerinde çalışmanız gereken bekleyen bir projeniz varsa, önümüzdeki ay boyunca işleri halletmek için iyi bir zaman olacaktır. Merkür, kendinizle alakalı olarak uzun zamandır cevaplayamadığınız sorulara cevaplar bulmanızı sağlayan iç gözlem yapıyor. Tüm bunlar puzzle parçalarını tamamlayacak. 

Başak: Merkür yengeç ve Mars boğa geçişi sizler için olumlu bir süreç. Biraz duygusal değil akılcı yaklaşırsanız ilişkilerinizi yoluna koyacaksınız. Sevgi ve huzur beklentiniz sizi tüketiyor. Bu beklenecek bir durum değildir. Özgüvenli olun. Arkadaşlarla bağlantı kurmak önemli hale gelecek ve sosyal çevrelerinizi genişletmeniz bu dönem önemli olacak. Bu dostlarınızla birlikte rahatlamak ve sevinmek için bir geçiştir. 

Terazi: Kariyer hayatınızda büyük değişim ve önemli konuşmalar sahneye çıkıyor. Sizi başarıya götüren ve motive eden şey artık sınırlarınızı çizen ve sizi aşağıya çeken insanları hayatınızdan çıkartmış olmanızdır. Planlamalarınızı iyi yapın ve unutkanlıklara dikkat edin. Bu ay işleriniz çok yoğun olacak ve bu yoğunlukta büyük bir fırsatı kaçırmayın. 

Akrep: Okumak istediğiniz yeni kitabı satın alın veya ilgilendiğiniz yeni bir konuyu öğrenin. Yengeç burcundaki Merkür, şimdi sizi dürtüsel hissettirebilir, çünkü burcunuzla üçgen açınız arzularınızı ve endişenizi de harekete geçirir. Rahatlayın, odaklanın ve göz açıp kapayıncaya kadar seyahat etmek zorunda hissetmeyin. Gitmek istediğiniz yerlere plan yapın ama şimdilik daha pratik çözüm sakinleşmek. 

Yay: Sizi derinleştiren ve odaklandığınız şeyleri yeniden değerlendirdiğiniz bir süreç olduğunu söyleyebiliriz. Olumsuzluğa odaklanmamanın harika bir yolu, geçmişin size öğrettiklerinden öğrenmek, ilerlemek ve bir daha aynı hayatı yapmamaktır. Eğitim alın ve kişisel gelişim için bu ay bir şeyler yapın. Bu transit, yakın ilişkilerde nasıl iletişim kuracağınızı da yeniden tanımlayacaktır. 

Oğlak: Merkür sizi konfor alanınızdan çıkmaya ve ilk hareketi yapmaya iterken bir yandan da karar vermenizi istiyor. Kendinizi değersiz ve artık ilgi duymadığınız yerlerde olmak istemediğinizi gösterecek. Sözleşmeleriniz ve ortaklıklarınızı yeniden gözden geçiriyorsunuz. 

Kova: Kendinizi ve zihninizi ihmal ettiniz. Şimdi yenide başladığınız ve yeni kararlar aldığınız bir zaman olacak. Bu ay hem ailenizle zaman geçirmek, programınızda iyileştirmeler yapmak ve daha üretken olmak için hamleler yapmanın, aynı zamanda tükenmişliğin bilincinde olmanın zamanıdır. Kendinizi işte ve/veya okulda zorladıysanız, Merkür size ara vermenizi hatırlatır. 

Balık- Yengeçteki Merkür, konfor alanınızdan çıkarken ve hayatınızda biraz eğlenmeye karar verdiğinizde sizi özgürleştirecektir. Küs olan insanların ya da eski sevgilinizin geri dönmesi gibi konular gündeminize gelebilir. Romantik yaklaşımlar bu süreçte heyecan verici olabilir. Bekarsanız, biriyle tanışmak için iyi bir fırsat olabilir. Rahatlayın ve biraz eğlenin.

Yazarın Tüm Yazıları