Çocuklarımız için Çocuk Karnavalı'na

Haberin Devamı

Behçet Uz Çocuk Hastanesi, İzmir için son derece önemli bir değer. Benim gibi birçok İzmirli bu hastanede dünyaya geldi, hastalığına çare bulundu. Bugün de sadece İzmir’in değil, Ege hatta ülkenin her yerinden hasta ağırlayan bu emektar hastanenin birçok ihtiyacı var. Bu amaçla kurulan BUVAK elinden geldiği kadar bu ihtiyaçları temin etmeye çalışsa da bu her zaman kolay olmuyor. Swissotel Grand Efes tam da bu nedenle bu yıl düzenleyeceği Çocuk Karnavalı’nın tüm gelirini BUVAK ve İçimdeki Çocuk Derneği’ne bağışlayacak. İçimdeki Çocuk Derneği de bu gelirle yine hastanenin bir ihtiyacını karşılayacak. 9 Mayıs’ta Swissotel’in bahçesinde düzenlenecek karnavala katılmak için Biletix veya Swissotel’den bilet almanız yeterli. Haydi, çocuklarımız için Çocuk Karnavalı’na…

Haberin Devamı

Çocuklarımız için Çocuk Karnavalına

HER TÜRLÜ DESTEĞE İHTİYACIMIZ VAR
Behçet Uz Vakfı ne zaman kuruldu?

Hastanemiz Behçet Uz tarafından 1947’de Türkiye’nin ilk branş hastanesi olarak kuruldu. Hatta dünyada sayılı önemli hastanelerinden biri. 1987’de de Vecdi Gönül başkanlığında İzmir’in ileri gelenleri vakfımızı kurmuş. Vakfın amacı hastanede yatan ve tedavi gören çocukların ailelerine maddi, manevi her türlü desteği vermek. Çocuk bezinden, annelerin ihtiyaçlarına, hastanenin tıbbi cihaz eksiklerine kadar sağlamaya çalışıyoruz. Türkiyenin en gelişmiş çocuk nörofizyoloji merkezi bizde.

Vakfın ne gibi ihtiyaçları var?
Vakfa her türlü maddi ve ayni yardımı kabul ediyoruz. Çocuk bezinden, giysiye, oyuncağa, ateş ölçere kadar çok çeşitli ihtiyaçlarımız var. Tiyatro oynayarak bize yardım toplamayı amaçlayan gruplar var, maddi yardım sağlıyorlar. Maddi yardımlara çok ihtiyacımız oluyor. Acil durumda olan hasta çocuklarımızın ilaçlarını almaya çalışıyoruz, geç kalınmış kaybettiğimiz hastalarımızı kaybettiğimizde bazen ailelerin cenazeyi kaldıracak parası bile olmuyor. Onları karşılıyoruz. Bir de manevi destek olanlar var. Her salı gelen gençlerimiz var, eğlencelerimizde doktorların izin verdiği çocuklarımızla katılıyorlar. Aylardır tedavi gören çocuğunun başında duran anneyle sohbet etmek bile çok önemli. Annelerin bazen 6 ay- 1 yıl hastanede sürekli kaldığı oluyor. Mesela Türk Anneler Birliği bu anneler için çok önemli bir etkinlik dizisi gerçekleştirdi. Onlara bir gün konserve yapımından, çocukla iletişime kadar eğitimler verildi, bir diğer gün tiyatro gezisi gibi bir eğlence düzenlendi.

Haberin Devamı

Swissotel Çocuk Karnavalı bu yıl vakfınıza destek amacıyla düzenleniyor. Ne düşünüyorsunuz?
Öncelikle bir komşumuzun bizi görmesi çok mutlu etti. Otel Müdürü Rıza Bey ve ekibine şükran borçluyuz. Bu sayede hem görünürlüğümüz artacak, hem de gelecek yardımla bir eksiğimizi tamamlayacağız. Hasta sayımız çok arttığından yeni bir bölüm yapıyoruz. Ayrıca bir kreş yapmak istiyoruz. Hem çalışanlarımız, hem de tedavi gören dışında küçük çocuğu olan anneler için. Ama ne olursa olsun, daha çok ihtiyacımız var. İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası gibi büyük kuruluşların yardımlarına ihtiyacımız var.

Çocuklarımız için Çocuk Karnavalına

AMACIMIZ HER ANLAMDA DESTEK OLMAK
Swissotel Çocuk Karnavalı geleneksel hale geldi. Bu yıl neler yapacaksınız?
Biz 4 yıl önce yola çıkmıştık. Bugüne kadar Sokak Çocuklarını Koruma Derneği, LÖSEV, EÇEV, Koruncuk Derneği ile çalışmıştık. Rıza Bey genel müdürümüz olduğunda Çocuk Karnavalı yapma fikri oluştu. Bu yıl 9 Mayıs’ta Mandal Ajans organizasyonuyla düzenleyeceğimiz karnavalın tüm geliri BUVAK ve İçimdeki Çocuk’a verilecek. Fakat İçimdeki Çocuk tüm geliri Behçet Uz Hastanesi yararına kullanacak.

Haberin Devamı

Karnavala kimler katılıyor?
Okullar, çocuklarla ilgili öne çıkan firmalar stant kuruyor. Ayrıca şişme oyuncaklar, mini futbol, mini basketbol, tabu gibi çocuk aktivite alanları kuracağız. Ünlü bir sanatçımız sahneye çıkacak. Karnavalın geliri stantlardan sağlanacak. O nedenle her firmayı karnavalımıza davet ediyoruz. Ayrıca İzmir’deki her çocuğu ailesiyle karnavala katılmaya davet ediyoruz. Karnavalımıza gelmek isteyenler için de biletlerimiz Biletix ve Swissotel’den satılıyor.

Hastanedeki çocuklar da gelebilecek mi?
Aslında her çocuğu organizasyo numuza davet ediyoruz. Bu karnavalda da doktorların gelmesine izin verdiği çocuklarımızı ağırlayacağız. Amacımız BUVAK’a her anlamda destek olabilmek.

Yazarın Tüm Yazıları