İngiliz hava yolundan İzmir’e direkt uçuş

TURİZM sektörünün en önemli fuarı olan Londra Turizm Fuarı hem ülke hem de bölge için özel bir önem taşıyor.

Haberin Devamı

Birçok önemli bağlantının yapıldığı bu fuarda, İzmir Kalkınma Ajansı’nın koordinasyonu sayesinde İzmir’in sektördeki paydaşları bizi temsil etti. Bu yılki fuarın öne çıkan haberi ise İngiltere’nin en önemli hava yolu ve turizm şirketlerinden JET2 Holdiays’in 2019’dan itibaren İzmir’e direkt uçuşlar başlatması... İşte fuara katılan turizm sektörünün temsilcileriyle yaptığımız sohbet ve beklentileri...

DAHA ÇOK DİREKT UÇUŞ OLMALI
Mehmet İŞLER – TÜROFED Başkan Yardımcısı ve Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı:
- Londra WTM’de bir araya geldiğimiz JET2 Holidays CEO’su Steve Heapy, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile yaptığımız görüşmeler sonucu daha önce Antalya, Bodrum ve Dalaman’a uçan JET2 Havayolları, 2019 yılında İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na uçmaya başlayacak. JET2 Holidays CEO’su Steve Heapy, İzmir’e 2019 yılında daha önce sekiz olarak planlanan haftalık uçuş sayısını artırarak 10’a çıkaracaklarını müjdeledi. İzmir, üç saatlik sürede 54 ülkeye ulaşabilecek mesafede bir şehir. Direkt uçuşlar şehrimiz ve bölgemiz için önemli avantaj sağlayacak. Türk Hava Yolları başta olmak üzere diğer hava yolu şirketlerinin de İzmir’e direkt seferler koymasını istiyoruz. Türkiye turizmi 2019 yılında rakamlarını yükseltirken elbette İzmir turizmi de bundan payına düşeni almalı.

Haberin Devamı

İngiliz hava yolundan İzmir’e direkt uçuş

BEKLENTİLERİMİZ YÜKSEK
Mehmet ENSARİOĞLU – İzmir Valiliği Yatırım İzleme Koordinasyon Müdürü:
- Bu önemli fuarda sektörün en önemli temsilcileriyle buluşmak ve bölgemizi tanıtmak için bulunuyoruz. Beklentilerimiz çok yüksek. Özellikle İngiliz turistlerin daha yüksek profile sahip olmalarını ve bölgemize geldiklerinde ekonomimize daha fazla katkı yapmalarını arzuluyoruz.

STANDIMIZ DAHA RENKLİ OLMALI
Yakup DEMİR – ÇEŞTOB Başkanı, Ilıca Otel Genel Müdürü:
- Londra Fuarı çok yoğun bir fuar. Bu yıl Yunanistan çok öne çıkmış. Diğer ülke stantları da çok renkliydi. Çok ilgi çektiler. Açıkçası bizim standımız biraz sönük ve biz bize kaldık. Biz de daha renkli ve davetkar olmalıydık diye düşünüyorum. Bunu özeleştiri olarak kabul etmeliyiz. Biz İzmir ve Çeşme olarak İngiltere için ciddi bir destinasyon olamadık. Diğer bölgeler bizden ileride. Biz ‘Her şey dahil’ turizmi yapmak istemediğimiz için bizi tercih etmiyorlar. Belki bu konuda bakanlığımız ve sektörle daha detaylı bir çalışma yaparak farklı bir turist grubunu çekmeye çalışabiliriz.

Haberin Devamı

İZMİR BARCELONA GİBİ MARKALAŞMALI
Gökçe Kesikçiler BUĞDAY – ÇEŞTOB Başkan Yardımcısı, Ontur Otelleri Genel Müdür:
- Londra Fuarı’na 20 yıldır katılıyoruz. Bu yıl hem İZKA’nın organize ettiği İzmir standında hem de Türkiye bölümü içindeki ÇEŞTOB standında bölgemizi ve İzmir’i tanıtmaya çalışıyoruz. Bizim tüm fuarlardan beklentimiz İzmir’in bir marka olarak daha efektif tanıtılması... İzmir bir Barcelona gibi markalaşabilir. Bunun için her şeye sahibiz. Tarihi Kemeraltı Çarşısı, Efes gibi dünya harikası bir antik zenginliğimiz, muhteşem denizimiz ile İzmir burada tanıtılan birçok yerden önde. Ama yine de tanıtım anlamında eksikliklerimiz var. Bizler otelciler ve turizmciler olarak bu tip fuarlarda elimizden geldiğince çabalıyoruz.

Haberin Devamı

MUTFAĞIMIZI TANITAMIYORUZ
Mustafa BUĞDAY – İzmir Key Otel Mutfak Şefi:
- İzmir çok geniş ve zengin bir mutfağa sahip. Birçok ülkede sadece birkaç yemek öne çıkarken, bizlerin en sade restoranında bile zeytinyağlısından, etine, balığına kadar müthiş bir çeşitlilik var. Fakat biz bu zenginliği tam olarak tanıtamıyoruz. Pazarlama alanında daha fazla çalışmalıyız.

Yazarın Tüm Yazıları