Ünlülerin hapishanesine 5 yıldız

Hollywood yıldızı Ben Affleck’in de konakladığı, hapishaneden dönüştürülen Sultanahmet Four Seasons Otel dünyanın en prestijli seyahat platformları arasında yer alan Forbes Travel Guide tarafından 5 yıldızla derecelendirildi. İşte hafta sonu ziyaret ettiğim tarihi otele dair renkli anekdotlar...

Haberin Devamı

Ben Affleck’ten ziyaret

1919–1986 yılları arasında cezaevi olarak kullanılan, Necip Fazıl Kısakürek, Nâzım Hikmet, Orhan Kemal ve Aziz Nesin gibi Türk edebiyatının ünlü isimlerinin hapis yattığı Sultanahmet Cezaevi, 1992 yılından bu yana Türk turizm dünyasına hizmet veriyor.

Ünlülerin hapishanesine 5 yıldız

Günümüzde Four Seasons markasıyla hizmet veren otele ziyaretimde aldığım güzel haber ise Forbes Travel Guide tarafından 5 yıldızla ödüllendirilmiş olmasıydı.

Keza ikonik otel, meşhur Travel+Leisure dergisinin 2023 World’s Best Awards anketinde ‘dünyanın en iyi oteli’ ve ‘Avrupa’nın en iyi şehir oteli’ seçilerek Türkiye’nin global turizm sektöründeki konumunu güçlendirecek bir başarıya imza attı.

Haberin Devamı

Ünlülerin hapishanesine 5 yıldız

Tüm bu gurur verici gelişmelerden sonra en heyecan verici olan ise benim ziyaretimden tam 3 gün sonra Ben Affleck’in ailesiyle İstanbul’da tatil yapmak için bu tarihi oteli seçtiğini öğrenmek oldu.

İncelikli bir servis

Geçen yıl baştan aşağıya yenilenen Sultanahmet Four Seasons Otel’in Ayasofya Camii manzaralı teras alanı, otelde en keyif aldığım bölüm oldu. Süreyya isimli bu alanda hem Boğaz’ın hem de tarihi yarımadanın manzarasına hâkimsiniz.

Avlu alanındaki restoran ve içindeki bronz kaplamalı odun fırını ise kanımca otelin geçirdiği renovasyonun en iddialı yansıması niteliğinde.

Hardal rengindeki bina ve avludaki begonviller size kendinizi Akdeniz’de hissettiriyor.

Ünlülerin hapishanesine 5 yıldız

Tarihi binaya havuz yapılamadığı için Sultanahmet Four Seasons misafirlerine çok incelikli bir hizmet sunmuş. Otelden günün belirli saatlerinde sizi golf arabalarıyla alarak 10 dakika mesafedeki Ahırkapı iskelesine götürüyor ve oradan otelin kendi teknesiyle Boğaz kenarındaki Four Seasons Bosphorus Otel’in havuz alanına bırakıyorlar. Gayet hoş bir servis.

Haberin Devamı

Four Seasons markasını ve bu tarihi yapıyı Türk turizmine kazandıran Astay Gayrimenkul İnşaat Yatırım ve Turizm AŞ’nin Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Toprak’ı tebrik ediyorum...

Grammy ödüllü DJ Türkiye’ye geliyor

Geçen ay Johnny Depp’in de solistleri arasında olduğu Hollywood Vampires rock grubunu konser için Türkiye’ye getiren NEO Events’in kurucusu Özgür İpekçi, bu sefer de DJ dünyasının ünlü ismi Armin Van Buuren’i İstanbul’a getirmeye hazırlanıyormuş.

Ünlülerin hapishanesine 5 yıldız

20 yıllık müzik kariyerine sahip Grammy ödüllü sanatçı, 22 Eylül’de Sarıyer’deki Life Park’ta sahne alacakmış.

Tomorrowland ve Untold gibi dünyanın en ünlü müzik festivallerinin baş DJ’i olarak performans sergileyen ve DJ MAG’de beş defa üst üste dünyanın en iyi DJ’i ödülü alan Armin Van Buuren’in biletleri Passo’da satışta.  

Haberin Devamı

Global konser rüzgârı devam ediyor

Türkiye, global müzik dünyasından ünlü isimlere ev sahipliği yapmaya devam ediyor. 17 Ağustos’ta Bodrum Lujo Otel’de gerçekleşecek Robbie Williams konserinin biletleri çılgın fiyatlarına rağmen neredeyse tükenmiş.

Ünlülerin hapishanesine 5 yıldız

Piu Entertainment’ın kurucularından Cemil Demirok’tan öğrendiğime göre ise 10 Ağustos’ta Yasmin Levy, 19 Eylül’de efsanevi grup Gipsy Kings, 26 Eylül’de de Buika Turkcell Vadi’de sahne alacakmış. Tüm bu konserlere sadece Türkiye’den değil, komşu ülkelerden de turistler geliyormuş.

Ülkemizin geçmişte yaşadığı global sanatçılarla konser rüzgârının tekrar başlaması müzik ve turizm sektörü adına ümit verici. Devam etmesi dileğiyle...

 

 

Yazarın Tüm Yazıları