İkonik binaya Türk imzası

Bilgili Holding’in CEO’su Sinan Temo ile turizm ve sanat dolu bir sohbet gerçekleştirdik. Holdingin İstanbul’daki The Ritz Residence projesinden, New York’ta inşa edecekleri ikonik gökdelene kadar iddialı girişimleri konuştuk. İşte CEO ile sohbetimizden renkli anekdotlar...

Haberin Devamı

İSTANBUL’UN İLKLERİNDEN

Bilgili Holding CEO’su Sinan Temo ile Nişantaşı’nda buluştuğumuz The Ritz Residence, 1972 yılında İstanbul’un ilk gökdelenlerinden biri olarak, ünlü mimarlar Doğan Tekeli ve Sami Sisa’nın çizgileriyle inşa edilmiş eski bir yapının yeniden hayat bulmuş haliydi.

İkonik binaya Türk imzası

İstanbul’un modern mimarisinin ilk yapıları arasında yer alan 210 daireli binanın geçirdiği restorasyon ve The Ritz gibi global marka ile buluşması, Bilgili Holding’in şehre kazandırdığı bir diğer mimari dönüşüm olmuş.

Temo, “Burayı yıkıp yeniden yapsak bizim için daha kolay olurdu. Ama böylesine çağdaş bir mirası şehre geri kazandırmak istedik. Avrupa kıtasında otel hizmeti olmayan ilk ve tekil The Ritz markalı konut projesini İstanbul’un global markaları arasına sokmuş olduk” dedi.

Haberin Devamı

Holding tarafında aldığım heyecan verici haber ise Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Bilgili’nin Milano merkezli Bizzi & Partners firması ile anlaşma imzalayarak New York’un en yeni ve en iddialı gökdelenlerinden 300 metrelik 125 Greenwich konut projesini beraber geliştirecekleri oldu.  

İkonik binaya Türk imzası
Arda Sayıner -  Sinan Temo

YENİ BİR SOHO HOUSE MU GELİYOR

Boğaz’a karşı şehrin turizmine dair sohbet ettiğimiz Sinan Temo, İstanbul’daki doğa ve tarih buluşmasının yanında sanat hayatının gelişiminin de şehrin turizmine büyük fayda sağladığını vurgulayarak şöyle dedi:

“Turistlerin çoğu İstanbul’a ilk geldiğinde yakın bir tarihte tekrar geliyor. Bunda İstanbul’daki sanat hayatının gelişiminin çok büyük etkisi var. AKM ve İstanbul Modern’in yeni binası bu anlamda ses getirici ve globalde konuşulan projeler.

İstanbul turizmine tüm bu sanat girişimleri ve etkinlikleri adeta taze bir kan getirdi.

Bizler de Bilgili Holding olarak Akaretler’de düzenlediğimiz One Akaretler sanat etkinliklerini, içinde bulunduğumuz tarihi binaya taşıyacak, Art Weeks konseptini bu yıl kasım ayında burada da sanatseverlere sunacak,
bağımsız sanatçılara ev sahipliği yapacağız.”

Haberin Devamı

Sinan Temo’nun tüm gelecek planlarından hissettiğim satır arasındaki gündem ise, üyelikli kulüp Soho House’dan Beyoğlu sonrası Boğaz hattında da açma ihtimalleri oldu.

Umarım markayı Türkiye’ye getiren holding, İstanbul’a yeni bir Soho House daha kazandırabilir.

Gelinliği gelin damatlığı damat tasarladı

Bodrum’a son ziyaretimde Türk erkek moda tarihinin mihenk taşlarından Faruk Saraç’ın kendi gibi modacı olan, İtalya’da moda eğitimi almış oğlu Orhun Saraç ile eşi Duygu Ay Saraç’ın No 81 Otel’deki düğününe katıldım.

İkonik binaya Türk imzası

Sevgili Duygu da eşi gibi modacı. Hatta en son Kraliçe Victoria’nın 203’üncü doğum günü şerefine düzenlenen gecedeki defilede tasarımları açık artırmaya çıkmıştı.

Haberin Devamı

Gelin ve damat modacı olduğundan, gelinlik ve damatlıklarını da kendileri tasarlamıştı.  

Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ ve Fatih Terim’in damadın nikâh şahitliğini yaptığı düğüne İngiltere, Almanya ve Azerbaycan’dan birçok ünlü misafir katıldı. 

Duygu Ay Saraç’ın gece sonunda fırlattığı gelin çiçeğini ise oyuncu Enis Arıkan kaptı.

Çift, balayını Bali’de geçirecek.

İkonik binaya Türk imzası
Fatih Terim - Duygu Ay Saraç - Orhun Saraç -  İlker Başbuğ 

Hem trend hem nostaljik

Bu son Bodrum ziyaretimde Türkbükü’nün adres mekânlarından Divan Otel’de konakladım. Otel kanımca beldenin en nostaljik, en fazla Bodrum ile özdeşmiş, özellikle 90’ların en havalı partilerine ev sahipliği yaparak Türk cemiyet hayatında kalıcı bir yer edinmiş ikonik otellerden biri.

Haberin Devamı

İkonik binaya Türk imzası

Bodrum’da bugün trend olan birçok 5 yıldızlı otel yokken Divan Otel vardı. Günümüzde ise Bodrum’daki tüm bu saygın duruşunu, yeniliklerle canlı tutmaya ve halen elit çevrelerin gözde otellerinden biri olmayı başarmış.

20 yıldır Türkiye’de yaşayan Japon şef Kenji Kume’nin vizyonuyla hazırlanan Uzak Doğu lezzetlerini deneyimlediğim Maromi by Divan, oteldeki favori lezzet noktam oldu.

Keza gündüz sahildeki kabanaların akşamları Lokanta By Divan’ın lezzet dolu localarına dönüşmesi de hoş olmuş.

İkonik binaya Türk imzası

Kısacası Divan Otel, bu yaz da Bodrum’un “elit sakinlik” sunan, nostaljik ve trend olmayı başaran bir noktası olmuş.

 

 

Yazarın Tüm Yazıları