Bu slogana bayıldım

DUYDUM ki Milas Zeytin Hasat Şenliği’nin 9’uncusu 11-12 Kasım’da yapılacakmış.

Haberin Devamı

Türkiye’nin ilk AB coğrafi işaretli zeytinyağı ve yağlı zeytinine sahip olan Milas’ta kadim meyve zeytinin onurlandırılacağı etkinliğin bu yılki sloganı ‘Bin yılın tadı yüz yılın umudu’ olarak belirlenmiş.
Milas’ta ortak akıl vurgusunun en önemli göstergelerinden biri olarak gördüğüm organizasyon 18’i aşkın kurum ve STK’nın işbirliğiyle gerçekleştirilecekmiş.
Şenlikte yine birbirinden renkli konserler, söyleşiler, zeytin toplama ve sıkım etkinlikleri, workshoplar, defileler, yemek yarışmaları ve kültürel geziler olacakmış.
Hafta sonu programı yapmak isteyenlere şimdiden duyurulur!

///

100’üncü yılda ikinci fabrika

KEMALPAŞA Organize Sanayi Bölgesi’nde (KOSBİ) faaliyet gösteren EKO Grup, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Her fabrika bir kaledir” hedefiyle Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılında ikinci fabrikasını hizmete açmış.
10 milyon dolarlık yatırımla 300 kişiye istihdam sağlayacak yeni ‘kale’de inovatif katma değerli üretim yapılacakmış.
Tesisin enerjisi tamamen çatıya kurulan güneş enerjisi santralinden karşılanacakmış.
Bu da 2 bin 800 ağaca eş değer üretim, 400 evin yıllık tüketimine denk geliyormuş.
25 yıl önce Eko Endüstri adıyla 7 çalışanla çıktığı yolda 3 kıtada 15’in üzerinde ülkeye ihracat yapan EKO Grup’u, yaşanabilir bir dünyayı çocuklarımıza bırakmak için üretirken kirletmeme düsturuna da uyduğu için kutluyorum.
Daha önce birkaç kez yazdığım gibi, ekonominin çarklarının nispeten yavaşladığı günümüz ortamında bu yatırım iştahının tüm firmalarımıza örnek olmasını diliyorum.

///

Haberin Devamı

‘Oyun’ deyip geçme

İZMİR merkezli Ocakcı Holding bünyesindeki Meta Yıldız Bilişim Teknolojileri şirketinde Şubat 2023’te tohumları atılan Gamingo Studios, bir süre önce oyun severlerle buluşturduğu ‘Run For Exodus’un Playstation versiyonu için MWorks’le el sıkışmış.
Kulağıma gelen bilgiye göre Romanyalı şirket, etkileyici bir VR zombi oyunu olan Run For Exodus’a 50 bin dolarlık yatırım yapacakmış.
Sanal gerçeklik, bilgisayar ve mobil ortamlarına oyunlar geliştiren Gamingo, yaklaşık 9 ay önce 4 kişiyle başladığı macerasına şu anda 5 oyun geliştirici, 3 tasarımcı, 1 pazarlamacı ve 1 ekip lideri olmak üzere 10 kişiyle devam ediyormuş.
ABD başta olmak üzere Almanya, İngiltere, Kanada, İsviçre, Brezilya, Rusya ve Fransa gibi oyuncu popülasyonu yüksek 39 ülkeye satış yapan firma, bir yandan ‘Trading Simulator’ ve ‘Space Voyager’ adlı oyunlarını piyasaya sunmaya hazırlanırken, bir yandan da yenilerini geliştirmek için çalışıyormuş.

///

Haberin Devamı

‘İzmirlim’ demleniyor!

İZMİR Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İztarım A.Ş.’nin ‘İzmirli’ markası ürün gamına yenilerini ekliyormuş.
Halen; peynir, sucuk, kavurma, pastırma, (kalkakılçık buğdayından) arpa şehriye, makarna ve un ürünleri bulunan...
Geçtiğimiz günlerde Amerika ve Kanada’ya da ihraç edilerek dünya pazarına sunulan marka çok yakında kahve de üretip satacakmış.
Önümüzdeki günlerde lansmanı yapılacağı için ayrıntıların sır gibi saklandığı kahveyi tatmak için ben de sabırsızlıkla bekliyorum.

Yazarın Tüm Yazıları