Bolluk, bereket, doğal hayat bu sofrada

Adını Roma mitolojisinde bereket, özgürlük, doğal hayat, ormanlar ve kaynaklar tanrıçası Feronia’dan alan Güzelçamlı’daki Feronya Restaurant, yörenin doğal ürünlerinden şef ustalığıyla hazırlanan yemekleri, olağanüstü panoramik doğa manzarası eşliğinde adeta bir bolluk festivaline dönüştürüyor.

Haberin Devamı

 Bolluk, bereket, doğal hayat bu sofrada

Feronya’da akşam üzeri bir başka güzel. Günün sonunda güneşi batırırken, turuncunun her tonunu görebileceğiniz gün batımına adeta aşık olacaksınız.

BU hafta Ege’nin tam olarak keşfedilmemiş güzelliklerinin saklı olduğu Davutlar Güzelçamlı’daki Yediyol Şirketler Grubu’na bağlı 5 yıldızlı Seven For Life Thermal Hotel’in çatı katındaki Feronya A La Carte Restaurant’tayız. İtiraf etmeliyim ki Feronya, lezzetlerinden önce sizi konumuyla çarpıyor. Tamamı camlarla çevrili mimarisiyle tam karşısındaki Samos Adası’nın eşsiz manzarasını her açıdan görebileceğiniz mekan, mavi ile yeşilin her tonunu da konuklarına cömertçe sunuyor. Restorana adını veren Feronya (Feronia), Roma mitolojisinde bolluk, bereket, özgürlük, doğal hayat, ormanlar ve kaynaklar tanrıçası. Antik Roma’da her 13 Kasım’da çeşitli spor müsabakalarının yapıldığı Plebeian Oyunları’nda Feronia ve onun özgürleştirici doğasını da onurlandıran bir de festival düzenlenirmiş. İşte Feronya Restaurant, Tanrıça Feronia’dan aldığı ilhamla, kendi yöresinin doğal ürünlerinden şef ustalığıyla hazırlanan yemekleri, Güzelçamlı’nın olağanüstü panoramik doğa manzarası eşliğinde adeta bir bolluk festivaline dönüştürüyor. Böyle diyorum, çünkü termal sularıyla hem güzelliğinize güzellik katan, hem de şifa veren bu harika otele ait Feronya’da özenle seçilmiş doğal ürünlerle dolu serpme kahvaltıyla enerjik başlayabildiğiniz gününüzü isterseniz öğlen ve/veya akşam lezzetleriyle de taçlandırabiliyorsunuz.

Haberin Devamı

Bolluk, bereket, doğal hayat bu sofrada

SEBZE MEYVELER KENDİ SERALARINDAN
Feronya Restaurant’ın mutfağı aynı zamanda Kuşadası Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı Aydın Sürer’e emanet. 100 kişi kapasiteli mekan haftanın 7 günü 09.00–01.00 saatleri arasında hizmet veriyor. Mutfaktan servise hepsi işinde uzman 10 eleman atom karınca gibi sizi mutlu etmek için çabalıyor. Feronya, uluslararası tatlar sunan bir mekan. Et de var, balık da var, zeytinyağlılar da var. İçecek menüleri de oldukça zengin. Şarap kavlarında yerel markalara da yer vermişler. Lezzet şölenlerinde kendi seralarında yetiştirdikleri doğal ürünleri kullanıyorlar. ‘Çiftlikten sofraya’ temelini benimsiyorlar. Doğal ürünlerle hazırladıkları doğal güzellikleri şık sunumlarla servis ediyorlar. “Benliğimiz, içeriklerimizle ve onları nasıl tabakladığımızla oluşuyor” diyorlar.

Haberin Devamı

Bolluk, bereket, doğal hayat bu sofrada

EGE’NİN PEYNİRLERİ TEK TABAKTA
Menüye gelirsek... Başlangıçlar; dana carpaccio, burrata peyniri, klasik bruschetta ve Ege’nin peynir tabağı olmak üzere 4 çeşit. Fiyatlar 95-165 TL aralığında. Benim tercihim yanında kuru incir ve kuru kayısı da bulunan Ege’nin peynir tabağı oldu. Ve sınıfı geçti. Ara sıcakta 5 alternatif (pastırmalı paçanga böreği, deniz mahsullü börek, Ege otları, karides tava, kalamar tava) söz konusu. Bu kez bir değişiklik yaptım, Ege otları yerine deniz mahsullü böreği denedim. Et karides, kalamar, ahtapot, midye ve rende mozeralla ile muhteşem bir lezzete imza atılmış. İyi ki denemişim. Size de öneririm. İçi bol, hamuru tam kıvamında, çıtır çıtır, ağızda eriyor (95-235 TL.) Salata söylemeyi düşünüyorsanız Sezar, somon fümeli kinoa, ton balığı, mozarella, somon ve roka parmesan seçenekleri sunuluyor (125-135 TL). Köz biber, balzamik sirke, zeytinyağı ile taze roka ve parmesanın uyumu mükemmel.

Haberin Devamı

Bolluk, bereket, doğal hayat bu sofrada

MEZE VE MAKARNADA SEÇ SEÇ BEĞEN
Sıra mezeye gelince seç seç beğen. Kuru cacıktan şakşukaya, havuç taratordan köz patlıcana, natürel patlıcandan Girit kabağına, pancar turşusundan tekmilli favaya, zeytinyağlı taze fasulyeden zeytinyağlı kerevize, zeytinyağlı enginardan deniz börülcesine, marine levreğe kadar yok yok (65-115 TL)... Tadacak çok şey olduğundan sadece marine levrekle yetindim. Ama gözümün diğerlerinde kalmadığını da söylersem yalan olmaz! Makarna sevenler için 7 ayrı lezzet var: Sphagetti Bolonez, pesto soslu linguine, 3 peynirli tortellini, deniz mahsüllü fettuccine, tavuk mantar penne, bonfile mantar penne ve sphagetti Napoliten... Fiyatlar 155-225 TL. 3 peynirli tortelini ya da deniz mahsullü fettuccine sipariş edenlerin pişman olmayacağını söyleyebilirim.

Haberin Devamı

Bolluk, bereket, doğal hayat bu sofrada

Feronya, aynı zamanda özel davet, toplantı ve etkinliklere de ev sahipliği yapıyor.

BONFİLE LOKUM AĞIZDA DAĞILIYOR
Feronya, ana yemekte de adeta uçmuş. Dana kaburga, ızgara bonfile, levrek fileto, ıspanak yatağında somon, beğendi yatağında tavuk, kaşarlı köfte, dana pirzola, dana antrikot ızgara, dana bonfile lokum, Meksika soslu tavuk, Meksika solu steak, çökertme kebabı ve kuzu pirzola sizi bekliyor (205-755 TL). “Üstümüze yok” diyen şefin önerisiyle dana bonfile lokum söylüyorum. Daha iyisi var mıdır bilmiyorum ama inanın abartmıyorum, lokum ki ne lokum. Bir et ancak bu kadar güzel pişer. Öyle güzel mühürlenmiş ki içi sulu, yumuşacık. “Tatlısız final olmaz” diyorsanız, buyurun seçeneklere: Pavlova, sufle, san sebastian, cheescake, orman meyveli panna cotta, tramisu, dondurmalı browni, balkabaklı çikolata topu, mangolia ve meyve tabağı (95-135 TL). Tatlı tüketmeyen biri olarak yine tavsiye üzerine ucundan tadına bakmaya karar verdiğim san sebastian tabağını boş geri gönderdiğimi söylersem, ne demek istediğimi anlarsınız sanırım!

Haberin Devamı

Bolluk, bereket, doğal hayat bu sofrada

Restorana adını veren Feronya (Feronia), Roma mitolojisinde bolluk, bereket, özgürlük, doğal hayat, ormanlar ve kaynaklar tanrıçası olarak biliniyor.

GİRİT USULÜ SALYANGOZ DA VAR
Efendim, Feronya’da damak çatlatan lezzetler bunlarla sınırlı değil. Bir de belirli günlerde özel olarak yapılan yemekler var. Bunların ilki, ünlü müzisyen ve televizyoncu Ayhan Sicimoğlu’nun geçtiğimiz günlerde konuk olduğu Feronya deneyimini anlatırken, “Feronya Restoran’ın tasarımına, konseptine ve şeflerin hazırladıkları yemeklere hayran kaldım. Özellikle Zeynep Usta’nın (Kırıtaklar) elinden yediğim salyangoza bayıldım. Fransa falan halt etmiş, müthiş bir salyangoz. Herkesi bu lezzeti tatmaya davet ediyorum” dediği Girit usulü salyangoz (195 TL)... İkincisi kuzu etli şevketi bostan (245 TL), üçüncüsü keşkek yatağında dana but tandır (565 TL), dördüncüsü de kuzu incik (465 TL). Müzisyen ve televizyoncu kimliğinin yanında Türkiye’nin en ünlü gurmelerinden biri olan Sicimoğlu, “Bayıldım” diyorsa ben desem boş!

 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları