Bodrum’un lezzetli tatlar durağı

Her yaz yeni mekanların açıldığı Bodrum’un değişmeyen lezzet duraklarından biri de Bitez’deki Maride Patisserie & Cafe... Bodrum’un yaz-kış açık olan keyifli adreslerinden Maride, 2016’da az şekerli, katkısız cheesecake çeşitleriyle başladığı gastronomi yolculuğunu her yıl menüsüne kattığı nefis seçeneklerle sürdürürken, mekanın müdavimlerinin sayısı da giderek artıyor.

Haberin Devamı

 Bodrum’un lezzetli tatlar durağı

 

KAPIDAN her girenin merak ettiği soruyla başlayalım. ‘Maride’ ne demek? Maride pek çok kaynağa göre M.S. 4’üncü Yüzyıl dolaylarında Mardin’e verilen isim. Maride Patisserie & Cafe’nin sahibesi Sevil Arslan Erol’un doğduğu topraklara bir minnet bu aslında. Hikaye 2006’da İstanbul’da başlıyor. Bu yıllarda Erol’un doğal deodorant satışı yaptığı firmasının adı Maride... Seneler sonra daha doğal yaşamak için ailece Bodrum’a taşındıklarında ve bir mekan açmaya karar verdiklerinde bu isimden başkasını düşünmüyorlar bile!
Maride; hem göze, hem de damağa hitap eden menüsüyle günün her saatinde gurme keşfine açık. Bu özelliğiyle de yaz kış hatırı sayılır müdavimleri olan sevimli bir lezzet diyarı. Mekan, Bodrum’a özgü bitkilerle sarmalanan, göz yormayan ve huzur veren geniş ve ferah bahçesi, çeşit çeşit tartineleri, üçüncü nesil kahveleri, kendine has ürünleri ve enerjik ev sahipleriyle keyfi odağına alan ve ilçenin en çok tercih edilen durakları arasında geliyor. Maride Patisserie & Cafe’de asla katkılı bir malzeme ya da dondurulmuş ürün kullanılmıyor. Bu detay tüm lezzetlerde kendini belli ediyor. Sabah sıcaklarından kruvasan sandviç ve tartine çeşitlerine, doğal ve katkısız kahvaltı seçeneklerinden sağlıklı glutensiz, şekersiz, vegan pasta-tatlı seçeneklerine, hatta eleminasyon diyetlere uygun ürünleriyle Maride, müşterilerine hem geleneksel, hem de modern tatlar sunuyor.

Haberin Devamı

Bodrum’un lezzetli tatlar durağı

MÜHENDİSLİKTEN AŞÇILIĞA
Açıldığı günden bu yana en zahmetli lezzetleri büyük bir başarıyla sunan, sağlıklı yiyecek ve içecek alternatifleriyle artizan formatında hizmet veren mekanın mutfağında, inşaat mühendisiyken mutfağa olan tutkusunun peşinden giden bir şef olan Akın Erol var. Eşi Sevil Arslan Erol’la birlikte mekanın işletmeciliğini de yapan Erol, multidisipliner bir meslek olan gastronomiyi sanata dönüştürenlerden biri... Batıdan ve doğudan harmanladığı lezzetleri Türk damak tadına göre yorumlayıp hazırlayan ve adeta bir ‘Maride Mutfağı’ yaratan Akın Erol, mekanın hem şefi, hem de baristası! Kendine ait teknikleri ve detaylarıyla biraz Fransız, biraz Türk esintileriyle Maride Patisserie & Cafe’de şölen sabah saatlerinde kruvasanlı enfes tarifler, ekşi maya ekmekli kahvaltılar, tost ve sandviçlerle başlayıp, lezzeti sanatla, gönülleri kelamla doldurup taşıran tabaklarla devam ediyor.
Açıldığı günden bu yana konuklarına sağlıklı alternatifler sunmayı motto haline getiren Maride’de ekşi maya ekmekli tost tabakları, çökeleğinden zeytinine, reçelinden yumurtasına kadar her ayrıntısı yöresel pazarlardan tedarik edilen serpme kahvaltılar, kinoa, nohut ve badem unuyla yapılmış atıştırmalıklar, katkısız, koruyucusuz pastane ürünleri ve tabii ki mekanın olmazsa olmazı az şekerli, az yağlı cheesecake çeşitleri hijyenik bir ortamda üretiliyor.

Haberin Devamı

Bodrum’un lezzetli tatlar durağı

Maride, Bitez’deki Adalet İş Merkezi’nin arka tarafında bahçe içinde bir mekan. Muz ve zeytin ağaçları gölgesinde rengarenk yastıklara serilip saatlerce sohbet edebileceğiniz, enfes lezzetler tadabileceğiniz şık, konforlu ve sofistike bir kaçış noktası burası.


Bodrum’un lezzetli tatlar durağı
Bodrum’un lezzetli tatlar durağı

HER DAMAK TADINA UYGUN
Maride Patisserie & Cafe’nin kruvasanlı lezzet gamı her damak tadına hitap etmeyi başarıyor. Favori kruvasan sandviçlerini kombin yapan kruvasan trios tabağı mekanın son aylarda trend sunumları arasında başı çekiyor. Tereyağlı çıtır çıtır kruvasanla yapılan soğuk sandviçler, yumurtalı, avokadolu, pastırmalı, tamamlayıcı soslarla zenginleştirilmiş sıcak tabakları, belem turtası ve çilekli milföye kadar tuzludan tatlıya, yanında da bir fincan üçüncü nesil kahveyle her damak zevkine uygun bir mekan burası. Fiyatlara gelince... 11 farklı tatta kruvasan/çörekler 28-58 TL. 7 alternatifli sunulan kruvasanlı soğuk sandviçler 120-175 TL. Her biri damak çatlatan 6 ayrı lezzette kruvasanlı sıcak tabaklar 140-185 TL. Mini kruvasanlı soğuk sandviç üçlüleri 225 TL. Beyaz ekmekli tostlar 110-125 TL. Ekşi maya ekmekli 5 çeşit tost 125-155 TL. Kahvaltı tabağı 275 TL. Ekşi maya ekmekli tost tabakları 180-195 TL. Cheesecakeler 6 çeşit ama tek fiyat: 95 TL. Kekler 65-75 TL. Bunların dışında 11 özel tat ise 54-105 TL. Üçüncü nesil demleme kahveler de 75 TL. İnanın hepsi birbirinden leziz. Hani derler ya, parmak yediren türden. Deneyin, pişman olmayacaksınız!

Haberin Devamı

Bodrum’un lezzetli tatlar durağı

Maride; iyi enerjisi, doğal ve organik olana yakınlığı ile Bitez’in çok merkezi bir noktasında konuşlanıyor. Cheesecakeleri ve üçüncü nesil kahve seçenekleriyle Bodrum’un yeme-içme dünyasında önemli bir boşluğu dolduruyor. Kahve, Maride’nin ayırıcı özelliği.

 
BODRUM MANDALİNASINA DA SAHİP ÇIKTILAR
İŞLETMECİ Sevil Arslan Erol, baba tarafından Mardinli bir esnaf kızı. Günün her saatinde, ister tatlı, ister tuzlu her damak tadına uygun lezzetler sunan Maride Patisserie & Cafe’de yenen hiçbir lezzetin pişmanlık yaratmadığını vurguluyor. Yüzde 100 doğal ve mevsimsel lezzetlerle hazırlanan ürünlerin sadece mekanda değil, sipariş verilerek evinizin konfor alanında da tadılabileceğini anlatıyor. Sevil Hanım aynı zamanda Bodrum mandalinasını koruma adına kurulan Bodrum Mandalin Hareketi’nde de görev alan ve ilçenin yöresel ürünlerinin tanıtımı-markalaşması konusunda da oldukça faal bir isim. Bodrum mandalinasını cheesecake’e dönüştürerek gastronomi turizmine önemli bir katkıda bulunan Erol, ilçenin marka değerini yüceltmek amacıyla verilen her çabaya katkı sunuyor.

Haberin Devamı

Bodrum’un lezzetli tatlar durağı

‘Maride’ ne demek? Maride pek çok kaynağa göre M.S. 4’üncü Yüzyıl dolaylarında Mardin’e verilen isim. Maride Patisserie & Cafe’nin sahibesi Sevil Arslan Erol’un doğduğu topraklara bir minnet bu aslında.

BİR ‘TIK’LA KAPINIZDA
Maride’nin bu anlamda Bodrum’u temsil eden bir marka olmasından büyük gurur duyduğunu söyleyen Sevil Arslan Erol, mekanın bir süredir online sipariş platformlarında da görünür olduğunu belirtiyor. “Bir süredir, doğum günü, özel etkinlikler ve günler için birbirinden farklı tasarım pastalarımız büyük ilgi görüyor. Tümüyle doğal, katkısız ve koruyucuları kullanmayan bir mutfağımız olduğu için mutluyuz. Pastalarımızı isteğe göre glutensiz ve şekersiz de hazırlayabiliyoruz. Tüm davet, organizasyon ve etkinliklere de yine Maride kalitesiyle catering hizmeti veriyoruz. Yaptığımız her üründe bir Bodrum lezzeti, Bodrum esintisi olmasını seviyoruz” diyor.
Maride ürünlerinin bu yıl yemeksepeti.com üzerinden de sipariş verilebildiğini hatırlatan Sevil Hanım, ekliyor: “Maride Patisserie & Cafe aynı zamanda mevsimsel atölye, etkinlik ve tadımlarla dolu sosyal bir buluşma noktası. Teknolojinin ve iletişimin tüm imkanlarını kullansak da biz misafirlerimizi mekanımızda ağırlamayı her şeyden daha çok seviyoruz.”

Haberin Devamı

Bodrum’un lezzetli tatlar durağıSevimli bir aile işletmesi olan Maride, pek çok etkinliğe, buluşmalara ve özel toplantılara da ev sahipliği yapıyor. İster geniş bahçesinde, isterseniz sakin ve huzurlu iç mekanında saatlerinizi geçirebilirsiniz.

 

 

Yazarın Tüm Yazıları