Abdülkadir Küşin

Florence kasırgası 'tropik depresyon'a düştü

17 Eylül 2018
ABD'nin doğu yakasını cuma günü etkisi altına alan ve "tropik depresyon" kategorisine düşürülen Florence kasırgası nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 23'e yükseldi.
Yazının Devamını Oku

Bakan Tüfenkci’nin incelemesi sırasında kaçak sigara ele geçirildi

21 Nisan 2018
Türkiye’nin Irak sınırında bulunan Habur Gümrük Kapısı’nda incelemelerde bulunan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Irak’tan gelen bir araçta yapılan sigara kaçakçılığı vakasına rast geldi. Arama sırasında aracın başında duran Bakan Tüfenkci, görevlilerin kaporta, direksiyon, yan kapı ve arka sinyaller içine gizlenmiş kaçak sigaraları çıkarmasını dikkatle izledi.
Yazının Devamını Oku

Beşiktaş'ta isyan: "Hocam Kur'an çarpsın penaltı"

2 Aralık 2017
Beşiktaş - Galatasaray derbisinin ilk yarısında Fırat Aydınus'un verdiği ve vermediği kararlar tartışma konusu oldu.
Yazının Devamını Oku

3 yaşında meme kanseri oldu

20 Ocak 2011
Kanada'da yaşayan Aleisha Hunter, 3 yaşında meme kanserine yakalandı. Doktorlar ilk kez bu kadar küçük bir hastada kansere rastladıklarını söyledi.

Dünyadaki en küçük meme kanseri hastası olan Aleisha’nın annesi Melanie Hunter, banyo yaptırdığı sırada kızının göğsünde bir yumru farketti. Anne, kızını alıp hemen doktora götürdü. Tetkikler yapıldı ve doktorlar korkulacak bir durum olmadığını belirterek anne kızı eve gönderdi.

Fakat gün geçtikçe o yumru büyümeye ve küçük Aleisha'ya acı vermeye başladı. Yeniden doktora gittiler. Büyüklüğü 2 cm'e ulaşan kitlenin tümör olduğu anlaşıldı ve küçük kız hemen ameliyata alındı.

Tümör tamamen alındığı için küçük kızın kemoterapi ve radyoterapi görmesine gerek kalmadı. Aleisha, ameliyattan 3 gün sonra taburcu edildi.

Ameliyatı gerçekleştiren doktor Nancy Down, “25 yıldır meme kanseri üzerine çalışıyorum, şimdiye kadar hiç bu kadar küçük bir hastam olmamıştı." dedi.

Daha önce bilinen en küçük meme kanseri hastası 10 yaşındaki ABD’li Hannah Powell-Auslam idi.

Yazının Devamını Oku

New Year’s celebration at Conrad

29 Aralık 2008
ISTANBUL - The Conrad Istanbul is preparing to greet the New Year with special celebrations in three separate locations in the hotel. On New Year’s Eve, as part of a journey through the unforgettable tastes of cuisines from Turkey and Italy, the Conrad Istanbul will smother you with luxury.

Choice selections from the kitchens of Turkey and the world will come to life in an open buffet in the Manzara Restaurant on Floor R, and guests will also have a chance to join in the rhythm of the evening with live music. The price of the New Year’s party that will continue with a DJ performance will be YTL 195 per person, which includes unlimited local drinks and VAT. The most attractive Italian restaurant in the city, Prego, will produce the heights of gourmet pleasure for its guests with the special New Year’s menu that chef Piatti has prepared. The menu will contain unequaled flavors, such as Venetian-style ravioli with fresh spices and tomato sauce, milk veal bits accompanied by a dandelion sauté with balsamic vinegar and sultan grapes, creamed potatoes and grilled prawns with stuffed squash. The meals include unlimited local drinks and immediately after dinner, guests will join the New Year’s party in Manzara. The price will be YTL 225 per person including VAT, or without drinks YTL 185. For those who want to celebrate the New Year with a bewitching panorama of the Bosphorus, there will be a magnificent New Year’s party in the Summit Bar on the 14th floor. The entrance fee, which includes one cocktail, is 90 YTL with VAT. For those who want to start 2009 in a different way and celebrate at the Conrad Istanbul, the price for a night’s stay for a single person including breakfast is 60 euros. The price of the accommodation package that includes the special gala meal at the Manzara restaurant and breakfast is 150 euros per person.

Yazının Devamını Oku

TMSF, Dünya Ticaret Merkezi’ndeki 18 dükkanı satıyor

5 Mart 2007
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu(TMSF), muhammen bedelleri toplamı 6 milyon 433 bin YTL olan Dünya Ticaret Merkezi’ndeki 18 dükkanı yarın satışa çıkaracak TMSF'den yapılan açıklamaya göre, taşınmazların ihalesi, 6 Mart Salı günü Profilo Alışveriş Merkezi Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirilecek. 1 milyon 180 bin YTL bedelli bodrum katta yer alan 16 numaralı bağımsız bölüm, dükkanlar arasında en yüksek muhammen bedele sahip satışa konu olacak.

18 dükkanın tümü İstanbul Bakırköy’deki EGS Business Park Blokları’nda yer alıyor. EGS Business Park; CNR Fuar ve Sergi Alanı, Kongre Merkezi ve otelleri de içine alan 500 bin metrekarelik İstanbul Dünya Ticaret Merkezi Projesi kapsamında, 100 bin metrekarelik bir alanı kapsıyor. Ticaret yönünden oldukça talep gören bölgenin doğusunda Ataköy, batısında havaalanı, güneyinde Yeşilyurt - Yeşilköy ve kuzeyinde ise E-5 Karayolu bulunuyor.

Gayrimenkuller, muhammen değerlerinin yüzde 75’inden az olmamak üzere ve satış masraflarını geçmesi şartıyla en çok artırana ihale edilecek. Verilen bedel muhammen değerin yüzde 75’inden az olur ya da hiç alıcı çıkmazsa, ikinci satış 13 Mart'ta gerçekleştirilecek.
Yazının Devamını Oku

LG’den 50-inç plazmada devrim

8 Haziran 2006
LG Electronics, dünyada ilk kez, A2 üretim hattında tek ana camdan 3 ayrı panel elde edilmesini sağlayan teknoloji ile 50-inç plazma ekran üretimine başlıyor. Bugüne değin, 50-inç paneller A1 hattında tek ana camdan üretilebiliyordu.

LG’nin, dünyada benzeri bulunmayan yeni teknolojisinin, şirketin 50 inç plazma üretiminde önemli bir artış yaratması bekleniyor. LG, tek ana camdan 3 farklı 50-inç panel üretimini sağlayan benzersiz teknolojisi ile verimliliğini daha da arttırırken fiyat rekabetinde de gücünü sağlamlaştırıyor.

 

 Yeni teknoloji ile LG’nin aylık 50-inç plazma cihaz üretimi 50.000’den 150.000’e çıkacak; ayrıca işlem basamaklarını ve gecikme zamanlarını azaltarak maliyetlerde düşüş sağlayacak.

 

 

Yazının Devamını Oku

Türk usulü önlem

9 Ağustos 2004
Irak’taki teröristler tarafından kaçırılma korkusu yaşayan Türk şoförler, rehin düşmemek için önlem alıyor. Mehmet Ali adlı Mardinli şoför, Irak sınırından giriş yaparken önce plakasını söktü, sonra da tankerin arkasına Arapça ‘Allah büyüktür’ yazdı. Yan kısımda da şu yazı var: ‘Irak petrolü Iraklı’nındır.’ IRAK’a mal taşıyan Türk kamyon şoförlerinin kaçırılması yüzünden bu ülkedeki faaliyetlerini durduran Türk şirketlerinin sayısı artarken, rehin alınmaktan korkan bir Türk şoför kamyonu üzerinde bir takım değişiklikler yaptı. Fransız haber ajansı AFP’ye göre, Irak sınırından giriş yaparken Türk plakasını söken Mehmet Ali isimli şoför, sprey boya ile de petrol tankerinin hemen arkasına Arapça olarak ‘Allah büyüktür’ yazdı. Tankerin yan kısımlarına yine Arapça olarak ‘Irak petrolü Iraklılar’a aittir’ yazan Mardin doğumlu Türk şoför, Iraklı şoförlerden oluşan konvoylarla yoluna devam ederek kendisini garanti altına almaya çalışıyor.

ÇEKİCİ IRAKLI, DORSE TÜRK

Ancak yine de Bağdat’a kadar gitmekten çekinen 40 yaşındaki Mehmet Ali, yükünü, Musul-Bağdat arasında taşıması için bir Iraklı şoföre teslim etti. Teslim sırasında aralarında şakalaşan Iraklı şoförler, kamyonu göstererek ‘Şuna bakın, çekicisi Iraklı dorsesi Türk’ diye espri yaptılar. Yük teslimi sırasında hazır bulunan Hasan Şeyh Musa isimli bir şoför de ABD koruması altında olmasına karşın iki ay önce şoförlüğünü bıraktığını söyledi. Musa, ‘Sefer başına 700 dolar alıyordum. İki ay önce ABD’nin koruduğu konvoy ile yük taşırken, ateş açıldı. Amerikalıların bizi koruyamayacaklarını anladım ve işi bıraktım’ diye konuştu.
Yazının Devamını Oku