Kolay oldu

FENERBAHÇE, Çaykur Rizespor engelini çok rahat geçti. Bu tip maçlar zordur. Küme düşmeye aday takımlarla deplasmanda oynuyorsan, istediğin futbolu sergileyemezsin, boş alan bulamazsın.

Özellikle de büyük takımlara karşı bu tür ekipler daha konsantre olur. Dün gece evsahibi kötü oynamadı. Hatta zaman zaman Fenerbahçe karşısında oyunun da hakimiydi.

Fenerbahçe, kolay gol atıyor. Deplasmanda 4 gol atmak, hüner ister. Bu sarı lacivertliler açısından çok olumlu. Bu sezon deplasmanlarda özellikle ikinci yarıda hep farklı kazandılar. Ama bir de madalyonun ters yönü var. Çok da kolay gol yiyor Fenerbahçe. Çarşamba akşamı, Sevilla karşısında yenik duruma düşülürse, o maç kolay kolay çevrilmez. Çaykur Rize’nin yediği goller de akıl alacak gibi değildi. Süper Lig’de mücadele eden bir takımın defans oyuncuları yan toplardan gelen gollerde bu kadar aciz kalmamalı.

Maldonado oynamalı

Zico
, Rize deplasmanında Maldonado’yu niye düşünmedi, şaşırtıcı. Oysa Şilili oyuncu geçen hafta Gençlerbirliği OFTAŞ önünde çok iyi oynamıştı. Sakat değil, hazır olmadığını düşünüyorsa, geçen hafta neden sahadaydı. Deivid veya Lugano-Edu ikilisiden birini kulübeye çekersin, Maldonado’yu sahaya sürersin. Bence fiziği de iyi olan bu oyuncu banko oynamalı. Sevilla karşısında, Maldonado görev alırsa Fenerbahçe orta sahada daha sağlam olur. Ancak, savunma bu hataları tekrarlarsa Sevilla ile Kadıköy’deki sınavda hüsran da yaşanabilir.

Akıl almaz goller yiyor Fenerbahçe. İlk gol komik. İkincisi, Volkan’ın hediyesi. Milli Takım kalecisi bu hatayı yapmamalı. Hazır olda dursa, golü yemeyecek. Volkan, Fenerbahçe için çarşamba akşamı en önemli oyunculardan biri. Bir anlamda takımın yüzde 50’si. Bir gol yer, iki kurtarışla moral verir.

Rize’de zorlanmayan Fenerbahçe’de Kezman’ın form sıçraması var. Morallendikçe de daha iyi oynamaya ve golleri sıralamaya başladı. Sırp yıldızın önüne topu atınca, ne kadar etkili olduğu ortada.
Yazarın Tüm Yazıları