Hangi F.Bahçe?

FENERBAHÇE tarihinin en önemli Avrupa sınavına çıkmaya hazırlanırken, kafaları karıştıran bir grafik çizmeye devam ediyor..

Dünyanın en zorlu liglerinden biri kabul edilen İspanya’nın ciddi takımlarından biri olan Sevilla karşısında sergilenecek futbol için sarı-lacivertli takımın hangi performansı ya da yönleri ölçü olmalı?

Alex’in oynamadığı Kayserispor kupa ve Belediye maçları mı? Ya da yıllardır evinde çok rahat galibiyetler aldığı, Galatasaray karşısında 0-0’a razı olunan kupa sınavı mı? Veya son dakikada 3-3’e gidebilecek yine kupadaki Şanlıurfa maçı mı?

Rizespor karşısında savunmada ortaya konan deorganize futbol mu? Bunlar Sevilla maçı için Zico’nun önlem alması gereken noktaların bol bol yaşandığı anlardı.. Rize’de ilk golde savunmanın arkasına atılan top Sevilla hücumcularının bol bol başvuracağı cinsten bir örnekti.. Roberto Carlos ve Gökhan’ın arkasına atılan toplar ise önemli tehlikelere neden oldu.

* * *

Ve Fenerbahçe’nin durdurulması güç bir ekip haline geldiği ikinci yüzünde sıra.. Bol gollü galibiyetlerin ardından dün de 15 dakikaya sığdırılan 4 golü ölçü alırsak ve bunların ikisinin "Tartışılan adam" konumundaki Kezman’dan geldiği düşünülürse, sarı-lacivertli takımın hücum gücünün üst düzeye yaklaştığı ortada.. Kezman’dan bahsetmişken uzun süre sonra "hedef santrfor" görevini çok iyi uyguladı. İkiye birlere girdi ve iki güzel gol attı. Alex, duran topları çok daha etkili kullanıyor.. Deivid kötü başladığı bir maçta bile skora katkısı, gol vuruşlarındaki cesareti ve isabetiyle öne çıkıyor..

Geçen hafta formasını Maldonado’ya kaptıran Selçuk, Şilili takım arkadaşından üstün yanlarını da sergiledi.. Boy avantajı, hücumlara katılışı, adam eksiltişi, uzun gollük paslarıyla maçın yıldızlarındandı..

Rizespor, ortaya koyduğu yürekli ve akıcı futbolla maçı keyifli hale getirdi. Ancak savunmada bir anlık dikkat dağınıklığı yüzünden geriye düştüler. Altan-Fahri ikilisi mükemmel oynadı. Sanırım Fatih Terim, Selçuk’un performansını dikkatle izliyordur.. Hazırlık maçları için listesinin bir köşesine Altan’ı da eklemişse hiç şaşırmam.. Dar alanda bu kadar kolay adam geçip soğukkanlı gol vuruşu yapan çok oyuncumuz yok çünkü..
Yazarın Tüm Yazıları