2 balık kaçtı

BU tip maçlar çok koşan, çok basan, çok mücadele eden futbolcularla neticelenmiyor. Bunların hepsi olacak ama arada öyle 2-3 tane futbolcu olacak ki, maça, rakibe ve hakeme ağırlığını koyacak.

Fenerbahçe’de böyle 2 tane oyuncu var. Birisi Alex, diğeri Roberto Carlos. İlki, sakatlanarak çıktı. Eğer 90 dakika oynasaydı, büyük ihtimalle Fenerbahçe buradan galip ayrılırdı. Çünkü PSV, çok etkili, pozisyona göre temposunu artırıp düşüren bir takım değil. Rastgele oynayan bir takım. Eğer tuttururlarsa götürürler.

Alex oyundan çıktıktan sonra patron olarak Roberto Carlos, Deivid hatta Vederson’un sazı eline alması gerekirdi. Ama Deivid de oyundan atılınca, bu sefer işler sarpa sardı. PSV zaten doldur boşalt oynuyor. Fenerbahçe de buna rahatlıkla cevap veriyor. Ama önemli olan rakibe öldürücü darbeyi vurmak. İşte dün Alex çıkıp, Deivid de atılınca bu eksik kaldı. Ama şu önemli nokta; deplasmanda PSV’ye yenilmeyince, onu altında bıraktın, İstanbul’da yendin mi hedefine ulaşacaksın.

Hatalı kart

Bence Fenerbahçe, hem Moskova’da hem Eindhoven’da çok büyük iki balık kaçırdı. İki rakibi de kendi evinde şaşkın yakaladı, halledemedi. İnşallah kendi evinde onların pozisyonuna düşmez. Hakem, bence kırmızıda hatalıydı. Ama art niyetli değildi.

Bazı şeyleri anlamak mümkün değil. Hava soğuk tamam. Ama eldiven giyecek kadar da değil. Fenerbahçe’de Deniz ve Mehmet Aurelio eldiven giyiyorlar. Peki formaları uzun kollu mu? Hayır. O zaman diğerleri yanlış yapıyorlar. Bakın bunlar sakın detay demeyin, önemli şeyler. Demek ki, futbolcuların kafalarında başka şeyler var. Şu anda iki futbolcuya niye kısa kollu forma giyip, eldiven taktınız derseniz, cevap alamazsınız. O zaman Şampiyonlar Ligi’nin hesabını iyi yapmak lazım. Çünkü Alex, Roberto Carlos ve diğer Brezilyalılar yani sıcakta yaşayanlar, niye onları giymediler. Ya Mehmet bize uydu ya Deniz, Almanya’da futbol oynadığını unuttu.

Fenerbahçe, dün gece kaybetmedi ama böyle bir rakibe karşı neden kazanamadı, onun hesabını yapması lazım. Yani bardak yarıya kadar dolu mu, yarısı boş mu? Bence dün gece Fenerbahçe’nin burdan galip ayrılması gerekirdi. Aynen Moskova’da yapıldığı gibi.
Yazarın Tüm Yazıları