Hızlı oynamalı

FENERBAHÇE, Alex’in attığı golle Anderlecht karşısında 1-0 kazandı. Ama böyle bir futbol anlayışı olmaz.

Kendi sahanda oynuyorsun, rakip senden korkuyor, ama sen vakit geçirmeye çalışır gibi geride üçgenler kurup, geziniyorsun. Nitekim Fenerbahçe’nin bu çekingen futbolu, ikinci yarıda rakibinin işine yaradı. Adamlar uyanıp sarı lacivertlilerin kalesine saldırdı.

Kezman bakıyorsun, felaket. Ne ayağındaki topu kullanabiliyor, ne de adam geçebiliyor... Her topu ayağına dolaştırıyor. Bu adam nasıl oynayacak... Alex golün ne öncesinde, ne de sonrasında sahada yok. Bir tek Aurelio’nun güzel ortasında kafayla golü attı, okadar. Rölantide sahada gezindi durdu.

Sanki Fenerbahçe savunması geride antrenman yaptı. Bu köylü takımı görüntüsündeki Anderlecht’i pas yapan bir takım haline soktular dün gece. Sonunda adamlar da pozisyonlara girdiler.

Tek usta Carlos

Peki Fenerbahçe pozisyon yakaladı mı? Hayır. Ne yapmaya çalıştılar anlamadım. Ortada kocaman boşluk, ileride zaten bir kişi vardı. Savunmada kademe yapılmadı, Aurelio geri oynarken, Fenerbahçe nasıl ileri gidip hücumu düşünecekti. Ne arapası ne de adam eksiltme vardı. Hepsi çok ustalarya, kontrol etmeye çalıştıkları her top 5 metre uzaklarına gitti. Roberto Carlos dışında bu takımda usta yok. Adam 34 yaşında ama hepsinden daha teknik, hepsinden daha hızlıydı. Deivid gitmeye çalıştı, topu ayağında tutamadı. Bu oyuncularla, bu kondisyonla Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi’nde nasıl oynayacak! Dünkü maça bakıyorsun, rakibin üstüne gidip en azından 3-0 kazanması gerekirdi. Çünkü çok kötü bir takımla, üstelik kendi sahasında oynadı, ama pozisyonu yoktu.

Böyle futbol yok

Anderlecht o kötü görüntüsüne rağmen Fenerbahçe’den daha iyi pas verip topu daha iyi kullandı, daha derinlemesine oynadı. Onlara bu imkanı Fenerbahçe tanıdı. Baktılar ki Fenerbahçe birşey oynamıyor, üzerine gidelim, belki gol atarız dediler. Neticede pozisyonlara da girdiler. Çünkü Fenerbahçeli futbolcular ayaklarına gelen topları dan-dun ileri vurdular.

Fenerbahçe’nin yeteneklerini gösterebilmesi için hızlı oynaması lazım. Dünkü gibi yavaş değil. Çünkü yavaş oynadıkça futbolcular meziyetlerini kaybediyor. Böyle bir futbol anlayışı dünyada kalmadı. Şimdi Fenerbahçe Belçika’da turu geçer mi derseniz, rövanşa daha rahat çıkacaklar. Çabuk oynarlarsa orada da kazanabilir.

Yazarın Tüm Yazıları