Bilderberg’de ne konuşuldu?

İstanbul’da üç gün süren Bilderberg toplantılarına katıldım. Eminim önemli bir bölümünüz, gizli kararların alındığını, Türkiye hakkında planlar yapıldığını okumuşsunuzdur. İşte, bu gizli toplantının içyüzü...

Haberin Devamı

Hafta sonunda, üç günlük Bilderberg toplantılarına ben de katıldım. Büyük bir gizlilik ve güvenlik çemberi içinde yaşadık. Ritz Carlton oteline kapatıldık. 100 kişi civarında katılımcı vardı. Otele bizdenbaşka kimse alınmamıştı. Bir tek yabancı içeri sokulmamıştı. Yattık, kalktık, aynı yerde yemek yedik ve sabahın 08:00’inden, akşam 18:00’e kadar arka arkaya toplantık.

 

İçeri girmeden önce, soru işaretleriyle doluydum. Kimlerin katılacağı önceden bildirilmişti. Hepsi birbirinden önemli isimlerdi.

 

Böylesine ünlü ve etkin kişiler bir araya gelince ne olabilirdi? Tabii, bizimkomplo anlayışımıza göre, senaryolar yazılmalı, kararlar alınmalıydı. Zaten medyadaki yazılara bakınca, Türkiye Cumhurbaşkanı’nın dahi burada seçilebilineceği gibi bir izlenim çıkıyordu.

 

Haberin Devamı

Ben de işte böyle bir heyecanla odama yerleştim. En iyi elbiselerimi giydim, en şık kravatımı taktım ve aşağı indim...

 

Etrafıma bakınca, heyecanım daha da arttı. Her biri gazete manşetlerinden düşmeyen, TV’lerin spotlarından kurtulamayan insanlar etrafımdaydı.

 

“...Hele bir de toplantıya girelim, kimbilirdaha  neler yaşayacağım” dedim ve kendimi Bilderberg’in akışına bıraktım.

 

Tam üç gün pestilim çıktı...

 

Birinden çıkıp  diğer oturuma girdim. Katkıda bulunmak, soru sormak ve dikkatle izlemek gerekiyordu. Zira, herkes toplantıları ciddiye alıyordu. Oturumu bırakıp dışarda dolaşan ve kahve içenbir kişi bile yoktu.

 

Son gün, önümdeki notlara bakınca, tam bir hayal kırıklığı yaşadım. Nerede o gizli kararlar? Nerede o gizemli senaryolar? Hani, Cumhurbaşkanı seçimi ve darbe girişimi konusunda kararlar alınacaktı?

 

Neredee...!

 

Haberin Devamı

Ne gizli planlar yapıldı, ne gizli cümleler kuruldu, ne de gizli kararlar alındı. Şimdiye kadar yüzlercesine katıldığım, herhangi bir üst düzey uluslararası toplantıda duyduklarımdan fazlasıyla karşılaşmadım.

 

Katılımcıların ünleri, etkinlikleri dışında farklı hiçbirşey yoktu.

 

Ama bunun aksine,benim gibi uluslararası ilişkileremeraklı bir insan için adeta bir cennet idi. Oksijen aldım. Çok şey öğrendim.

 

Bazı örneklerini vermek isterim...

 

Irak’taki gelişmelerden başlayıp, Çin’in dünyadakiyerini konuştuk. Acaba, tek kutuplu mu yoksa çok kutuplu mu bir dünya  olacaktık?

 

İran’ın nükleer silah sahibi olmasının, hepimizi nasıl etkileyeceği uzun uzun tartışıldı ve kaygılar anlatıldı.

 

Haberin Devamı

Amerika’da nelerin yaşandığı, seçimlerin ne getireceği ve ABD kamuoyundaki havanın hasıl geliştiği üzerinde duruldu.

 

İletişim teknolojisindeki gelişmelerden, enerji politikalarına, kadar dünyanın en önemli sorunları ele alındı.

 

Üç gün sonunda, dünyanın temel sorunlarını en önemli uzmanlardan öğrendik ve tartıştık.

 

BİLDERBERG’DEKİ TÜRKİYE

 

Tabii, Türkiye de ele alındı.

 

Hem de iki ayrı oturumda. Önemli sorular soruldu. Ak Parti’nin ülkeyi nereye götürdüğü, bir darbe tehlikesi yaşanıp yaşanmayacağı üzerinde duruldu.

 

Türkiye hakkında dört soru vardı:

 

  1. Seçimi kim kazanır?
  2. Şeriat tehdidi var mı?
  3. Darbe olur mu?
  4. Türkiye, Irak’a girer mi?

 

PKK ve Irak’taki gelişmeler, Kürt sorunu ve Kuzey Irak’ta yaşananlarayrıntılı şekilde konuşuldu.

 

Haberin Devamı

Ben, gizli kapaklı planlar veya kararlar görmedim, ancak dünyanın en önde gelen isimlerinin Türkiye ile ilgili neler düşündüklerini, kaygılarını duydum. Kafaların nasıl karışık olduğunu gördüm.

 

En önemlisi, üç gün süreyle burada Türkiye konusundaki fikirlerinin biraz daha netleştiğini, bilgilerinin arttığını saptadım.

 

Bilderberg, işte bu açılardan, İstanbul’da toplanarak çok iyi bir iş yapmış oldu.

 

                      *                               *                               *

 

HOŞGELDİN MEHMET BARLAS

 

Genelde yazarlar birbirlerini gizlice kıskanırlar. Bulundukları gazeteyi paylaşmak istemezler. Ben ise, çalıştığım yere güçlü, küfesi yüklü, birikimi olan ve yıllarını hazmetmiş biri geldiğinde çok sevinirim.

 

Haberin Devamı

Mehmet Barlas, işte bu isimlerin başında geliyor.

 

Onun mevcuduyeti POSTA’yı daha güçlendirecek. Onun sayesinde hepimiz daha fazla ilgiyle okunacağız.

 

Barlas, bilgi dağarcığı, çok paylaştığım görüşleri ve dünyaya bakışı ile hem saydığım, hem de çok şey öğrendiğim bir yazardır. Barlas dünü değil, yarını yaşar. Yıllar önceSabah’ta birlikteydik; şimdi POSTA’datekrar buluştuk.

 

Barlas’ın gelişi, göreceksiniz POSTA’nın çıtasını daha da yükseltecek, farklı bir kulvara sokacak. Barlas’ın takipçileri de okur yelpazesine katılacak, bizleri de okuyacaklar.Rıfat Ababay, Rauf Tamer’den sonra Barlas’ın transferiyle çıtayı sürekli yükseltiyor.Ben dahil diğer yazarlarınrekabet koşulları da zorlanıyor. 1 inci ligdeki yazar yarışı daha da zevklenecek. Herkes kendine çeki düzen verecek. Ne yazdığına dikkat edecek.

 

Hoşgeldin Mehmet...

Yazarın Tüm Yazıları