Nitelikli yağma, adalet filan

TEMBEL işi, çoban armağanı...

Haberin Devamı

Birbirinden tamamen bağımsız iki haberi virgülüne dokunmadan, “ve utanmadan” kopyalayıp yapıştırarak pazar gününüze doğru fırlatıyorum...
Okunmazsa yazık olur diye...
Tembelliğimden...
Evet, tembelliğimden...

*

NİTELİKLİ YAĞMA HABERİ: “Hüseyin Avni Ulaş Mahallesi’nde A.A.’nın (12) zorla 2 lirasını aldıkları iddiasıyla M.E. (14), S.Ç. (13) ve O.Ç. (16) hakkında Cumhuriyet Savcısı Yalçın Kartopu’nun hazırladığı iddianame, Erzurum 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi.
İddianamede, mahalledeki parkın yanından geçerek Yıldızkent semtindeki dershaneye gitmekte olan A.A.’nın önünü kesen 3 çocuğun para istedikleri, A.A.’nın da cebindeki 4 lirayı çıkararak 2 lirasını şüphelilere verdiği belirtildi.
Mağdur A.A.’nın diğer 2 lirayı da korktuğu için şüphelilere verdiği ifade edilen iddianamede, şüphelilerin arasında yaşanan tartışma sonucu bu parayı mağdur çocuğa geri verdikleri kaydedildi.
Şüphelilerin, şikâyet üzerine aralarında topladıkları 2 lirayı A.A.’ya iade etmek için polise verdikleri anımsatılan iddianamede, iştirak halinde birden fazla kişiyle birlikte ‘yağma’ suçunun işlendiği vurgulandı.
Şüpheliler M.E., S.Ç. ve O.Ç. hakkında ‘nitelikli yağma’ suçundan 10 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istenen iddianamede, şüphelilerin çocuk olmalarının göz önünde bulundurulması ve etkin pişmanlık hükümlerinin uygulanması talep edildi.” (Kaynak: Anadolu Ajansı)

Haberin Devamı

*
ADALET VE KALKINMA HABERİ: “4 eski bakanla ilgili soruşturma önergesinin görüşülmesi, Meclis TV’nin yayın yapmadığı pazartesi gününe alındı.
AK Parti ve CHP’nin 4 eski bakanla ilgili verdiği soruşturma önergelerinin görüşme günü Meclis TV’nin yayın yapmadığı 5 Mayıs Pazartesi gününe alındı. Vatandaşlar Meclis görüşmelerini TV’den canlı olarak izleyemeyecek.
Meclis TV, haftanın üç günü salı, çarşamba ve perşembe günleri genel kurul toplantısını 15.00-19.00 arasında canlı olarak yayınlıyor. Özel TV kanalları da bu görüşmeleri Meclis TV’den alarak yayınlıyor. Genel Kurul’da Meclis TV dışında çekim ve canlı yayına izin verilmiyor.
AKP grup yönetimi, 4 eski bakanla ilgili soruşturma önergesinin 5 Mayıs günü ele alınmasını benimsedi. 5 Mayıs Pazartesi olduğu için Meclis TV’den de yayın yapılmayacak.” (Kaynak: Gazeteport)

Yazarın Tüm Yazıları