Gayrettepe kafası

Beşiktaşlı Gökhan Töre’nin omuzundan vurulmasıyla, kadim ‘futbolcu-gece hayatı’ denklemi yeniden dillere pelesenk.

Haberin Devamı

İşte zamane futbolcusunun Boğaz mekanlarında başlayıp, Gayrettepe’nin after mekanlarına uzanan izini bol faullü, pek kırmızı kartlı gece maçı. Ama bu maçın sonunda kazanana ‘Linda’ var, kaybedene kurşun!

Beşiktaş’lı futbolcu Fernandes, Ortaköy Anjelique’te kavga etti. Mekân görevlileri Beşiktaşlı futbolcuyu mutfağa saklamak zorunda kaldı. 24 Mart 2013, bir pazar gecesi...
Bu, Fernandes’in ilk vukuatı değildi. Daha önce de evli bir kadına kur yaptığı için Reina’nın tuvaletinde alevlenen tartışma Guti’nin bulunduğu locaya kadar uzanmış ve şiddetli bir kavgaya dönüşmüştü. Kavgaya, locada bulunan Nouma ve birkaç futbolcu da karışmıştı. 14 Ağustos 2011, yine bir pazar gecesi...
Bir başka pazar akşamı da Selçuk İnan, Burak Yılmaz ve Bekir İrtegün’ün vukuatı patladı. Ardından Beşiktaş’ın yıldız futbolcusu Sezer Öztürk, Reina’da tartıştığı kişiyi darp ettiği gerekçesiyle gözaltına alındı. 25 Ağustos 2013, tabii ki yine bir pazar gecesi...
Son olarak omuzundan vurulan Gökhan Töre ve arkadaşlarının başına gelenler... Yine maçtan çıkmış futbolcular, yine bir gece kulübü ve yine bir ‘futbolcu adamın pazar gecesi eğlencesi’...
Sorumuz şu: Futbolcu bekar adam, maçtan çıkışı pazar akşamı yeni zengin otomotivciyle, enerjisinin zirvesindeki petrolcüyle aynı mekânda nasıl çapkınlık yapacak?

Haberin Devamı

Kampa dönmeden önce 5-6 saati var

Sporcu, özellikle de futbolcu adamın sıradan şehirli beyaz yakalı gibi ‘bugün Lucca’da tanışayım, ertesi gün telefonlaşayım, daha ertesi gün yemeğe çıkarayım’ gibi bir vakti yok. Bizim üç büyüklerin ya da şehre deplasmana gelmiş Anadolu kulüplerinin oyuncularının toplasanız 5-6 saati oluyor bu sosyalliğini sağlamak için. Ve Boğaz kulüplerinde başlayıp hep ama hep Gayrettepe barlarında son buluyor ‘sporcu adamın pazar gecesi koşusu’...
O gün de aynısı oldu. Anlatılanlara göre oyundan alınmasına isyan eden Gökhan Töre, soyunma odasına gitti. Duşunu alıp üzerini değiştirdiğinde maç bitmiş, takım arkadaşları da soyunma odasına gelmişti. Onları görünce ilk sözü “Gece nereye gidiyoruz?” oldu. Kafası bozuk futbolcu ve arkadaşları o gece Reina’nın yolunu tuttular. Buradan kovuldukları iddiasını Renia’nın işletmecisi Ali Ünal yalanlıyor: “Kendi aralarında eğlendiler, hesaplarını ödeyip gece 03.00 civarı kalktılar”. O saatten sonra gidecek tek bir yer kalmıştı: Gayrettepe’deki Bedroom. Şehir bomboştu ve 15 dakikada mekanın kapısına vardılar. Yanlarında Fenerbahçe’den Emenike ve Webo da vardı. Kıyamet, yan localardaki kadınlarla teşviki mesaiye girilince koptu. Önce kadınlardan biri ve yanına gelen erkek arkadaşı tartışmaya başladı, sonra müşteri masanın üstüne çıkarak silahına davrandı. Ne olduğunu bile anlamayan Beşiktaşlı Gökhan, takım arkadaşı Tolga’ya sonradan olayı anlatırken “Mekanda bir ses duyduk ama anlam veremedik” diyecekti. Zaten omuzuna bir kurşun isabet ettiğini de 15 dakika sonra arabaya bindikten sonra farkedecekti.
Sorular herkesin kafasında net: Genç bir sporcu, dinlenmesi gereken bir maç akşamında vurulduğunu bile fark edemeyecek hale nasıl geliyor? Bir silahlı adam, kapısında güvenlik kontrolü yapılan bir mekana nasıl girebiliyor? Üstelik bu mekân şehirdeki birçok gece kulübünün kapı güvenliğini sağlayan Şazi Şekergümüşü’nse...

Haberin Devamı

Vurulup vurulup şikayetçi bile olamıyorlar

Cevap, bu olacakları öngörüp bir ay önce bu konuda yazan Ersin Süzer’den: “Bazı adamlar vardır ki kulübe girişte onların üstünü arayamazsın. Sayıları çok az ama hâlâ böyle insanlar var. Burada asıl mesele, futbolcuların, özellikle de yabancı sporcuların İstanbul raconuna uymayan eğlence biçimleri. İmzayı attıkları günün gecesi soluğu eğlence yerlerinde alıyorlar. Ama buranın raconunu bilmiyorlar. İstanbul’da tanımadığın adamın locasına oturup yanındaki hanımla sohbet falan etmeye kalkamazsın. Kalkarsın da, adam futbolcu mutbolcu tanımaz, arıza çıkar. Kulüplerin, menajerlerin futbolcularını uyarması lazım. Fernandez’in, Guti’nin bu yön yöntem bilmez hallerine, sonra da olay çıktığına çok şahit olduk.”
Benzer bir olay daha 15 gün önce aynı kulübün tuvaletinde, eski Adanasporlu Erkan Ergün’ün başına gelmiş, bacağından vurulan futbolcu saldırgandan şikayetçi bile olamamıştı.
Cinnet geçirip sağa sola kurşun yağdıran adam mı? Zonguldak’ta benzin istasyonu sahibi olduğu söylenen Korhan Bahadır’ın daha önce bir gazeteciyi topuğundan vurmaktan sabıkası olduğunu ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Abiyeli R&B

Her şey Ritz Carlton Oteli’nin altındaki Redroom Club’ın çarşamba akşamları R&B çalmasıyla başladı. Gurbetçi futbolcular ve yabancı sporcular böylece İstanbul’da bu müziği dinleyebilecekleri bir mekana kavuşmuştu. Gerçi Taksim’deki Riddım yıllardır açıktı ama oranın ortamını fazla ‘terli’ buluyorlardı. Sonra Ortaköy’deki Supper Club’ın R&B geceleri başladı. İki senedir adresse Gayrettepe’de Masquerade ve Bedroom. Supper Club’ın işletmecisi Tarkan Ahmet ekibini toplayıp Masquerade ailesine geçtiğinden beri R&B camiasında Supper’ın esamisi pek okunmuyor.
2012’de Galatasaray’ın şampiyon oyuncularına ve ailelerine ev sahipliği yapan Masquerade Türk futbolünün yarı resmi lokali gibi. Futbolcuların pazar gecesi maratonunu tamamladıkları Albüm, Vitrin, Bedroom gibi mekânlarla da kardeş işletme. Yılbaşı akşamı giriş 1000 TL’ydi. İki bin kişilik mekanda tuvalete gitmek bile yarım saat. Gidiğiniz zaman da şu makaralara tanık oluyorsunuz: “Kadın fordçu ilk kez burada gördüm.”
Sabahın köründe yüzlerce insanı eğlenirken görüp de “Bu insanlar kim, ben neredeyim?” diye sosyal medyaya sarılan çok. Kot giymiş kadın yok denecek kadar az. İçerideki habiye elbiseli hanımlara bakarak düğün salonuna geldiğinizi sanabilirsiniz. Ama DJ Blackcat birazdan şehrin en sıkı R&B müziklerini yapacak.
Gayrettepe kafasına hoşgeldiniz. Ama unutmayın yüzlerce kişinin rave halinde eğlendiği o karmaşanın da kendine has kuralları, raconları var. Burada gül konuşmaz; sokak müzisyeni konuşmaz; zekice espriler, ince iltifatlar konuşmaz; şişe konuşur, bahşiş konuşur, yataklı king loca konuşur. Sabahın beşinde bu mekanlarda toplanmış insanlar seks konuşmakta da daha rahattırlar. Ortam hedefe odaklıdır, direkttir, bu yönüyle samimidir. Bir müdavimin Foursquare’de check-in yapaken motor yağı reklamı paylaşmasının altında işte bu mantık yatar. Müdavimlerden Buğra “Kimse kusura bakmasın, burası et pazarı olmuş durumda” derken haklı. Ama Hasan da haklı: “Herkes mekanın arkasından konuşuyor, sonra Masquerade’e gidelim mi deyince de, ‘Evveett!’ diyor.”

Haberin Devamı

Futbolcular kendileriyle olmak isteyen kızlara ‘Linda’ diyor

Futbolcuların pazar akşamı turları etnik kökenlerine göre şekilleniyor. Yabancılar pazar gecesine ya Reina, ya Anjelique ya da Masquerade’de başlıyor. Türk sporcuların bir kısmı yabancılarla takılıyor, bir kısmı da gurbetçi oyuncularla birlikte Ortaköy Albüm Bar’ın yolunu tutuyor. Albüm barda her pazar DJ’liğini Nişantaşı Kav’ın sahibi Cenk Çöteli’nin yaptığı Arabesk geceleri var. Burak Yılmaz, Selçuk İrem, Selçuk Şahin, Caner Erkin ve Gökhan Töre müdavimi.
Ses yasakları başladığından beri Reina ve Anjelique’in ortamı erken bitiyor. Saat dörtte Masquerade de kapanınca hâlâ eğlenmek isteyen futbolcuya tek adres Bedroom kalıyor. Çünkü futbolcu için en iyisi Gayrettepe kafası. Futbol alemi Beyoğlu Wake Up Call ya da Nişantaşı Dlux kitlesini kendi hızında, aciliyetinde bulmuyor.
Drogba, Webo, Schnieder ya da Meireles... Masquerade ya da Bedroom... Mekana girdiğinde futbolcuların çok bir şey yapmasına gerek yok. Buralara geleceklerini bilen Linda’ları da onları bekliyor oluyor. ‘Linda’, futbolcuların kendileriyle olmak için can atan Türk kızlarına taktıkları isim. Bu kelimenin patenti eski FB’li Bilic’e ait. Linda’lar bol ve zahmetsiz olmasına rağmen futbolcuların aralarında Linda kavgası çıktığı da oluyor. En son yaşanan Veli Kavlak ile Uğur Boral kavgasının bir Linda meselesi olduğu anlatılıyor.

Haberin Devamı

Futbolcu adamın gece turu

* AKŞAM
Yerliler ve gurbetçiler: Albüm’de Arabesk gecesi
Yabancılar: Anjelique, Reina, Musquerade
* GECE
Hepsi: Reina, Anjelique, Musquerade
* SABAH
Hepsi: Bedroom

Yazarın Tüm Yazıları