2014 Model seyyar kanalizasyon

Mamak Mehtap Mahallesi 142/1 Sokak’taki bir sorunumuza 4 yıldır çare bulunamadı. Yaşamdan soğuduk.

Haberin Devamı

Mamak’ın fiziki yapısı malum. Sokağımızın bir tarafında büyük bir kaya kütlesi bulunuyor. Bu kaya üzerine inşa edilen onlarca evin atık suyu kayadan aşağı inen seyyar bir boru ile sokağımızdaki rögara aktarılıyor. Kaya üzerindeki evlerin su tüketiminin yoğun olduğu sabah ve akşam saatlerinde seyyar borudan taşan su, sokağımız üzerinden Mamak Belediyesi Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nin arkasına doğru akıyor. Kokusu ayrı, sağlımıza olan etkisi ayrı dert.
Burası aynı zamanda Esentepe İlköğretim Okulu’nda öğrenim gören çocukların geçiş güzergahı. Her gün mikrop saçan bir sokak üzerinden geçiyorlar. Bir mahallenin zorunlu güzergahı olması nedeniyle herkes ayaklarının altındaki mikrobu kendi evlerine taşıyor. Başkent’in metropol bölgesinde bu sağlıksız yaşam koşullarını hak etmiyoruz.

Haberin Devamı

ÇALMADIĞIMIZ KAPI KALMADI

Sorunun çözümü için dört yıldır çalmadığımız kapı kalmadı. Ankara Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, ASKİ, Mamak Belediyesi, İl Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne ayrı ayrı başvurduk. Birçok kez yetkililer geldi, bölgede inceleme yaptı. Bu boru ve etrafına saçtığı kanalizasyon atıklarının sağlığımızı ciddi anlamda tehdit ettiğini söylediler. Fakat iş sorunun çözülme noktasına gelindiğinde hiçbir kurumun somut bir adımını göremedik. Mahalleli olarak sadece sağlıklı koşullar altında yaşamak istiyoruz. Sorunumuzun bir an önce çözülmesini umut ediyoruz.
Metin YAKICI

Toplu katliam aracı olmasın

EGO otobüsünün, özel halk otobüsü ile çarpıştığı ve 3 kişinin hayatını alan feci kaza, Ankara’daki toplu taşımanın güvenlik zaafiyetini bir kez daha gözler önüne serdi.
Meşrutiyet Caddesi’nde bulunan 541 no’lu Eryaman durağındaki değnekçi rekabetine şahit olduktan sonra, otobüse binin. Şoförün duraklardan yolcu almak için yaptığı cambazlıkları (belediye otobüslerinin önüne kırmak gibi) görmek, beni ürkütüyor. Toplu taşıma araçları, toplu katliam araçlarına dönüşmeden yetkililerin bu duruma müdahale etmesi gerekiyor.
Hami BOÇKAY

Girişi Şair çıkışı Şahir

Çankaya’ya bağlı Kazım Özalp Mahallesi’nde bir sokak....
Sokağın adı girişinde farklı, çıkışında farklı yazıyor. Postacılar da dahil herhalde itiraz eden biri olmamış ki, Büyükşehir Belediyesi yetkilileri halen bu hatalarını düzeltmemiş.
Girerken Şairler Sokak, çıkarken Şahirler Sokak.
E.B.

Haberin Devamı

Ankaralının vay haline

EGO, toplu taşımada İstanbul’daki ‘AKBİL’ benzeri uygulamaya geçti. Bu sistemde önce kart alıyor bu karta depozito bedeli 5 lira ödüyorsunuz. Doldururken 5 lira ve katları olmak üzere kredi yüklenen sistemde devamlı küsurat içeride kalıyor. (Tek ücret, 1.75 kuruş olunca depozitolu akıllı kartta bakiyeniz mevcut oluyor) EGO, kamu yararından ziyade kâr saiki ile işlem yapan firmadan farksız. Maliyeti 1 lirayı aşmayan kartı Ankaralıya 5 liraya satan kurum, bir taşla iki kuş vuruyor. Belli ki bu iş yine birilerine kaynak akıtıyor. Zayi olduğunda yenisine de aynı fiyat uygulanacaksa Ankaralının vay haline...
Metin ALTAY

Yazarın Tüm Yazıları