Renkliler renksizler

Ligde 30’uncu haftayı da geride bıraktık. Fenerbahçe Şampiyonluğu ilan etmese de şampiyon.

Haberin Devamı

Şimdi ikinci sırada , Beşiktaş ’mı Galatasaray mı, ipi göğüsleyecek. Kayseri’de iki takım da düşecek mi diye fala bakmaya başladı.

Heyecan artık küme düşme pozisyonda olan takımları derler ya “ Ateş bacayı sardı” demişken Karabük ‘de trafolar patladı, elektrikler kesildi, yangın çıktı ama oyunda gol çıkmadı.

Renkliler:
Kasımpaşa:
Galatasaray gibi bir takım karşısında sahada renkten, renge bürünen bir takım izledik. Görev alan tüm oyuncular aynı tempoda, aynı hırsla oynar mı, işte Kasımpaşa topluluğu bunu yaptı. Ayırım yapsaydık haksızlık olurdu.

Atiba( Beşiktaş): Bir kere profesyonel olduğunu, bu işten ekmek yediğini bilen bir yapıya sahip. Oyunda hiç küsmeyen, yalnız oynamak istediği futbolu oynamak için her yerde varını yoğunu koyan bir yabancı

Yusuf( Trabzonspor): Bu genç yetenek attırdığı gol yanı sıra attığı, oynadığı futbolla Trabzon’da zirveye çıktı. Zaten yetenekli bir oyuncu olan Yusuf’u daha uzun yıllar bekliyor, yolu açık , kapatırsa kendi kapatır. Bu yolda devam ederse hem Trabzon , hem de Türk futbolu için bir ikram olacak.

Sow(Fenerbahçe): Takımın en istekli oyuncusu idi. Attığı golde, görüşü, vuruşu tam bir beyin idmanı yaparak ortaya çıktı. Fenerbahçe’nin en renkli kişi oldu çıktı.

Lualua: Rizespor): Oyunun üçte birinde sahada idi. Durgun, yavaş, giden Rizespor’un pedalına basarak hız yaptıran oyuncu oldu. Kongolu ,2 asist yaptı nefis bir de gol atarak Rizespor’u ligde kalma şansını yükseltti.

(Fernandao): Galatasaray karşısında iyi giderken bir yere düşen Bursaspor keyifsiz maça çıktıkları belli oldu, bereket Fernandao vardı da Elazığ karşısında galibiyeti kazandı.

Gosso(G.Birliği): Bu oyuncu Orduspor ligde başarılı günler yaşadığında, o vardı. Bir kenara savaşmasını seven bir oyuncu. Rakibi oyundan düşüren, takımı ayağa kaldıran bir futbol felsefesine sahip.

Nobre( Kayseri): Türkiye’de hala ayakta olan oyuncu. Gol atmak için yaratılmış Kayserispor’ u ligde bırakması için çırpınıyor.

Aatıf(Sivas); Takımını devamlı sürükleyen oyuncu. Bir kere mesleğinin iyi yapmak için şartlanmış bir oyuncu . Kötü oynadığı değil, hata yaptığı zaman görünen bir oyuncu

Haftanın En renkli teknik adamı: Şota ( Kasımpaşa)
Renksizler:

Galatasaray: Tüm bir ekibin oyun dışı kalması bir hayli garip. Bir hafta önce değişik bir grup bir hafta aynı grup dan eser yok. Galatasaray’ın böyle iniş çıkışları daha önceleri yoktu yeni başladı.

Gaziantep: Asansör gibi takım hangi katta duracağı belli olmayan, düğmelere yanlış basan bir yapı içinde.

Kuyt(Fenerbahçe): İlk kez sahada görünmedi. Onun da zamanla böyle dinlenmeye ihtiyacı var.

Emre(Fenerbahçe): Oyun içinde hep sen mi haklısın. Faul yaparsın kendine kızarsın, kendin bir faul aldın mı, hakemden, rakibinden intikam alacak şekilde sinirleniyorsun, sen böyle bir insan değildin nasıl oldun anlamak güç…

Olcay(Beşiktaş):
Biliç sana sıkmadan formayı veriyor, ama bir gün gelecek bu günleri arayacaksın, bereket versin ligin sonlarına giriyoruz, Biliç formayı bir kere vermediği anda gerisi ne olur belli olmaz.

Emre Güngör(Antalyaspor): Gereksiz oyundan kopmaların , gereksiz hatalı olarak hakemlere tavrın, oyunu geriden okuyamaman takıma mağlubiyeti getiren oyuncuların içinde oldun. Üç puan Antalya için altın puandı, ama olmadı .

Haftanın en kötü teknik adamı: Mancini

Yazarın Tüm Yazıları