Şükrü Küçükşahin
Şükrü Küçükşahin
Şükrü KüçükşahinYazarın Tüm Yazıları

Bahçeli çok geziyor çok konuşuyor

MHP’nin pazar günkü seçimde bir yükseliş göstereceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

MHP Lideri Devlet Bahçeli de yükselen bir grafik sergiledi bu seçim döneminde.
Önceki seçimlerden farklı bir gezi programı uyguladı.
MHP Genel Merkezi’nden aldığım bilgilere göre, seçim için yola 4 Ocak’ta çıkan Bahçeli, dün itibariyle 36 il, 185 ilçe ve 215 beldeye gitti.
İl merkezlerinde büyük mitingler düzenlemek yerine ilçe ilçe dolaşıp, kalabalıklara hitap etmeyi yeğleyen Bahçeli, günde ortalama 8 konuşma yapıyor ve hemen hemen hiçbirine de konvoyla gitmiyor.
Ankara’nın ilçelerine düzenlediği gezileri izlediğim Bahçeli, değişmeyen ciddi yüz ifadesiyle AKP ve Başbakan Erdoğan’a eleştiriler yöneltip durdu.

AYNI YAĞMURDA SIRILSIKLAM

Diğer liderlerden farklı olarak sözlerine, bütün partilere başarı dileyen siyasi nezaket ifadesiyle başlayan Bahçeli’nin farkı bu kadar da değil.
Malum Bahçeli, gezilerinde karayolunu tercih ediyor ve makam aracı da hep hız limitlerini zorluyor.
Buna rağmen, ilginçtir Bahçeli, çok dikkatli bir çevre gözlemcisi.
Yol boyu ilginç doğa, bina, yapı, ağaç, vs. gördüğünde aracı yavaşlatıyor, arkadan gelen parti görevlisine telefon edip, oranın fotoğrafının çekilmesi talimatını veriyor.
Bahçeli’de artık çok zengin bir fotoğraf koleksiyonu oluştu denebilir.
Bu seçimlerde Bahçeli’nin yağmurla arası genelde iyi oldu!
Pek çok mitingini yağmur altında gerçekleştirmek zorunda kalan Bahçeli, ne şemsiye tutturuyor, ne de palto giyiyor.
Hani kimsenin kendisine lafı yok; ama Bahçeli böyle davranınca yanında duran bütün MHP’liler de farklı davranamıyor.
O nedenle, en çok da Samsun’da topluca sırılsıklam olan MHP’liler, “Beraber ıslandık biz bu yağmurda” demeyi çok hak ediyorlar; ama ülkücüler bu durumu, “Yağmur bereket, milliyetçi hareket” diye sloganlaştırmakla yetinmiş.

Haberin Devamı

AKP’LİLERE GÖREV VERDİ

Bahçeli, yolsuzluk iddiaları üzerinden AKP’ye yüklenirken, “Kararan bir AKP, kirlenen bir toplum var” dedikçe alandan Erdoğan’ı hedefleyen sloganlarla karşılaşıyor.
O da noktayı, ‘temiz siyaset, temiz toplum’ diyerek koyuyor.
Her mitingde partililerden, ‘herkese güler yüz göstermelerini’ isteyen Bahçeli, gençlere ise mutlaka, “Sokaktan uzak durun; sokak kirlidir, kanlıdır” tavsiyesi yapıyor.
Başbakan’ın tüm erkleri kendisine bağladığını ısrarla yineleyen MHP Lideri, “Bunu yaptığı için Erdoğan, muhafazakâr demokratlıktan diktatörlüğe kaydı” diyor.
Konuşmalarında sesini beklediğimden daha az yükselten Bahçeli, Başbakan ve AKP’ye yönelik eleştirilerin ardından, “AKP’ye oy vermiş kardeşlerimi incitmek niyetim yok” cümlesini etmeden durmuyor ve o seçmene seslenmeyi şöyle noktalıyor:
“AKP’yi, Başbakan’ı bu diktatörlükten vazgeçirecek oy oranına çekme görevi sizin.”
Seçmeni ajite etmekten çok, sakinliğe ve düşünmeye davet ettiği gözlenen Bahçeli, MHP’nin seçim pusulasında son sırada yer almasına değinmeden de konuşmalarını bitirmiyor.
Partisinin özellikle İç Anadolu ve Karadeniz’de önemsenecek bir oy artışı yaşayacağını düşündüğüm Bahçeli, oy pusulasını da şu söylemle propaganda unsuru yapıyor:
“Halkımız, en son umudum sensin ey MHP diyor.”

Yazarın Tüm Yazıları