Londra'ya git!

FRANSA’daki Dünya Kupası’nda unutulmaz anlar yaşamıştım.. Hırvat Milli Takımı o kupanın üçünsüydü..

Haberin Devamı

Biliç ve Prosineçki de o takımın iki önemli ismi olarak öne çıkmışlardı.. Yıllar sonra iki futbol adamını Türkiye Ligi’nde seyretmek büyük keyif oldu benim için..
Maç da güzel başladı.. Yüksek tempolu ve tartışması bol bir ilk yarı izledik.. Olcay’ın attığı ilk golde, Almeida ofsayttı.. Bir anlık tereddüt sonrası gol kararı çıktı.. Beşiktaş bu sezon hakem hatasıyla önemli puanlar kaybetti.. Bu maçta lehine bir hata oldu..

Maç tekrar edilebilir

Ama ilk yarının son anlarındaki hakem kararı hepimizin kafasını karıştırdı.. Taç çizgisinin kenarındaki ikili mücadelede hakem Mustafa İlker Coşkun “devam” dedi.. Beşiktaş atağı sürerken, 4. hakemin sakatlık ikazıyla maçı durdurdu.. Sonrasında top hakem atışıyla değil, Kayserispor tarafından direkt atışla başladı.. Eğer faulse Coşkun o pozisyonda neden top bariz şekilde el değiştirmişken 20 metre kadar Beşiktaş atağına izin verdi? Eğer faul vermediyse, ki bütün hareketleri onu gösteriyordu, neden maç hakem atışıyla başlamadı? Raporda bu konu tam olarak açığa kavuşmazsa maç tekrarı kararı bile çıkabilir..
Fernandes’i bu maçta çok beğendim.. Sezon başında olduğu gibi çok mücadele etti.. Motta sert bir oyuncu.. Sevimsiz yönleri var.. Ama futbolu iyi biliyor.. Çizgiden çıkardığı top ve attığı golle galibiyette pay sahibi oldu..

Haberin Devamı

Işık gözükmüyor

Beşiktaş kazanmasına karşın rakiplerini çok korkutacak bir oyun anlayışına sahip değil.. Kopuk kopuk oynuyorlar ve savunmanın iki kanadında büyük boşluk veriyorlar.. Bir uyarım da Oğuzhan’a.. Bir an önce Londra’ya gidip eski arkadaşı Van Persie ile sohbet etmesinde yarar var.. Çünkü Hollandalı yıldız Oğuzhan’a hep güzel eleştiriler getiriyor.. Oğuzhan onu dinlerse çok iyi yerlere gelir..
Kayserispor’un işi kolay olmayacak kalan haftalarda.. Şehirle takım arasında bağlar kopmuş görünüyor.. Prosineçki’nin Ömer Bayram’ı oynatmayışını da hiç anlamadım.. Ben olsam Semih, Serdar, Tuncay, Yekta gibi kendi takımlarında fazla şans bulamayan tecrübeli isimleri alır, şehri stada çekmeye çalışırdım.. Çünkü tünelin sonunda ışık gözükmüyor..

MAÇIN İYİSİ

Haberin Devamı

Gol kurtaran, gol atan ve kırmızı gören Motta..

MAÇIN KÖTÜSÜ

Eski gücünden çok uzak gözüken Mert Nobre..

HAKEM: Yardımcılarıyla birlikte tartışılacak kararlar verdi..

Yazarın Tüm Yazıları