Kent ormanı

2013 yılında çağdaş Türkiye’nin başkentinden “kent manzaraları”nı özetle sıralıyorum.

Haberin Devamı

Hepsi farklı tarihlerde Ankara Hürriyet’te bir süredir devam ettirdiğimiz “Şehrin 4 Atlısı” sayfalarında yayınlandı. Bakın nasıl bir Ankara’da yaşıyoruz:

RAFTİNG

Keçiören Gülbaba Caddesi’nde kanalizasyon şebekesinden sızan sular dokuz apartmanın bodrum katını şelaleye çevirdi. Apartmanlardan biri çareyi pompa sistemi kurmakta buldu.
Yürüyen merdiven çalışmaları sırasında Başkentin göbeğindeki Kolej metro istasyonundan kaynak suyu çıktı, Ziya Gökalp Caddesi göle döndü.
Her yağmurda olduğu gibi Ankara’nın yükselen değeri Çukurambar dahil olmak üzere, neredeyse bütün sokaklarda küçük göletler oluştu. Atatürk Kültür Merkezi de yağmurdan nasibini aldı. Günler geçmesine rağmen su ortada kalınca vatandaşlar tepki göstererek, “Kendimizi Venedik sokaklarında hissediyoruz” dedi.

Haberin Devamı

HAYATTA KALMA

Eskişehir, İstanbul ve Konya Yolu gibi ana arterlerde yerden metrelerce yükseklikteki üst geçitlerin bazılarında paratoner bulunmadığı ortaya çıktı. Belediye yetkilileri, “Hemen müdahale ediyoruz” dedi.
Her geçişin “can pazarı”na döndüğü Aydınlıkevler İrfan Baştuğ Caddesi’nde hızlı giden otomobillerin arasından karşıya geçmeye çalışan vatandaşlar, caddeye üst geçit yapılmasını istiyor.
Çukurambar’da bir yanda milyon dolarlık projeler yükselirken diğer yandan gecekondu hayatı devam ediyor. Ailelerin çocukları da trafik ışıklarında dilenerek para kazanıyor.

TREKKİNG

Ankaralıların vazgeçilmez semtleri arasında gösterilen ve pahalılık açısından İncek ile Çankaya’yı aratmayan Bahçelievler’de vatandaş, yıllardır yenilenmeyen kırık, dökük kaldırımlara isyan etti. Sıhhiye Celal Bayar Bulvarı’nda yol boyunca uzanan kabloları açık duran elektrik direklerine, vatandaşlar tepki gösterirken, Kurtuluş Parkı’na yakın olması nedeniyle, çocuklar açısından tehlike oluşturduğunu söyledi.

ORYANTİRİNG

Kırkkonaklar’da, yol genişletme çalışmalarının ardından elektrik direkleri yolun ortasında kaldı.
Ankara’nın en önemli yeşil alanlarından birisi olan İmrahor Vadisi, izinsiz dökülen hafriyat nedeniyle yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Yetkililer kaçak dökümün önüne geçilemediğini söyledi.
Ve daha bunun gibi sayamadığım onlarcası...

Haberin Devamı

NASIL BİR KENTTEYİZ

Ankara’daki eylemciye, “Gidin ormanda yaşayın” demeye gerek yok. Modern şehir hayatından çoktan vazgeçtiğimizi görün diye hatırlattım bunları, hepsini alt alta koyup da nasıl bir şehirde yaşadığımızın fotoğrafına bakın ve kent zannettiğimiz “kent ormanı”nı görün diye...

Kentliye dokunduk

Ankara Hürriyet’te 8 Nisan’dan itibaren “Şehrin 4 Atlısı” sayfalarına kentin birçok sorununu, problemini taşıdık. Bu sıkıntıların birçoğuna yetkililerce anında çözüm bulundu. Vatandaşın yöneticilere ulaşamadığı noktada, yerel haberciliğin en önemli sacayağı olan kentliye dokunurken, Ankara’nın pek çok eksiğini de gözler önüne serdik. Biz bu eksiklerin giderilmesi için üzerimize düşeni yerine getirmeye devam ederken, ilgili kurum ve yöneticilerin de bugüne kadar “Şehrin 4 Atlısı” sayfalarına gösterdiği hassasiyeti aynı şekilde devam ettireceğine inanıyoruz.

Yazarın Tüm Yazıları