Yeni fenomen: Kayıp...

Star’da yayınlanan Romanya-Türkiye maçının devre arasına denk düşen zaman diliminde, Kanal D yeni dizisi Kayıp’ın 14 dakikalık ön gösterimini yayınlandı...

Haberin Devamı

Türk televizyonlarında ilk kez denenen bir uygulama bu...
Bir dizinin 14 dakikalık ön gösterimi yayın gününden iki gün önce ilk kez yayınlanıyor.
Eminim bu uygulama da dizilerin ilk bölümünü aynı gece peş peşe yayınlamak gibi (bunu da ilk Kanal D yapmıştı) diğer kanallar tarafından hemen uygulanacaktır.
Yapımcılar “biz de ön gösterim istiyoruz” diye kanal yönetimlerine bastıracaklardır.
Sizin 14 dakikasını izlediğiniz Kayıp’ın ilk bölümünün ben tamamını izledim...
İşte notlarım...

Hikaye İrfan Şahin’e ait...
Bilenler bilir, Doğan TV Holding CEO’su İrfan Şahin eski bir polistir... Yıllardır da kafasında bir polisiye senaryo yazmak fikri vardır. İşte Kayıp o fikrin eseri. Kayıp’ın hikayesi İrfan Şahin’e ait. Sadece hikaye de değil, sinopsis yazımından senaryonun kaleme alınmasına kadar her aşamasıyla içinde olduğu bir proje. 2010’dan bu yana bu proje üzerinde çalışıyor.
Bugüne kadar çeşitli senaryo gruplarıyla, yönetmenlerle üzerine kafa yordu, defalarca değişti hikayenin kurgusu, sonunda ortaya bu çıktı...

Haberin Devamı

HBO kalitesinde dizi
Dizinin ilk bölümünü dur kalk, tekrar tekrar izledikten sonra İrfan Şahin’i aradım... “Elinize sağlık, müthiş sürükleyici bir hikaye olmuş.
Görüntüler, kurgu 10 numara. Bunu gönder HBO’da yayınlansın. Dizinin tek bir handikapı var, bu kaliteyle bizim Türk seyircisine fazla gelebilir” dedim... Güldü...

İtalya’da çocuk kaçırma
Zengin bir ailenin oğlunun kaçırılmasıyla başlayan olayları anlatıyor Kayıp... Eski bir polis olduğunu bildiğimden, “Polislik döneminde yaşadığın gerçek bir olaydan mı aldın hikayeyi?” diye sordum İrfan Şahin’e... “Hayır.
Hatırlar mısın 70’lerde İtalya’da Fiat’ın patronunun çocuğunu kaçırmışlardı. Yıllar önce bir arkadaş toplantısında bu olayı konuşurken bende ışık yandı.
Buradan hareket etmeliyim diye düşündüm” yanıtını verdi. Kayıp’ın çıkış noktası işte böyle...

Mete Horozoğlu gibi polis olur mu?
Sonra dizinin detaylarını konuşmaya başladık. “Mete Horozoğlu sanki daha cool, daha kahraman bir polisi oynasa daha iyi olmaz mıydı?” dedim... “O bir kahraman değil.
Kahraman olarak işe başlamıyor. Ama merak etme kahraman olacak, senin dediğin gibi bir polisi ilerleyen bölümlerde göreceksin” dedi.
13 bölümün tamamının senaryosu yazılmış. “Ucu açık mı hikayenin?” diye sordum. “39 bölümde bitirmek istiyoruz” yanıtını verdi.

Haberin Devamı

Macera artacak...
Cuma akşamı diziyi izlediğinizde göreceksiniz... Soluksuz bir macera var. “Bu kadar malzemeyi ilk bölümde tüketmeye ne gerek vardı?” diye sordum.
“Bizim en zayıf bölümlerimiz ilk 3 bölüm. Sonrasında bu gördüğünden çok daha fazlası var” dedi İrfan Şahin...
En zayıf bölümlerinden biri buysa, Kayıp’ın bu sezonun en çok konuşulacak dizilerinden olacağı kesin.
Mesela “İlk bölüm finalini (sürprizi bozup söylememeyim) kesseniz merak uyandırsanız” dedim. “O final gibi daha çok var dizide” yanıtını aldım.
Oyuncuların performansı
Kayıp’ın çok sağlam bir oyuncu kadrosu var. Kaçırılan çocuğu canlandıran küçük oyuncu Erhan Can Kartal ekranın yeni starı olacak. Annesi Dolunay Soysert çok iyi... Aslı Enver’in hayatının rolü olacak bu..
Sonraki bölümlerde daha çok rolü olacak İlker Kaleli, Menderes Samancılar çok iyi karakterler. Ve tabii Mete Horozoğlu, ekranın yeni fenomen polisi olacağı kesin...

Haberin Devamı

Kadınlar da izliyor...
Benim diziyle ilgili eleştirilerimden biri de, “Bu bir erkek hikayesi olmuş, kadınlar izler mi acaba” oldu.
Ama sonra bunu kendim çürüttüm. Çünkü üç farklı kadınla izledim dizinin ilk bölümünü, üçü de soluksuz takıldı. Zaten yapım ekibi de izleme grupları oluşturmuş ve kadınlardan çok olumlu tepkiler almışlar. 14 dakikalık ön gösterimi Romanya-Türkiye maçının ardından reytinglerde ikinci oldu. Yarın akşam 20.00’de başlayacak olan dizi, bu performansıyla eminim zirveye kurulacaktır.

Yazarın Tüm Yazıları