Melda Narmanlı Çimen
Melda Narmanlı Çimen
Melda Narmanlı ÇimenYazarın Tüm Yazıları

Gel keyfim gel

Herkesin evde ya da bahçede favori bir bölgesi vardır. Trend avcılarının ‘cocooning’ adını verdikleri akımın esası da budur zaten.

Haberin Devamı

Büyük bir evin içinde kendimize özel bir koza yaratarak keyif çatma sanatı!

Boş ve aydınlık

O kadar sosyal ve ‘online’ yaşıyoruz ki, kendimizle baş başa kalabilmek bugün bir lüks haline geldi. Açık ofisler, iPad’lerimiz ve telefonlarımız hayatımızı paylaşıma açık hale getirdi. Teknolojiden ayrılmasak bile kabuğumuza çekilmek istediğimizde tercihimiz boş ve aydınlık alanlar...

Yayıl-yuvarlan

Hayatımızı şehir yaşamının hızlı temposu karşısında ortaya çıkan konfor ihtiyacı üzerine kurguluyoruz. Form konusunda üzerinde ‘yayılmaca’ işlevine sahip geniş, derin ve L şeklindeki rahat kanepelerle dinlenme koltuklarını tercih etmemiz, evde kendi kozamıza çekilme dürtüsünün diğer bir kanıtı.

Buradan çıkmak zor!

Gökyüzünü yorgan yapıp üzerinize alabileceğiniz böylesi bir kaçış noktası herkese nasip olmaz ama evinize bir daha bakın, kim bilir belki de benzer bir keyfi kurgulayabileceğiniz atıl kalmış bir köşeniz vardır. Size tek gereken rahat minderler ve bitkiler...

Haberin Devamı

Lütfen rahatsız etmeyiniz!

İzole olma fikri tasarımcılara o kadar cazip geliyor ki sadece bu amaca hizmet eden mobilyalar tasarlamaya başladılar. Adeta hayal kurmak için yaratılmış bu mobilyaların en ünlüsüyse Dedon markasının Nestrest isimli bu tasarımı.

Camdan balon

İsviçreli Micasa firmasının çıkardığı Cocoon 1, içine girdiğinizde inzivaya çekilmenizi sağlıyor.Transparan yapısı aslında bir şeyin içindeyken aynı zamanda dışarıda olduğumuzu hissettiriyor.

Ev tipi saunalar

Evde sığınabileceğimiz en izole köşelerden biri de, son yıllarda kullanımı artan infrared sauna sistemleri. Gergin sinirlerinizi ve kaslarınızı yatıştırarak kendinizi yenilenmiş hissettiriyor.

Bir ileri bir geri...

Salıncakları iç mekânlara taşımak sıkça karşımıza çıkan fikirlerden. Pek çok markada farklı malzeme seçeneklerini bulabileceğiniz tek kişilik bu salıncak formlu oturma birimleriyle kitabınızı alıp hikâyelerin içinde kaybolabilirsiniz.

Kim hayır diyebilir ki?

Tamam kabul, evde kütüphane katları yapmanız imkânsız;ancak bir odanızı bile kütüphaneye çevirebilme şansını elde ettiyseniz sakın kaçırmayın ve adeta meditasyon etkisi yaratacak özerk bir koltuk-puf kombinasyonuyla ortamı tamamlayın.

Yazarın Tüm Yazıları